Jump to content

Starten met IVF


Maite

Recommended Posts

Ik schreef het net al in mijn voorstel topic, maar zal hier nog even de hele tekst die ik naar mijn moeder en zusjes heb gestuurd plakken. Voor degenen die ook met IVF bezig zijn: welke techniek wordt bij jullie gebruikt?

 

Vanmiddag zijn we naar België geweest voor een gesprek met de consulente voor uitleg over IVF, bestellen van nieuwe rietjes en een gesprek met de gynaecoloog. Een heleboel informatie, maar in het kort komt het er op neer dat bij de eerste poging men twee verschillende technieken gaat proberen: IVF en ICSI. Het verschil is dat bij IVF de zaadcellen zelf het eitje moeten binnendringen en bij ICSI wordt de zaadcel rechtstreeks in de eicel geïnjecteerd. Uiteindelijk kan men bij een bevruchting zo zien welke techniek het beste werkt voor mij. Het kan zijn dat ik "stugge" eicellen heb, waar een spermacel niet doorheen kan, maar dat is zo dus niet te testen, enkel door het uitvoeren van beide technieken deze eerste keer. Zodra ik nu weer ongesteld wordt kunnen we echt gaan beginnen met de eerste poging.

Link to comment
Share on other sites

Even een vraagje. Als we straks echt gaan beginnen en het moment van de punctie is daar. Moet je daarna rust houden? Of zijn er dingen die je dan (tijdelijk) niet mag? Ik werk zelf als postbezorger en daarbij moeten we vrij zware tassen tillen op bepaalde dagen, maar ik weet dus niet of dat mag. En we zijn dat door alle informatie die op ons af kwam helemaal vergeten te vragen in het ziekenhuis. Dus vandaar dat ik het eerst hier even vraag, misschien kunnen jullie mij een antwoord geven.

Link to comment
Share on other sites

Maite ik zou ook tijdens het stimuleren van de eitjes oppassen met zwaar tillen het is namelijk mogelijk dat de eitjes die goed groeien dat ze kunnen springen dat zou jammer zijn. En na de punctie goed rust houden vooral als je een hoog aantal hebt, dat voel je dan ook wel is best pijnlijk

 

 

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Ok, dus gewoon vanaf de menstruatie al niet meer te zwaar tillen is verstandiger? Want dan til ik vanaf dan gewoon de tassen al niet meer de rekken in. Ik haal zelf meestal toch mijn post uit de tassen en doe ze bundel voor bundel in mijn fietstas, maar dan doe ik de transfers van kar naar kast ook niet meer.

Link to comment
Share on other sites

Graag gedaan.

Als je vragen hebt dan gewoon stellen he

 

 

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

 

Zal ik doen! Want voor mij is het natuurlijk allemaal nieuw, dus het is heel fijn dat jullie ervaring hebben en me kunnen helpen.

Link to comment
Share on other sites

Hi maite,

 

zolang het goed voelt, kan je gewoon tillen. Door de stimulatie komt er spanning in je eierstokken en dus je buik, want in je eierstokken ontwikkelen zich een aantal eicellen tot een grootte van zo'n 2 cm. Na je punctie zou ik oppassen net tillen, want dan is je buik nog gevoeliger. De eerste twee drie dagen kan tillen lastig zijn. Je hebt door de punctie dan meerdere kleine wondjes binnen in je buik. Krijg je je transfer op dag vijf na de punctie? ( doen ze vaker in Gent)

 

veel succes!

Link to comment
Share on other sites

Hoi Penny, dank je wel voor je reactie. De terugplaatsing is tussen dag 3 en dag 5 in Genk. Maar welke dag dat bepalen ze op dat moment (voor zover ik begreep). Ik weet natuurlijk nog totaal niet hoe ik op alles ga reageren, maar denk dat ik eventueel als het nodig is gewoon een week vrij vraag op het werk, dan kan ik in elk geval ook niets forceren (want ik ken mezelf haha)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use