Jump to content

Eerste IVF, 1 eicel, geen bevruchting


Paula

Recommended Posts

Hoi allemaal,

 

Ik zal mezelf eerst even voorstellen aangezien ik nieuw ben hier. Ik ben Paula, 39 jaar en heb net mijn eerste IVF ronde gehad. Ook echt net, want vandaag kregen we het droevige nieuws dat die ene eicel die met de punctie geoogst is niet goed bevrucht is geraakt en er dus geen terugplaatsing komt.

Na 8 maanden IUI zou je denken dat je wat beter met teleurstelling om kan gaan. Niets is echter minder waar ! Het was alsof de grond onder onze voeten vandaan gleed.

Zoveel hoop en zoveel verwachtingen van onze eerste IVF poging. Misschien naïef. Ik weet het. But still ....

Ik was 9 dagen geleden nog zo blij. 8 follikels te zien op de echo. En dat was, zo kreeg ik te horen, voor mijn leeftijd zeker geen verkeerde score. Afgelopen maandag de vervolg echo gehad. Toen bleek dat er van die 8 maar 2 echt gegroeid waren. Een extra dag spuiten met Menopur 225 ie en decapeptyl. Dinsdag de volgende echo.

De grootste follikel was toen van 19 mm naar ruim 25 mm gegroeid. De andere van 17 mm naar 19 mm. De rest kwam niet verder als 12 mm.

De aardige gynaecoloog vertelde me nog even tussen neus en lippen door dat de opbrengst aan de magere kant was. Maar gezien mijn leeftijd was het toch verstandig de punctie te doen want de kans was zeer klein dat er bij een volgende stimulatie ronde een hoger opbrengst zou zijn. Dat kwam wel even binnen kan ik zeggen. Dat ik de jongste niet meer ben weet ik helaas heel goed. Toen ik 36 was had ik ook niet verwacht dat ik dit traject zou bewandelen. En ik ben helaas zo'n ouderwetse muts dat ik heb gewacht met kinderen proberen te krijgen tot ik een relatie had die in alle opzichten goed was. Met het overduidelijke gevoel van beide kanten dat we samen ouder dan oud willen worden.

Dinsdag dus toch pregnyl gespoten en donderdag de punctie. Nu was ik al benauwd voor de punctie (ik ben serieus doodsbang voor naalden) en die is me ook zeker niet meegevallen. In het Flevoziekenhuis in Almere werken ze alleen met een soort morfineachtige injectie in de bil een half uur voor de punctie. Nu reageert mijn lichaam niet tot nauwelijks op pijnstilling (komt door gebruik zware pijnstilling in het verleden) dus naast de angst voor de naald was ik ook iets wat zenuwachtig voor de pijn. En ondanks het verstandelijke besef dat deze emoties alleen maar tegen je werken kon ik ze niet onderdrukken en kreeg als eerst een verschrikkelijke paniekaanval bij het zien van de naald en was de verdere punctie alles behalve zonder pijn. Mijn linker eierstok schoot steeds weg waardoor ze vaker moesten prikken om de follikel te raken.

Maar eind goed al goed, ik heb het overleefd en weet voor de volgende keer beter wat me te wachten staat. Dat scheelt voor mij een hoop zenuwen.

Aan het einde van de punctie hadden ze uiteindelijk 4 follikels aangeprikt. Dus wij weer nieuwe hoop. Want 4 is beter dan 2 toch !

Daarna moest mijn vent met koffertje en al naar het VU en mocht ik wachten ... wachten op enig bericht van het aantal eicellen dat gevonden was. En dat bleek er 1 te zijn. 1 eicel maar.

Zaterdag het eerste telefoontje naar het VU of er terugplaatsing zou komen. Maar vanwege achterstand konden ze nog niks zeggen en mocht ik vandaag weer terugbellen. Om uiteindelijk te horen te krijgen dat de bevruchting niet goed was gegaan, er dus geen embryo was en daarmee geen terugplaatsing.

