Jump to content
Nanne75

Wie is ook bezig met ECD?

Recommended Posts

Binnenkort start ik weer met een ivf-poging mbv eiceldonatie. Is er toevallig nog iemand die gaat starten of al bezig is? Gr. Nanne

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hallo Nanne,

 

Wij gaan binnenkort ook ( weer ) starten met ECD. Nu voor een brusje.

Waar ga jij de behandeling doen ?

 

Groet BB

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi BB, Ik loop in Arnhem met de TP in UmcU. Bevalt prima! Ga ook voor een brusje, heb een dochter van 4.. spannend weer hè!? Ik ga vrijdag starten met spuiten, en dan weer zien wat het hele circus brengt..Waar en wanneer start jij? Groet Nanne

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Nanne, We hebben een dochter van 1,5 ook via ECD.

We 'lopen' in Zwolle. We hadden uit de vorige poging een aantal cryo's die helaas niet goed zijn ontdooid, en niet zijn blijven zitten. Dus we starten weer opnieuw, met dezelfde donor.

Over 14 dagen het gesprek met de verpleegkundige. Dan denk ik het traject weer doorspreken, recepten mee en van start.

Ik heb er ook wel weer zin aan. Starten jullie ook met een nieuwe poging ?

Groet BB

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja, ik had 1 cryo van 4 jaar terug zeg maar.. Die is afgelopen augustus teruggeplaatst en ik werd zowaar zwanger! Maar helaas.. een miskraam.

Daarna heb ik de donor van destijds gevraagd of ze erover wilde denken nog een keer te doneren... en dat gaat dus komende maanden gebeuren!! :-)

Vind heel spannend, vooral omdat mijn zwangerschappen moeizaam gaan, en het lijkt alsof mijn lijf 'het' er uit wil werken... Pff, niks ontspannends aan zo'n eerste trimester!

Maar goed, het is 1 keer eerder gelukt dus 't moet kunnen!!

Is bij jullie de donatrice zelfverworven, een bekende? Geweldig dat deze kanjers bestaan, he?! Ze hebben geen idee hoeveel geluk ze iemand brengen/geven..

Ik ga dus morgen met Lucrin starten, en dan zit ik weer in de molen: zin in idd!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Nanne,

Ja wij hebben ook een eigen bekende donor. En inderdaad, wat een kanjer. Je kan het van tevoren ook niet beseffen, wat zo'n hummeltje met je doet. Ook daarom zo blij dat ze het nog een keer wil doen.

Wat voor een schema hebben jullie ? Ik ken Lucrin niet. is dat om de cyclussen gelijk te trekken ?

Jullie lopen dan net een slag voor, wij hebben 10 maart het gesprek met de verpleegkundige. Dus dan uitleg van de schema's en medicatie mee.

 

Succes alvast !

Leuk om zo gelijk op te lopen, en ervaringen te delen

 

Groet BB

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja Lucrin legt de boel plat... Dan vlge week opbouwen met Progynova en 27 mrt uitgangsecho.. Dan gaat de donatrice starten met Gonal-f, en heeft zij inmiddels ook al een tijdje Lucrin gespoten.. Ik hoop zo dat er een redelijke 'oogst' is en er dus meerdere kansen zijn! Vorige keer had ze ook maar 4 eicellen.. Bah, al die onzekerheden! Maar ja, part of the deal...

Wordt vervolgd! ;-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi allemaal, ik ben nieuw hier, maar hoop me snel thuis te voelen :)

Wij hebben vorige maand de intake gehad met de donateur in het ziekenhuis. Ik kan heel veel ellendige verhalen vertellen over donateurs die het op het laatste moment lieten af weten of raar begonnen te doen. Maar deze keer is het anders. Deze keer gaat het ons lukken ! We hebben volgende week een gesprek met de maatschappelijk werker. Spannend! Kan iemand vertellen over zijn/haar ervaring met de maatschappelijk werker? Wat werd er gevraagd? Waar werd er over gesproken?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Inmiddels het gesprek gehad? Hoe is het gegaan?

 

Wij hebben vorig jaadubbel succes ECD gedaan. Ik was erg zenuwachtig voor het gesprek met de psych, maar vond het eigenlijk achteraf toen wel meevallen. We hadden van te voren goed met elkaar besproken wat we wel en niet wilden vertellen (we: donor, manlief en ik).

 

Ik las dat iemand hier geschreven had over afstoten vd zwangerschap. Dit is helaas een wel eens vaker voorkomend probleem bij ECD. Ik heb Prednison en Omegaven gebruikt, met succes!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het gesprek was afgelopen maandag en is goed verlopen. Wij hebben van te voren niet gesproken met de donor, we hadden in de loop naar het gesprek toe al veel erover gesproken. Onze donor is een bekende van ons. Tijdens het gesprek kwamen dus sommige dingen naar voren die we nog niet hadden besproken met de donor, die dingen kregen we mee als tip om over te praten (bespreek de reiskosten en hoe je het hele proces wil afsluiten en dat je daarmee ook je dankbaarheid afsluit). 's Avonds hebben we wel gezellig met zijn 4en gezeten om even de dag door te nemen. De maatschappelijk werker gaf gelijk aan het einde van het gesprek al aan dat ze positief was, zo ook bij het gesprek van de donor. Ze vond ook dat de man van onze donor erg betrokken was. We zijn daarom ook dus erg happy ! Volgende week donderdag is het beraad, waarin onze 'casus' wordt besproken !

