Jump to content

Endometriose specialisten Vumc?


Liminous

Recommended Posts

Hallo,

 

Ben de laatste tijd eigenlijk niet meer actief geweest hier, maar heb nu toch weer wat vragen die ik hier denk ik goed kan stellen.

 

Even in het kort een samenvatting van mijn verhaal:

 

Vanaf mijn tienerjaren had ik altijd al buikpijn. Afgedaan als PDS. In ons ICSI traject is voor het eerst het vermoeden endometriose uitgesproken, maar dit was via echo's en inwendige onderzoeken niet vast te stellen. Aangezien we toch al in het ICSI traject zaten is daar ook geen verder onderzoek naar gedaan.

5 jaar geleden een laparoscopie gehad vanwege een BBZ en toen is geconstateerd dat ik inderdaad endo had en mijn darmen verkleefd zaten aan mijn buikwand.

 

Inmiddels trotse mama van 2 mooie wondertjes van 1 en 2 jaar oud. Na de bevalling van de jongste niet meer aan de AC gegaan en na een aantal maanden kwamen de endo klachten weer terug. In overleg met de huisarts ben ik toen een aantal maanden aan de pil gegaan. Omdat het mijn klachten niet verminderde na een maand of 3 en ik wel steeds last had van doorbraak bloedingen, ben ik er toen weer mee gestopt. De hoop op een spontaan wondertje is er ook nog altijd, alhoewel die eigenlijk niet realistisch is. Maar hoop doet leven he ;)

 

Anyway, via de huisarts een doorverwijzing gekregen voor de gyn. Omdat het VU toch wel wat confronterend zou zijn heb ik een afspraak gemaakt met de gyn in het streek ziekenhuis. Door deze beste man ben ik na wat onderzoeken toch weer doorverwezen naar de VU omdat ze daar endo specialisten hebben en ze mijn dossier al kennen.

Opgebeld naar de VU, situatie uitgelegd en een afspraak meegekregen. Deze was afgelopen donderdag. Ik kwam dus kennelijk niet bij een endo specialist, maar bij een normale gyn. Na een inwendig onderzoek en een echo kon zij niets ontdekken wat op endo leek. Haar advies was om gewoon maar weer aan de pil te gaan. Heb uitgelegd dat ze dit nog nooit hebben kunnen zien op een echo en dat dit eerder pas werd vastgesteld na een laparoscopie en dat ik de pil ook al heb geprobeerd, maar dat dit voor mij niets uit maakt. Heb ook duidelijk aangegeven dat ik vanaf mijn tienerjaren al wordt afgescheept met de pil en ik geen zin meer heb om maar een beetje aan te modderen. Zij zag dit anders, de pil was immers de eerste stap naar genezing.

 

Ondanks dat heeft ze me toch doorgestuurd naar een endo specialist voor nog een echo. Deze zal komende week plaats vinden. Maar ik begrijp er werkelijk niks van. Waarom luisteren ze niet gewoon naar wat ik zeg, of lezen ze mijn dossier goed door? Er is immers nog nooit endo gezien op de echo's, dus waarom nu wel?!?!

 

Ten tijde van de bbz heb ik zelfs op mijn donder gehad, omdat ik zelfs met een geknapte eileider nog een hele dag heb doorgelopen ondanks de pijn. Na een spoed operatie hebben ze het hele riedeltje eruit moeten halen omdat het zo beschadigd was en hebben ze 1,5 liter bloed uit mijn buikholte weggehaald. Ik ben dus geen piepert en dat weten ze als ze mijn dossier na lezen.

 

Maar ik ben gewoon zo zat van deze hele situatie. Ik heb pijn, ben alleen maar moe en ben prikkelbaar. Mijn gezin heeft hier ook onder te lijden. Ik ben gewoon niet de mama en de vrouw die ze kennen. Een seksleven heb ik ook niet omdat dit gewoon te pijnlijk is. Zit om de haverklap op het toilet met loze aandrang en ben aldoor opgeblazen.

 

Sorry, het is uiteindelijk toch nog een heel verhaal geworden. Ik ben gewoon zo moe van alles. Zitten hier mensen die ervaring hebben met de endo specialisten in de VU? En in het bijzonder bij Drs. M.elgers? Ik weet gewoon niet meer goed hoe ik dit aan moet pakken en ben bang gewoon weer afgescheept te worden met de pil.......

Link to comment
Share on other sites

Ik heb nooit in nl erkenning gehad voor mijn endometriose. Ze zagen het ook nooit. In belgie was het na een mri direct zichtbaar en bij de operatie bleek er zoveel te zitten, incl vleesboom en tussenschotje in de baarmoeder dat ze dat in nL haast wel hadden moeten zien!

 

Ik kan je helaas niet helpen, want in NL ben ik nooit bij een endo arts aangekomen omdat ik niet serieus genomen werd. Maar in belgie / ziekenhuis Leuven was het snel bekeken!

 

Succes!

Link to comment
Share on other sites

Ik ben lid van deze facebook groep: https://www.facebook.com/groups/endodieet/?fref=ts En volg ook het dieet, bij mij helpt het heel erg. Maar in de groep is de afgelopen tijd ook veel gesproken over verschillende ziekenhuizen en artsen. Uiteindelijk ben je niet de enige die het zo ervaart, het is eerder een normale reactie. Hoe teleurstellend dat ook is. Ik heb 6 jaar met extreme klachten gelopen, en er is ooit letterlijk tegen me gezegd dat iedere vrouw nou eenmaal menstruatiepijn heeft en ik maar paracetamol moest nemen. Bij de facebook groep hoort deze website: http://www.endometriosedieet.nl/ staan ook interessante dingen op over waarom juist GEEN pil gebruiken bij endo. En misschien gewoon dit stukje tekst kopieren naar de facebook groep. Ik hoop dat je er iets aan hebt, en er snel een oplossing voor je komt.

 

Hier het stuk op haar website over wel of geen pil: http://www.endometriosedieet.nl/is-de-pil-wel-een-medicijn-tegen-endometriose/

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use