Morgen weer bellen met het Flevoziekenhuis om de vervolgstappen te bespreken. Vervolgstappen die voor mij totaal onbekend zijn. Begin ik vanaf de menstruatie gelijk weer met de hormonen ? Hebben we een wachtmaand (wat ik veel heb gelezen).

 

Een heel verhaal ... waarschijnlijk een verhaal wat vele met ons delen ... En alhoewel dit de eerste keer was, en we dus nog 2 pogingen hebben, zit ik nu best wel met een knoop in mn buik. Want was als de andere 2 pogingen ook maar zo weinig eicellen opbrengen ? En ik word er helaas ook niet jonger op.

Al met al had ik niet ingecalculeerd wat een aanslag IVF op je emoties is. Hoe je wereld er van op zn kop gaat staan. En hoeveel hoop je vestigt op zo'n behandeling.

Ik zie dus best op tegen de nieuwe poging. Terwijl ik aan de andere kant wel het vertrouwen wil houden dat het gaat lukken.

 

Als er iemand nog tips, trucs of advies heeft wat ik zelf kan doen (naast gezond leven etc etc etc) om een possitieve bijdrage te leveren aan de eicel opbrengst, of hoe je om kan gaan met deze wirwar van emoties hoor ik het graag.

 

xoxo

 

Paula

Link to comment
Share on other sites

Hoi Paula

Zo te lezen heb je een hele nare ervaring gehad met ivf en dat is ook heel logisch en ivf is heel zwaar.

Ik heb me daar ook in vergist dacht namelijk ook dit ga ik wel even doen.

De verdriet teleurstelling die er bij komen kijken had ik geen rekening mee gehouden.

Ik las dat je weinig follikels aanmaakt misschien dat ze je een ander hormoon kunnen geven voor eventueel de 2de behandeling als jullie die samen willen aangaan.

Een maand of meer rust er tussen is ook helemaal niet verkeerd je zit wel in een soort verwerkingsproces.

Welk hormoon heb jij gebruikt?

Groetjes Lianne

 

 

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Hoi Liantje,

 

Wat fijn om een reactie te krijgen !

Ik heb de volgende hormonen gebruikt:

Decapeptyl

Menopur

Pregnyl

 

Ik moet tussen 13.15 uur en 14.00 uur bellen met het ziekenhuis om de voortgang te bespreken. Was wel van plan om de hormonen ter sprake te brengen.

 

Welke hormonen heb jij gebruikt ??

 

xoxo

Link to comment
Share on other sites

Hi Paula,

 

hoeveel heb jij gespoten? Dosering is ook belangrijk voor het aantal eicellen. Ik had bij mijn eerste ivf 5 eicellen en twee bevrucht maar van slechte kwaliteit. En ook helaas... Maar in latere behandelingen hogere dosering gehad en verder onderzoek. Mijn zoon is uitde vierde icsi geboren en nu mijn dochter uit 1e icsi. Geef het nog niet op maar wees kritisch tov ziekenhuis. Wissel eventueel. Het is wat ver weg, maar ik kan het uz Gent van harte aanraden...

 

verder kan je voor de kwaliteit van de eicellen zorgen dat je meer proteïne eet, kijk of je voldoende zink binnenkrijgt (celgroei) en een hoge dosering l arginin heb ik door mijn arts ooitvooorgeschreven gekregen en bij beide succesvolle behandelingen gebruikt. Dit ook om de kwaliteit van de eicel te verbeteren. Het aantal eicellen kan je niet verhogen, daar moetje net die maandmazzel mee hebben.

Link to comment
Share on other sites

http://www.ironmaxx.de/de/arginin-simplex-6500-liquid-1000ml.html

je moet drie keer de dagelijkse hoeveelheid nemen,dus 19,5 Mg. Vanaf dag 1 van je cyclus tot de punktie, maar ik heb altijd de fles gewoon opgemaakt. Alleen vloeibare arginin heeft zin, want in de pillen zit een te lage dosering...even zoeken bij fitnesswinkels op internet voor een Nederlandse site...

 

succes!

