Jump to content

Hysteroscopie om de innestelling te bevorderen


Laila

Recommended Posts

Beste dames,

 

Ik ben al lang lid, maar niet erg actief op dit forum. Toch wil ik jullie mijn ervaring niet ontnemen.

 

In 2011 en 2012 heb ik drie mislukte ICSI behandelingen gehad. Meerdere malen is er toen sprake geweest van VMK-en. In overleg met het ziekenhuis hebben we toen een hysteroscopie laten uitvoeren t.b.v. de bevordering van de innestelling en... Ik raakte de behandeling direct na de hysteroscopie blijvend zwanger en in juli 2013 is onze zoon geboren.

 

Sinds april vorig zijn wij bezig met een brusje. Wederom 3 mislukte ICSI pogingen en meerdere VMK-en. In overleg met het ziekenhuis heb ik voorafgaand aan mijn vierder behandeling een hysteroscopie laten uitvoeren. En wonder boven wonder ben ik nu weer blijvend zwanger geraakt in de behandeling direct na de hysteroscopie!

 

De theorie van het ziekenhuis is dat een hysteroscopie waarbij kleine beschadegingen aan de baarmoederwand worden aangebracht ervoor zorgt dat je lijf ontvankelijker wordt voor een embryo waardoor de kans op een goede innestelling groter wordt. In mijn geval heeft het gewerkt en wie weet kan het ook voor enkele van jullie een oplossing bieden.

 

Liefs,

Laila

Link to comment
Share on other sites

Hallo Laila, wat goed dat het voor jou zo goed heeft uitgepakt!

Maar ik denk dat je 2 dingen door elkaar haalt. Want een hysteroscopie is 'in de baarmoeder kijken'.

Dmv Pipelle of soortgelijke behandeling, dan gaan ze pas deze beschadigingen aanbrengen. Dus een hysteroscopie alleen is niet genoeg.

 

Ik had namelijk een hysteroscopie gehad om te kijken of er geen rare dingen te zien was.

 

Hoever ben je nu in deze zwangerschap?

 

Knuffel!

Link to comment
Share on other sites

Beste laila,

 

ik acht jouw verhaal niet als onwaarschijnlijk. Ik heb een hysteriscopie gehad en die cyclus duurde een week langer dan normaal, wat voor mij heel afwijkend is. Dus ik geloof wel dat die hysteriscopie invloed uit kan oefenen op een zwangerschap of dat je baarmoeder dan in ieder geval een beetje van slag kan zijn, soms dus op een positieve manier!

Link to comment
Share on other sites

Hoi Vlindermama,

 

Ik heb echt twee keer een hysteroscopie gehad, waarbij ze meerdere biopten hebben gedaan. Maar als ik op internet opzoek wat een Pipelle is, dan komt dit volgens mij zo goed als overeen met een hysteroscopie waarbij biopten worden genomen.

 

Inmiddels alweer ruim 12 weken zwanger! En jij bent ook al een mooi eind op weg zie ik. Spannend hoor. Geniet van je zwangerschap.

 

Liefs,

Laila

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use