Jump to content

twijfel over 2e kindje..


bloempje80

Recommended Posts

 • 3 months later...
Lieve allemaal, misschien niet de juiste plek voor mijn vraag, hier op het forum. Maar ik hier jaren op het forum gezeten en voel me fijn.

 

 

Na jarenalng Medisch Molenuiteindelijk via IUI (met DHEA) een mooi kindje mogen krijgen (5 mislukte ICSI poginen).

Nu was mijn zwangerschap en bevalling niet echt een roze wolk. Extreem bekkeninstabiliteit waardoor ik 4 maanden niet heb kunnen lopen, vervolgens een extreme vorm van HELLP syndroom, ik herstelde slecht en paar maanden later kreeg ik carpaal tunnel syndroom. huilbaby, reflux het hele verhaal..het viel toch allemaal behoorlijk zwaar.

 

Nu is onze dochter ruim 3, en ik ben bijna 37. Ik vind het nog steeds behoorlijk pittig maar geniet nu eindelijk met terugwerkende kracht.

Maar kan niet echt meer langer wachten met een keuze te maken of we wel/niet voor een tweede gaan.

mijn man zou dolgraag een tweede willen en helpt ook echt goed. Maar ik twijfel. Nu gaat het eindelijk net zo goed. Maar ik zou haar wel een brusje gunnen, en mijzelf ook eens een leuke zwangerschap, maar ja die garantie krijg je niet. Ook zie ik op tegen eventueel weer slapeloze nachten, maar voor hetzelfde geld krijgen we nu een heel makkelijk kindje, mocht het lukken. En ja je moet misschien ook verder de toekomst in kijken, vooral de eerste 3 jaar zijn het zwaarste.

 

Ik heb de DHEA inmiddels in huis, dus ik kan wel alvast hiermee starten, en het zelf proberen (natuurlijk manier) of i.cm. IUI (maar dan zonder hormonen, dit raden ze ook af i.v.m.het HELLP syndroom wat ik heb gehad).

Kans dat ik weer HELLP krijg is 1 op 7.

 

Kortom ik zit behoorlijk in dubio. Bij het in mijn armen houden van een baby kriebeltje het nog niet, maar als ik een kindje van 1 jaar zie, vind ik het wel weer heel bijzonder.

Overdag denk ik, ach er kan echt wel een kleintje bij, maar 's nachts wordt ik wakker en denk ik waar begin ik aan....waarom niet tevreden zijn met wat ik nu heb..

Iemand kan natuurlijk zeggen je moet het niet proberen omdat je anders bang bent te laat te zijn, maar ja zo is het wel...

Kijk met 1 kindje ben je flexibeler, meer financiele vrijheid, dat weet ik allemaal wel, maar die 2 dingen wil ik op het moment niet zwaar laten wegen.

 

Heeft iemand met dezelfde twijfels gezeten, of kan iemand mij een hart onder de riem steken.

Zijn er dingen waar ik zelf niet bij stil heb gestaan?

 

 

Hallo bloempje

 

Wij hebben een prachtige dochter van bijna 7

Hebben 2 jaar terug een buitenbaarmoederlijke zwangerschap gehad waarbij ik er bijna niet meer was

Heb het er ook heel erg zwaar mee gehad ik ben dan 25 maar de vragen waar je mee zit zijn lastig ik weet er alles van

Ik had heel veel angst om met ivf te beginnen bang dat een zwangerschap verkeerd zou gaan dat ik het niet trok als het niet lukt of weer een kindje te verliezen

Wij zijn in mei toch begonnen met ivf en ik vind het emotioneel super zwaar en erg onbegrepen omdat niemand je snapt

Maar ik denk dat als wij het niet zouden proberen en ik zou te laat zijn om het te proberen dat ik daar de rest van mijn leven spijt van zou krijgen

Bij mijn dochter heb ik ook help syndroom gehad en gbs bacterie en esmee had ook reflux en ze is vaak opgenomen geweest de angst de slapenloze nachten waren zwaar ik was 18 geen partner die me hielp maar ze is het waard geweest

En ik denk mocht het lukken de 2de het ook waard zal zijn

 

Ik hoop dat je een keuze kan maken

En dat je er wat aan had

Maak een keuze met je hart die zal je altijd het juiste laten doen zodat je geen spijt krijgt

 

Heel veel geluk voor het gezin dat je nu al hebt en suc6 met je keuze

 

 

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

hoi hoi.

ik heb ook help gehad met de 1e bijnse 2e ging het goed alleen had ik diabetes bij 1e met 28 weken insuline en bij de 2e al met 12 weken insuline oudste reflux kindje 2e is een heel makelijk kind alleen week in ziekenhuis gelegen met infuus glucose.

veel succes met nadenke 2e

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use