Jump to content

Endometriose en nu starten met ivf...


Hopefulness

Recommended Posts

Dag dames,

 

Nooit verwacht dat ik een bericht zou plaatsen op dit forum.

Ik weet sinds 6 maanden dat ik endometriose heb en ben er 22sept aan geopereerd.

Nu hebben we te horen gekregen dat het voor mij het verstandigste is om via ivf mijn kinderwens te vervullen.

 

Super spannend, maar wat ben ik blij na ruim 2jr proberen, nu toch echt zicht heb op een zwangerschap en hopelijk een kern gezond kindje.

 

Ik weet al dat ik vanuit pil gebruik start en direct begin met spuiten. Dit om het "woekeren" van de endo zo kort mogelijk te maken.

 

Zijn hier dames die in zo'n vergelijkbare situatie zit? En die me een beetje kunnen bijpraten?

 

8 dec is onze eerste afspraak met de uitslagen vh bloed en semen. Zal ik die dag te horen krijgen dat ik die dag mag starten met spuiten?!?

 

Of wil ik te snel...

 

Liefs

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 408
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Hoi Hopefulness,

 

Welkom!

 

Hier ook een traject na diagnose endometriose en de operatie. Maart diagnose, mei operatie en daarna 4 maanden overgang met behulp van Lucrin. In september zijn wij gestart met de 1e poging. Helaas geen terugplaatsing omdat het delen gestopt was. Nu bezig met poging 2, welke vanuit de pil gestart is. Op de eerste dag van m'n menstruatie gestart.

 

Ik hoop dat jullie gelijk kunnen starten, maar verwacht het niet. Veel ziekenhuizen kennen een 'stop' rond de kerstperiode. Bij ons in het ziekenhuis is er ook nog een prikinstructie geweest en een echo om de uitgangssituatie te beoordelen.

 

Heb je nog last van de operatie? Ben je daarna direct met de pil begonnen?

 

 

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Hoi Hopefulness,Welkom!Hier ook een traject na diagnose endometriose en de operatie. Maart diagnose, mei operatie en daarna 4 maanden overgang met behulp van Lucrin. In september zijn wij gestart met de 1e poging. Helaas geen terugplaatsing omdat het delen gestopt was. Nu bezig met poging 2, welke vanuit de pil gestart is. Op de eerste dag van m'n menstruatie gestart. Ik hoop dat jullie gelijk kunnen starten, maar verwacht het niet. Veel ziekenhuizen kennen een 'stop' rond de kerstperiode. Bij ons in het ziekenhuis is er ook nog een prikinstructie geweest en een echo om de uitgangssituatie te beoordelen. Heb je nog last van de operatie? Ben je daarna direct met de pil begonnen?Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Hoi Juul,Nee totaal geen last meer van de operatie.Ben al sinds juni aan de pil ivm de hevige pijnen en het stoppen van de groei vd endo. Ben tussentijds niet gestopt met de pil ook geen stopweken.Ik hoop 8 dec de instructie te krijgen en verwacht ook de echo. In mijn werk prik in veel mensen insuline, dus van subcutaan spuiten weet ik al het een en ander... hopelijk werkt dat in mn voordeel?? Ja in mijn ZH is er ook een stop, maar "lopende trajecten" worden wel door behandeld.Ik zou het raar vinden als ze me 8 dec laten komen en vervolgens zeggen je mag pas in jan starten... dan hadden ze me in januari moeten inplannen...Maar mss ben ik te kortzichtig en moet ik je gelijk geven de 8e..Wat spannend zeg! Heb je de teleurstelling wel goed kunnen handelen? Ik ga voor je duimen! Mag ik vragen hoelang je moet spuiten ong?
Link to comment
Share on other sites

Hi Hopefulness,

 

Ik hoop dat de ervaring van je werk ik je voordeel is. Ik heb de Lucrin ook zelf gespoten, maar kreeg nog wel een instructie. Als je zekerheid wilt, kun je natuurlijk altijd bellen met de afdeling lijkt mij. Voor poging 1 heb ik 3 weken moeten spuiten. Heb toen menopur en decapeptyl gehad. Begon met 150eh menopur, maar na de eerste controle werd dat verhoogd naar 225eh.

