Jump to content

icsi mrt 2016, vermindere zaadkwaliteit


Carpediem

Recommended Posts

Hoi,

 

wij gaan binnenkort aan onze 1e icsi poging beginnen in eindhoven door verminderde zaadkwaliteit door onbekende redenen bij mijn man. Zijn er hier meer meiden die hetzelfde meemaken momenteel, zou fijn zijn om wat ervaringen te kunnen uitwisselen. Hoe gaan jullie om met omgeving vertellen bijvoorbeeld?

 

liefs carpediem

Link to comment
Share on other sites

Hallo carpediem,

Mijn vriend heeft ook verminderd zaad kwaliteit. Alleen icsi was nog mogelijk. Wat kwam dit hard aan. Ook ik heb pcos. Wij lopen ook in Eindhoven, zijn nu aan het wachyen tot we mogen teste 1ste icsi 2de terug plaatsing! Im eindhoven gaat het gelukkig redelijk snel! Veel succes mey alles.

Link to comment
Share on other sites

Hallo hood,

 

Ja dat komt echt hard aan, ik vind het allemaal lastig om mee om te gaan ook tegenover je vrienden en familie. Hebben jullie het verteld aan ze? Ik moest even opzoeken van pcos, maar was dit al bekend voordat je in het icsi traject kwam of zijn ze daar later achtergekomen? Bij mij is pas een poliepje weggehaald om er zeker van te zijn dat die niet in de weg zit straks. welk ziekenhuis zitten jullie? Hoe zijn jou de medicijnen bevallen? Spannend aan het wachten voor jullie... Ik hoor graag meer van je. Gr carpediem

Link to comment
Share on other sites

Wij hebben het eerst aan mijn ouders verteld. En mijn schiinmoeder want die bleef maar vragen ben je zwanger. Dus bij de eerst volgende keer dat ze het vroeg: nee en dat gaat voorlopig ook niet gebeuren want we kunnen niet spontaan zwanger worden. Stil was ze! Colega's heb ik het ook moeten vertellen kon niet iedere keer smoesjesver verzinnen. En gelukkig voor mij heeft mijn baas zelf 2 kinderen moeten krijgen dmv icsi dus hij weet we alles van! Maar ik ervaar het heel prettig dat mensen wevan af weten. Wij lopen in het catharina ziekenhuis.. Zijn heel lief daar" pcos was de reden dat we naar de gyn gingen en daar testen ze ook meteen automatisch het zaad. Spuiten valt reuze mee! Even onwennig. Ik vind de ustrogestan bollen die je vaginaal moet in brengen vervelender. Vieze drap die er dan steeds uit komt lopen. Dua continu inlegkruisjes dragen. Groetjes hood

Link to comment
Share on other sites

Oke wij lopen ook in catharina, ze zijn idd wel lief, al hebben we wel van arts geswitched, bij die eerste voelde ik me echt niet op mijn gemak. Oke ik ben benieuwd heb over 2 weken intake met instructies en krijg dan alle data. Ben nu wel al begonnen met de pil.

weet jij hoe het zit met alcohol drinken, hebben ze daar iets over gezegd bij jou? Ik neem aam dat het niet mag tijdens behandeling? Dan gaat omgeving zeker vragen stellen inderdaad vrees ik. Hoe gaan jullie daar mee om? Hebben jullie het ook tegen vrienden gezegd, en wat zeiden die krijg je er steun van of juist niet. En vervelende opmerkingen zal je toch wel krijgen of niet? Ja die bollen daar zie ik ook tegenop heb regelmatig last van vaginale schimmel en dat is ook erg irritant die medicijnen dan, dus denk dat dit hetzelfde is. Ik hoor graag weer van je, liefs carpediem

Link to comment
Share on other sites

Hallo carpediem, ik heb geen alcohol gedronken tijdens de behandeling. Geen idee eigelijk of dit welof niet mocht. Deed dit toch al heel weinig! Dan weet ik denk ik al welke arts je hebt gehad. Is een beetje een apparte?! Onze vrienden reageerde opzich wel begrip vol maar eigelijk hebben ze geen idee hoe zwaar dit is. Ook hoor je dan ow die en die hebben ook door middel van kinderen gekregen. Maar ze vergeten dat je maar 3 behandelingen vergoed krijgt, en dit erna gewoon peper duur is! Maar hopelijk loopt het voor ons goed af! Zondag mag ik testen hoop zo dat ik eindelijk eens een positieve test heb.

Link to comment
Share on other sites

En je vriend heeft die wel alcohol gedronken, aangezien dat ook slecht is voor de zaadkwaliteit wordt er gezegd. Ja is een aparte idd, jullie hebben dus ook een andere, haha. Ja snap dat mensen dom reageren en er niks van snappen. Ik ben benieuwd zondag, voel je al iets ? hou je me op de hoogte? Hoe heb jij de punctie beleefd? Onder sedatie of niet?

 

ps ik heb je privebericht gestuurd maar weet niet of t gelukt is.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use