 

Wanneer ben je uitgerekend van je kinderen ? Hadden jullie ook een bekende donor waar jullie mee samenwerkten ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry, ik had niet meer hier gekeken.

Wat fijn dat het gesprek zo goed was gegaan. Hoe is het uiteindelijk verder verlopen?

Ik ben inmiddels al lang bevallen ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wat een goed bericht Lottie !

 

Helaas zijn wij niet besproken, want de maatschappelijk werkster had het verslag niet aangeleverd. De reden hiervan was niet bekend. Wij hadden zoiets van, ach dan worden we toch volgende maand besproken ? Maar helaas, de maand erna was er geen beraad, dus worden we morgen pas besproken !!

De dokter mag officieel pas een afspraak inplannen, wanneer de goedkeuring van het beraad binnen is, maar ze vond het te lang duren, dus de afspraak staat al gepland voor over 2,5 week !

Mijn donatrice was erg teleurgesteld dat het allemaal zo lang duurt, wij zijn het ondertussen wel gewend.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest BabyHope

Hi, ik ben nieuw hier en doe ook eiceldonatie. Ik loop echter in Spanje. Ik lees even mee om een idee te krijgen hoe het in Nederland werkt. Groetjes

 

 

Menopur, Puregon, Gonal, Pregnyl

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.
 • Posts

  • Hoi lieve dames Ik was op vakantie met de auto 2 weken en net een dag terug. @Siepie wat verdrietig voor je..... begrijp ik goed dat je er helemaal mee stopt? Of ga je toch voor andere alternatieven?  Je hoeft er indd ook nog even niet over na te denken. Eerst maar even bijkomen van alles. Nog gefeliciteerd met de verjaardag van je man. Hoop dat jullie het leuk hebben gehad. @Jennie80 hoe gaat het met jou?  @Kitje en met jou? Wat mooi dat de kleine man begraven ligt in je tuin. Dan is hij toch voor altijd in de buurt. Heb je het je zoon verteld of denk je dat hij iets weet?  Ik heb veel aan je gedacht. Voel me wel bezwaard om hier te zijn, lijkt me zo confronterend voor je......vooral omdat we even ver zouden zijn. Maakt mij ook wel verdrietig dat idee 😞 @Hanniebal de laatste loodjes voor jou! Hoop dat alles goed met je gaat. Dikke knuffel voor jullie allemaal ♡
  • Haj. Vraag Hoelang duurde het voordat jij de hormonen uit je lijf hadden. Bedankt voor je bericht. Ik zag het echt niet meer zitten. Was er zo klaar mee. Ik heb nog steeds de kwaaltjes. En slik de pil weer. Ik heb gezegd tegen mijzelf als we voor de 4de keer gaan wil ik veel testen kopen. Ook 1 voor de echo zodat ik weet of het wel of niet goed is. We twijfelen ook of we er 1 of 2 terug plaatsen. Wat zou jij doen. Gr b
  • Je kunt alleen je gevoel volgen. En ik ben blij dat je gelukkig bent met je 3 jongens en ik snap daarnaast ook je wens voor nog een kindje. Het feit dat je al kinderen hebt, maakt de wanhoop voor mij wat zachter, dat we niet als enige kindloos in de vriendengroep blijven bijv. Maar een wens voor nog een kindje staat daar los van in mijn ogen. Net als dat je superblij bent voor anderen en jaloers omdat je het voor jezelf ook graag wilt. 
  • Je mag je zeggen hoor! 🙂 Het maakt allemaal weinig uit heb ik het idee. Bij de eerste IVF ronde heb ik wel baat gehad bij acupunctuur, om mijn lijf in balans te brengen.  Het is zeker goed om je zorgen met je arts te delen, zodat zij kunnen kijken of er geen medische oorzaak is. En verder moet het gewoon blijven plakken en moet je mazzel hebben. Maar tot op bepaalde hoogte is je leven maakbaar, ook dit deel, hoe graag ik je ook een magische pil zou wensen❤️ Ik geloof zelf dat het komt wanneer het de bedoeling is. Dat maakt het voor mij iets minder pijnlijk. Maar uiteindelijk is het gewoon hopen dat het je gegund is en een welkome energie hebben. De vonk van het leven moet nog steeds er zijn. En wat dat betreft geeft een IVF traject helaas niet meer dan 20% kans per maand, net als wanneer je het natuurlijk probeert. Ik duim voor je dat je het een plekje kunt geven en de volgende keer jullie ronde mag zijn. Lastig hè, dat je zelf zo weinig kunt doen, behalve goed in je vel zitten en je leven leven. Met een traan en een lach dan maar. Sterkte lieverd, het blijft bij je, maar het verdriet wordt wel wat minder rauw. Dikke knuffel!
  • Hallo Johanna82. Wij henben 3 terug plaatsingen gehad steeds posetief maar op de echo geen babytje zien vreselijk. U verhaal precies op het van de mijne. We zijn al eventjes lukken maar met innestelen lukt het niet. Heeft u tips voor mij zodat het de de 4de keer wel blijft zitten. En het uitgroeid tot een baby. Ik hoor graag van u
 • Topics

×

Important Information

Terms of Use