Voor poging 2 gebruik ik GonalF en daar ben ik direct met 225eh gestart. Als het loopt volgens planning, dan is eind van de maand de punctie en dan heb ik 2 weken gespten.

 

Ik heb na de operatie geen menstruaties meer gehad vanwege de kunstmatige overgang. Tussen de eerste en tweede poging heb ik nu 2 menstruaties gehad......dat wat opgebouwd was bij poging 1 moest m'n lichaam toch uit. Wanneer je start vanuit de pil, start je op dag 1 van je menstruatie.

 

 

Met de teleurstelling bedoel je dat er geen terugplaatsing is geweest? In beginsel was ik in schock. Na het gesprek met onze arts kreeg ik wat meer hoop voor poging 2. Ook heb ik gezorgd voor veel afleiding en m'n man is echt superlief voor me. Die moet ook maar dealen met mijn hormonen en emoties die echt all over the place gingen

 

 

 

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Hi Hopefulness,Ik hoop dat de ervaring van je werk ik je voordeel is. Ik heb de Lucrin ook zelf gespoten, maar kreeg nog wel een instructie. Als je zekerheid wilt, kun je natuurlijk altijd bellen met de afdeling lijkt mij. Voor poging 1 heb ik 3 weken moeten spuiten. Heb toen menopur en decapeptyl gehad. Begon met 150eh menopur, maar na de eerste controle werd dat verhoogd naar 225eh. Voor poging 2 gebruik ik GonalF en daar ben ik direct met 225eh gestart. Als het loopt volgens planning, dan is eind van de maand de punctie en dan heb ik 2 weken gespten. Ik heb na de operatie geen menstruaties meer gehad vanwege de kunstmatige overgang. Tussen de eerste en tweede poging heb ik nu 2 menstruaties gehad......dat wat opgebouwd was bij poging 1 moest m'n lichaam toch uit. Wanneer je start vanuit de pil, start je op dag 1 van je menstruatie. Met de teleurstelling bedoel je dat er geen terugplaatsing is geweest? In beginsel was ik in schock. Na het gesprek met onze arts kreeg ik wat meer hoop voor poging 2. Ook heb ik gezorgd voor veel afleiding en m'n man is echt superlief voor me. Die moet ook maar dealen met mijn hormonen en emoties die echt all over the place gingen Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Ja dat bedoelde ik ja... Fijn dat het gesprek je heeft kunnen laten berusten.Fijn dat je nu afleiding hebt en het support van je man.Ik ben er ook veel mee bezig en dan ben ik nog niet eens echt gestart. Ik word niet goed van mezelf af en toe😒Ook ik zorg voor een goed gevulde agenda zodat ik zo min mogelijk tijd heb om te gaan zitten piekeren, uittellen en te kijken hoe en wat het zal verlopen voor mij.Gelukkig mag ik morgen weer werken.Heb al helemaal zitten tellen en rekenen en als het bij mij gaat als bij jou 2e poging dan zou ik rond de kerststarten met spuiten. Ach ja ik wacht het allemaal wel netjes af...Als me dat gaat lukken. Ik ben ook zo benieuwd hoe ik op de hormonen reageer en hoe mijn endo daarop reageerd, of ik veel pijn zou hebben...Heel veel liefs
Link to comment
Share on other sites

Het hele traject is niet zomaar iets, dus het is niet gek dat je er nu ook al veel mee bezig bent. Ik had datzelfde in de periode na mijn operatie. De kunstmatige overgang was op zich een verademing, omdat ik geen menstruaties had. Je herkent vast wel dat die periodes een soort van hel zijn. Ik had er dan op zich ook wel de smoor in dat er een menstruatie moest komen voor poging 2 en geloof me....die was vrij rap opvolgend op de menstruatie die na het mislukken van poging 1 kwam. Geen pretje, maar goed....afleiding, afleiding, afleiding oh en ook paracetamol.

Ik heb ook gemerkt dat het werkt om alles van me af te schrijven. Gewoon simpelweg in een soort van dagboekje. Ik kan nu ook terugkijken op dat wat ik bij poging 1 heb geschreven, hoe ik me voelde etc.

