Jump to content

Protocol IUI of IVF/ICSI Radboud Nijmegen


Loulou1

Recommended Posts

Hallo allemaal,

 

Inmiddels zijn mijn vriend en ik 2 jaar bezig om zwanger te worden waarvan we anderhalf jaar in een streekziekenhuis onder behandeling zijn. Ongeveer een jaar lang heb ik medicatie gehad voor mijn lange en onregelmatige cyclus. Nu zijn we bezig met IUI en blijkt dat de zaadkwaliteit van mijn vriend toch flink verminderd is. Het is afgelopen maanden 3x getest en de waardes (in VCM) waren respectievelijk 0,1 miljoen, 1,7 miljoen en 0,9 miljoen, allemaal na bewerking. Mijn vriend slikt al extra vitamines en leeft verder gezond.

Ons ziekenhuis wil gewoon verder met IUI, zij hanteren een ondergrens van 0,8 miljoen bij IUI. Dus voor hen is 0,9 miljoen prima.

Emotioneel vind ik het steeds zwaarder worden en ik heb weinig vertrouwen meer in IUI op deze manier. Het VCM is zo laag dat de kansen vrij klein zijn. Nu weet ik dat er ook ziekenhuizen die met deze waardes wél zouden doorsturen voor IVF of ICSI. Ik heb namelijk begrepen dat het VU in Amsterdam minimaal 3 miljoen wil zien voor IUI. Dit is nogal een verschil!

Nu zou ik dus graag willen overstappen of een second opinion willen aanvragen bij het Radboud in Nijmegen, maar onze gynaecoloog doet hier een beetje moeilijk over. Zij vinden het geen indicatie. Ik hoop dat het toch gaat lukken... Heeft iemand van jullie hier ervaring mee als het ziekenhuis er niet achter staat?

Hiernaast vroeg ik me af of iemand weet welke 'ondergrens' gehanteerd wordt bij het Radboud voor IUI. Zouden zij kunnen zeggen/adviseren toch door te gaan met IUI of schatten jullie in dat het wel IVF of ICSI zal worden?

 

Alvast bedankt!

Link to comment
Share on other sites

hoii loulou

 

je noet doen wat je gevoel je zegt ook al is jou ziekenhuis het hier niet mee eens!! de waardes bij ons weet ik niet precies :) maar zou gewoon eens ergens anders een afspraak maken

 

Verstuurd vanaf mijn SM-G901F met Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Hai, ik zou zeker een ander ziekenhuis benaderen en hun vragen.. mijn man heeft meestal 0.8/0.9 en wij moesten in zwolle gelijk door voor icsi omdat iui niet haalbaar was. Hoeveel iui willen ze gaan proberen? Het is natuurlijk wel een kansje al is die wat kleiner en een minde ingrijpend traject. Wellicht kunnen jullie hierover met het ziekenhuis een afspraak maken waar je je in kan berusten! En anders zeker een ander ziekenhuis bellen en je probleem voorleggen een scond opinion mag altijd en hebben hun niks mee te maken

 

Verstuurd vanaf mijn SM-G920F met Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use