Link to comment
Share on other sites

Hoi Penny,

 

Ik heb 225 ie menopur gehad, 0,5 decapeptyl en 10000 ie pregnyl.

Tijdens de 4 laatste IUI pogingen gebruikte ik 75 ie puregon in combinatie met 5000 ie pregnyl.

 

Bedoel je met proteine de proteine shakes ?

Ik heb ff gegoogled op l arginin. Dat is ook een shake, klopt dat ?

 

Mag ik vragen welke hormonen en hoeveelheden jij hebt gespoten ?

 

We hebben nu 9 mei een afspraak om het vervolg te bespreken. Ik was zelf in de veronderstelling dat ik telefonisch al eea zou horen. Dus niet.

 

En ik lees ook veel over DHEA. Ben jij daar bekend mee ?

Link to comment
Share on other sites

Ik heb eerst deca en gonal f met pregnyl gebruikt 2 behandelingen had ik voldoende follikels mee. Laatste behandeling menopur ook voldoende follikels volgens mijn arts was dat een sterke hormoon voor de groei van de eitjes heb toen 2 eitjes terug gekregen ook van 1 zwanger geworden alleen helaas in een miskraam uitgelopen.

Mocht nu er voor kiezen om een behandeling zelf te bekostigen dan zou ik weer voor menopur gaan.

 

Wat heeft het ziekenhuis gezegd??

 

 

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Het ziekenhuis heeft niet meer gedaan dan een afspraak inplannen voor een vervolggesprek :(

Terwijl ik had begrepen dat er gelijk telefonisch eea besproken zou worden. Maar goed, 9 mei gesprek.

Zowieso een rustmaand inderdaad. Verplicht omdat het ziekenhuis in Almere per definitie niet gelijk verder gaat na een stimulatie.

 

Wat verschrikkelijk naar voor je dat je een miskraam hebt gehad :'( ... Begrijp ik goed dat dat in de laatste poging IVF is geweest ? En gaat t wel weer een beetje met jullie ?

Link to comment
Share on other sites

Ik moest ook altijd een rust maand en in die maand hadden we een evaluatie gesprek zelfde als wat jij krijgt.

Tegen mij zei ze altijd dan weten we zeker dat de hormonen uit je lichaam zijn verdwenen.

Begrijp je goed was onze laatste ik heb nog wel cryos die zijn niet van super kwaliteit maar het proberen waard we weten alleen nog niet wanneer.

Ik zit er zelf een beetje door heen op dit moment.

Ik heb de miskraam weg gestopt inplaats van verwerken.

Mijn advies is ook neem rustig de tijd voor de behandelingen tijd voor jullie samen is ook heel belangrijk.

Wij waren zo gefocust bezig.

 

 

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Hi Paula,

 

ik heb in de eerdere behAndelingen purehon gehad en later menopur. Op de laatste reageerde ik beter. Dit is het natuurlijke hormoon en purehon komt uit het lab. Ik ben in Duitsland en België in behandeling geweest. In Duitsland omdat we daar toen woonde en België omdat zij beterzijn dan de Nederlandse ziekenhuizen en wat metmijn situatie deden. (Slecht zaad en problemen met auto immuunsysteem/innesteling) In België heb ik 225 gekregen, omdat zij zeggen dat meer geen zin heeft. On Duitsland heb ik ook 300 gekregen..

 

Dus je zit aan de hoogste Nederlandse dosering...niet schrikken, maar ik vermoed dat het geen positief verhaal wordt op 9 mei. Je kan die maand netpech gehad hebben of je hebt nog maar weinig eicellen...ik zou het verhaal van ze aanhoren en dat mee naar huis nemen om erover na te denken en dan waarschijnlijk naar uz Gent gaan. Ik weet niet hoe jullie financiële situatie is, maar ik zou de behandelingen die je nog vergoec krijgt Zo goed mogelijk benutten.. In Gent doen ze meer onderzoek en zijn de slagingkansen beter ook zijn ze gespecialiseerd in problemen met eicellen. Dus daar een second opinionvragen is verstAndig!

 

veel succes!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use