 

Hoe lang weet jij al dat je endo hebt? En heb je mensen in je omgeving die dit ook hebben en/of ervaring hebben met IVF?

Link to comment
Share on other sites

Het hele traject is niet zomaar iets, dus het is niet gek dat je er nu ook al veel mee bezig bent. Ik had datzelfde in de periode na mijn operatie. De kunstmatige overgang was op zich een verademing, omdat ik geen menstruaties had. Je herkent vast wel dat die periodes een soort van hel zijn. Ik had er dan op zich ook wel de smoor in dat er een menstruatie moest komen voor poging 2 en geloof me....die was vrij rap opvolgend op de menstruatie die na het mislukken van poging 1 kwam. Geen pretje, maar goed....afleiding, afleiding, afleiding oh en ook paracetamol.Ik heb ook gemerkt dat het werkt om alles van me af te schrijven. Gewoon simpelweg in een soort van dagboekje. Ik kan nu ook terugkijken op dat wat ik bij poging 1 heb geschreven, hoe ik me voelde etc. Hoe lang weet jij al dat je endo hebt? En heb je mensen in je omgeving die dit ook hebben en/of ervaring hebben met IVF?
Hey Juul, ik heb het al heel lang maar sept 2015 is de diagnose gesteld. Ik heb 1jr op de ok moeten wachtrn omdat er 3 specialisten bij nodig waren en die alle 3 voorbereidende onderzoeken moesten doen.. feest.. maar niet heus...Ik schrijf het nu al een behoorlijk eind van me af en mijn vragen kan ik hier ook kwijt en dat ervaar ik al als heel prettig!Verder heb ik geen mensen om me heen die het ook hebben, ja veel tantes van me hebben het maar daaf heb ik geen contact mee. Vrienden zijn allemaal gezond en worden steeds meer papa en mama. Maar ik ben door de endo ook veel vrienden verloren, omdat ze het niet begrepen of niet wisten wag ze met me aan moesten. Praat veel met mijn man, ouders en 2 vriendinnen die het niet hebben, maar wel super lief en begripvol zijn.Dat geld ook voor ivf, niemand om me heen heeft dit traject bewandeld dus ook daarin ben ik alleen. Wel heerlijk dat dit forum er is!
Link to comment
Share on other sites

Dit forum is inderdaad heel fijn! Ik merk dat iedereen met elkaar meeleeft. Ik duim voor je dat jullie op 8 december of niet lang daarna kunnen starten. Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Hey Juul! Dat is lief! Laat je me weten hoe het verder met je gaat? Wat ik duim ook voor jou!
Link to comment
Share on other sites

Hi hopefulness, ik hoop dat je snel kunt starten met IVF. Je kan jezelf helemaal gek maken met nadenken over alles en nog wat. Ik probeer alles stapje voor stapje te benaderen en ik probeer niet ver vooruit te kijken.

 

Ik heb zelf in juli een operatie gehad en ik heb eind september mijn eerste Lucrin shot gehad dus ik zit al 2 maanden in een kunstmatige overgang. Vrijdag heb ik nog een onderzoek en hopelijk krijg ik dan te horen wanneer ik met IVF mag beginnen.

 

@Juul wat vervelend om te horen dat de eerste poging niet gelukt is.

 

 

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Hi hopefulness, ik hoop dat je snel kunt starten met IVF. Je kan jezelf helemaal gek maken met nadenken over alles en nog wat. Ik probeer alles stapje voor stapje te benaderen en ik probeer niet ver vooruit te kijken. Ik heb zelf in juli een operatie gehad en ik heb eind september mijn eerste Lucrin shot gehad dus ik zit al 2 maanden in een kunstmatige overgang. Vrijdag heb ik nog een onderzoek en hopelijk krijg ik dan te horen wanneer ik met IVF mag beginnen. @Juul wat vervelend om te horen dat de eerste poging niet gelukt is. Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Hoi KvG,Ik probeer het ook stap voor stap te ondergaan, maar vooral op dagen als ik vrij heb van mn werk en thuis ben met niks omhanden, dan begint het bij mij toch sllemaal te malen en ga ik van alles bedenken en berekenen. Gelukkig mag ik zometeen werken en kan ik me weer berusten.Ik ben benieuwd of ik ook aan de lucrin moet? De arst heeft er niks over gezegt, behalve dat ik vanuit de pil start...Ik ga het allemaal 8 dec horen...Hopelijk ziet het er vrijdag allemaal positief uit en mag je starten... Hou je me op de hoogte?Liefs
Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Hi Hopefulness, gaat alles nog goed met je? Nou ik heb vrijdag een GO gekregen voor IVF. Heb vandaag zelfs mijn behandelschema gekregen. De 9de krijg ik prikles en de 16de ga ik beginnen met Decapeptyl.

