Jump to content

Even voorstellen


Margreet1983

Recommended Posts

Hallo allemaal!

 

Ik ben nieuw hier en zal mezelf even voorstellen. Ik ben Margreet, 32 jaar en krijg morgen mijn punctie voor mijn eerste IVF poging. Ik heb mezelf er nog niet echt in verdiept anders dan dat wat de artsen mij verteld hebben. Mijn vriend en ik hebben besloten het maar op ons af te laten komen en niet de verhalen van de zus van en vriendin van die en die en die…. Maar nu ik zo 1 dag voor de punctie zit, begint het toch een beetje te kriebelen om wat op internet rond te kijken.

In januari heb ik een endoscopie gehad en was alles gelukkig bij mij goed. Maar omdat de zaadkwaliteit niet goed genoeg was is besloten om te starten met IUI. We hebben dit jaar 2x IUI (zonder hormonen) gehad en bij de 3e poging IUI was opnieuw de zaadkwaliteit onvoldoende, waarop ze besloten hebben geen IUI uit te voeren.

Daarna is het snel gegaan en ben ik gelijk voor IVF doorgegaan. Ik heb de afgelopen 2 weken hormonen gespoten en morgen wordt voor mij een spannende dag. Ik zie er wel een beetje tegen op, maar ben vooral ook nieuwsgierig of het lukt met bevruchting van de eitjes.

Verder hebben wij net een nieuwbouwhuis gekocht, dus ook genoeg afleiding en houd ik me dus bezig met alle opties die daarbij komen. Het zou natuurlijk een perfecte timing zijn als ik nu zwanger zou raken van de eerste IVF poging, want dan kan ik volgend jaar heerlijk in mijn verlof verhuizen en genieten van en een prachtige baby en een mooi huis.

 

Ik ben verder benieuwd wat jullie ervaringen zijn met IVF, in St. Antonius/UMCU, hoe de omgeving/werk reageert en het gevoel van al die zwangere vriendinnen om je heen of mensen die hun kinderen niet goed opvoeden of nog maar net bij elkaar zijn en al zwanger raken. Dat steekt namelijk soms best bij mij. Ik gun het iedereen, maar mijzelf/ons ook zo.

 

groetjes,

Margreet

Link to comment
Share on other sites

Hoi Margreet

Heel veel succes met de punctie. Hoeveel eitjes hebben ze weg geprikt? En hoe was de uitslag van het zaad? Misschien dat ze toch nog wel over gaan op icsi dat de slagingspercentage dan hoger ligt. Horen het wel

 

 

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Hoi MargreetHeel veel succes met de punctie. Hoeveel eitjes hebben ze weg geprikt? En hoe was de uitslag van het zaad? Misschien dat ze toch nog wel over gaan op icsi dat de slagingspercentage dan hoger ligt. Horen het welVerzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Hoi LiantjeHet is uiteindelijk allemaal goed gegaan. Bij mij zijn er 12 eitjes aangeprikt. Het was eren heel gedoe voor mijn man, want uiteindelijk lukte het bij hem in het ziekenhuis niet en is hij naar huis gegaan om vervolgens weer terug naar het ziekenhuis te gaan. Een hoop stress maar ze hebben gezegd dat het echt niks uit maakt. Nu dus 3 dagen afwachten. Ik heb wel pijn in mijn buik, vooral bij het plassen, maar het is me ook wel weer meegevallen. We blijven duimen en hopen op een bevruchting en mogelijke tp a.s. woensdag.
Link to comment
Share on other sites

Hoi margreet

Mooi aantal eitjes. Blijf goed water drinken verminderd de pijn alles is nu natuurlijk opgezet van binnen. Fijn dat het gelukt is bij je man, de mijne had de eerste het zelfde probleem allen kon hij niet na huis is gewoon heel ongemakkelijk.

Duim voor je wacht op de uitslag rust lekker uit

 

 

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use