Jump to content

Icsi Feb/Maart


Mel2510

Recommended Posts

Hallo Dames,

 

Januari loopt al weer ten einde, en er staat al weer hopelijk voor ons allemaal een vruchtbare maand voor ons klaar!

Ik zou kort over mijzelf vertellen, en hoop hier 'lotgenoten' te vinden om ervaringen te delen en elkaar te steunen :)

Doordat er bij mij Pcos is geconstateerd en bij mijn partner een verminderde kwaliteit van zijn zaad zijn wij aangeven op Icsi.

 

November hebben wij de eerste poging achter de rug, helaas zonder gewenst resultaat :(

Helaas hadden we uit deze poging (door een heel nare ervaring met de punctie) ook maar 1 bruikbaar bevrucht eitje, en zullen we van a tot z weer opnieuw gaan starten.

 

 

We gaan vol goede moed de 2e ronde in, en het fijne hierin is dat we nu wel 'weten' wat ons te wachten staat.

En wat me vooral gerust stelt is dat er gekozen is voor narcose tijdens de komende punctie !

 

Donderdag starten we weer eerst met de Lucrin en 7-02 met de Gonal F erbij.

 

Mochten dames het leuk vinden ervaringen te delen of dergelijke, gezellig!

 

Link to comment
Share on other sites

Hoi Mel.

Ik ben september begonnen met poging 1. Ook ik vond de punctie wel heel pittig, ik kreeg dan ook alleen een paracetemolletje ervoor. Maar het was een mooie oogst, 12 eitjes en later die dag hoorde ik dat er 9 bevruchtingen waren. Hiervan zijn 5 embryo's ontstaan. De eerste terugplaatsing in oktober mislukte helaas. Toen was het wachten op mijn volgende eisprong, normaal heb ik echt een korte cyclus maar door al die hormonen duurde het wel erg lang. Eindelijk een positieve ovulatietest dus de eerste cryo kon worden teruggeplaatst. Helaas belde ze me op de dag van de terugplaatsing dat hij het niet gered heeft in de oven. Dat was dus wel ff heel zuur! December ook geen terugplaatsing omdat de boel in het ziekenhuis dicht is tussen kerst en oud en nieuw. Eindelijk weer ongesteld geworden in januari, op naar de volgende. Na een eerste echo kreeg ik een nieuwe afspraak voor een volgende echo, ik hoefde nog geen ovulatietesten te gaan gebruiken... Bij de 2e echo was m'n ei al flink gegroeid dus moest gaan testen... Heb ik dus een week gedaan, geen smiley te bekennen..... Ik weer terug voor een echo, was ie al gesprongen! Dus volgende keer test ik gewoon eerder. Super kut! Nou februari dan maar? Vrijdag weer een echo en dan hopelijk over een week of 2 een terugplaatsing!

 

 

Voor jou is het wel balen geweest dat de oogst niet zo groot was..hebben ze kunnen achterhalen hoe dat komt?

 

 

Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

He Marja!

 

Wat een hel he de punctie, mijn eierstokken sprongen continue weg als ze aangeprikt werden.

Waardoor aanprikken bijna onmogelijk was en ontzettend pijnlijk , mijn vriend moest tegen gaan drukken met zijn lichaamsgewicht op mijn buik, kortom niet meer denken!

Gelukkig vorige week te horen gekregen dat de Punctie onder narcose mag! Thank god! vorige keer hebben ze 6 eitjes moeten laten zitten hierdoor..

 

Dat is zeker een mooie oogst voor je , en zoveel bevrucht! Vervelend om te horen zeg dat het eitje het tijdens de terugplaatsing heft niet gered heeft. en daarop volgend ook nog niet :(

 

Hopelijk heb je deze maand je terugplaatsing, en hebben we allebei eind van de maand een positieve test in handen :)

 

Heel veel succes!

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Waarom zie ik dit draadje nu pas

 

Ik vond de punctie ook echt een hel. Ik had maar 3 eitjes waarvan later 1 overrijp bleek en 1 twijfel geval. Gelukkig is 1 eitje wel goed en ook bevrucht en gister teruggeplaatst. Nu beginnen de wachtdagen.

 

Ik wens jullie ook alle geluk toe en hopen dat we een positieve uitslag mogen krijgen!

 

 

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Rustig groepje hier...? Ik heb op 6 mrt een terugplaatsing gehad van 2 embryootjes.. extra spannend doordat dit de laatste x is (Door leeftijd) en omdat er geen cryos zijn. Ik ben benieuwd hoe het met de andere dames zijn, ik hoop op goede berichten.

 

Verstuurd vanaf mijn SM-T320 met Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Wij hebben 16 maart gesprek met de arts. Onze terugplaatsing is helaas niet positief geworden. Ik had maar heel weinig eitjes bij punctie en geen cryos daardoor.

Waarschijnlijk word het hogere dosis spuiten als we weer gaan beginnen. Vind dat best spannend want ik was echt niet de leukste door de hormonen

 

 

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

jammer moeder!! heb gelukkig zelf niet echt last van de hormonen! alleen heel erg moe

 

heb net mijn echo gehad binnen 6 dagen zijn er 10 eitjes bijgekomen dus heb nu 20 eitjes dit is teveel en grote kans op overstimulatie :( dus of behandeling stoppen of doorgaan en nog geen terugplaatsing, we gaan voor doorgaan en dan is de terugplaatsing pas later! dam krijg ik geen overstimulatie . dit valt rauw op mn dak omdat ik had ghoopt deze maand nog een tp :(

heeft iemand hier ervaring mee ?

 

groetjes

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use