 

Ik hoop dat jij 8 december ook te horen krijgt wanneer je mag beginnen.

 

Gr Karin.

 

 

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Hi Hopefulness, gaat alles nog goed met je? Nou ik heb vrijdag een GO gekregen voor IVF. Heb vandaag zelfs mijn behandelschema gekregen. De 9de krijg ik prikles en de 16de ga ik beginnen met Decapeptyl. Ik hoop dat jij 8 december ook te horen krijgt wanneer je mag beginnen. Gr Karin.Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Hoi Karin, krijg gewoon kriebels in mijn buik van je berichtje. We hebben gisteren bloedgeprikt en semen ingeleverd voor analyse ervan. Had bij thuiskomst de pillen in de strip geteld en ik zou 15 dec de laatste slikken... nu bedacht ik me gisteren om dit 8 dec te melden in de hoop dat ze hierin mee wilt gaan... dus dat zou dan inhouden dat we gelijk starten met spuiten... ik hoop dit zoooo gigantisch erg... maar ja geduld.... deze week gelukkig een drukke week veel werken en sinterklaas dus veel afleiding... ga je duimen voor me? Of kun je me al uit mijn droom helpen, dat ik iets over het hoofd zie... want mijn arts heeft niks gezegt over lucrin spuiten, maar dat ik start vanuit de pil. Kortom ik ga heel veel aan je denken en hopen dat we samen kunnen starten met spuiten... Liefs
Link to comment
Share on other sites

Dag Dames, daar ben ik weer! Net terug uit het ZH. We moeten wachten op een oproep voor de prikinstructie. Die dag krijg ik ook nog een echo vd eierstokken. En ik start echt een speciaal traject. Ik moet een bepaalde periode Decapeptyl prikken èn de pil slikken.... maar dat hoor ik allemaal op de instructie... Dus nog even wachten.... Maar ik zou ik niet zijn als ik niet ongeduldig ben en wil weten waar ik aan toe ben dus Ga ik morgenvroeg bellen. Omdat er ook die dag een echo gemaakt moet worden.Is het al anders dan normaal dus het kan maar aangegeven zijn en een beetje horen wanneer de instructiedagen zijn.

Karin hoe was je instructie?? En je schema?

Link to comment
Share on other sites

Vanmorgen het ZH gebeld met de vraag of ze niet iets konden vertellen over de dag vd instructie en de echo. Ik ben zo dankbaar want er was wel een gaatje voor a.s maandag ivm een afmelding. Maar ze moest nog even checken of mijn arts zelf die echo wilde maken of niet. Ik zou daarover terug gebeld worden. Ik ben net gebeld en ja hoor super blij (zeg maar gerust hysterisch) as maandag hebben we de instructie en mag ik de spuiten ophalen. Als het een beetje mee zit kan ik die week nog starten hoop ik! Ohhh wat ben ik blij! Hier hebben we 2 jaar zo had voor geknokt en GEWACHT. Vooral veel gewacht... zo blij! Karin wie weet zetten we de 1e spuit op de zelfde dag...

Link to comment
Share on other sites

Oh dat is goed nieuws. Soms moet je een beetje brutaal zijn . Maar spannend hoor.

 

Ik ben vandaag geweest voor mijn prikles en echo geweest. Nou die prikles stelde niet zoveel voor hoor. Ik kreeg alleen uitleg hoe het moet. Ik hoefde niet zelf te spuiten. Maar ik heb wel de Decapeptyl meegekregen. Ik moet de 16de beginnen met mijn eerste spuit. Erg spannend wel.

 

Met de echo zagen ze wel al eiblaasjes en daar stonden ze van te kijken ivm de Lucrin. Ze denken dus dat de stimulatie korter qua tijd gaat duren dan verwacht. Vanwege de cystes moet ik iets langer Decapeptyl spuiten omdat ze niet de punctie voor de jaarwisseling willen doen. Er is een grote kans dat ze door de cystes heen moeten prikken dus ze willen een behandelteam gereed hebben staan in dat geval en in die periode is de bezetting iets minder.

 

Maakt voor de planning niet heel veel uit. Een paar dagen kan ik wel "wachten". Ben blij dat het niet een paar weken of maanden is. Ik ben ook blij dat ze zo voorzichtig zijn, geeft je dan wel een gevoel dat ze het beste met je voor hebben en dat ze goed in hun werk zijn.

 

De verwachting is nog steeds dat tussen de 3de en 9de de punctie gedaan wordt.

 

Ik ben erg nieuwsgierig naar jouw behandelplan. Toen ik mijn behandelplan kreeg toen viel het kwartje wel even en dan krijg je wel een beetje hoop dat je droom misschien dan toch gaat uitkomen. Het wordt in ieder geval wel heel erg echt worden

 

Als het even zo door gaat dan zijn we beide rond de kerst en oud/nieuw niet te genieten hahahaha

 

Heb jij vrij genomen van je werk voor dit traject of werk je gewoon door??

 

 

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Oh dat is goed nieuws. Soms moet je een beetje brutaal zijn . Maar spannend hoor.Ik ben vandaag geweest voor mijn prikles en echo geweest. Nou die prikles stelde niet zoveel voor hoor. Ik kreeg alleen uitleg hoe het moet. Ik hoefde niet zelf te spuiten. Maar ik heb wel de Decapeptyl meegekregen. Ik moet de 16de beginnen met mijn eerste spuit. Erg spannend wel. Met de echo zagen ze wel al eiblaasjes en daar stonden ze van te kijken ivm de Lucrin. Ze denken dus dat de stimulatie korter qua tijd gaat duren dan verwacht. Vanwege de cystes moet ik iets langer Decapeptyl spuiten omdat ze niet de punctie voor de jaarwisseling willen doen. Er is een grote kans dat ze door de cystes heen moeten prikken dus ze willen een behandelteam gereed hebben staan in dat geval en in die periode is de bezetting iets minder.Maakt voor de planning niet heel veel uit. Een paar dagen kan ik wel "wachten". Ben blij dat het niet een paar weken of maanden is. Ik ben ook blij dat ze zo voorzichtig zijn, geeft je dan wel een gevoel dat ze het beste met je voor hebben en dat ze goed in hun werk zijn. De verwachting is nog steeds dat tussen de 3de en 9de de punctie gedaan wordt. Ik ben erg nieuwsgierig naar jouw behandelplan. Toen ik mijn behandelplan kreeg toen viel het kwartje wel even en dan krijg je wel een beetje hoop dat je droom misschien dan toch gaat uitkomen. Het wordt in ieder geval wel heel erg echt worden Als het even zo door gaat dan zijn we beide rond de kerst en oud/nieuw niet te genieten hahahaha Heb jij vrij genomen van je werk voor dit traject of werk je gewoon door??Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Hoi Karin, nee ik heb er niet speciaal vrij voor genomen. Het komt nu toevallig zo uit dat k vandaag vakantie heb gekregen, maar dat was niet voor het traject. Ik denk wel dat ik met de punctie 1 week of mss wel 2 neem... verder eigenlijk niet. Mijn collegas zijn allen op de hoogte en zijn bereid om met mij van dienst te ruilen als ik op korte termijn naar het zh moet voor echo's. Ik hoop dat mijn humeur niet zo heel erg bepaald word door de hormonen... maar ja ik kan er ook geen invloed op uitoefenen, dus laat ik het maar op me afkomen...Ik zal je maandag op de hoogte stellen van mijn schema goed? Hou je taai meid! En tot spreeks!
Link to comment
Share on other sites

Oh dat is goed nieuws. Soms moet je een beetje brutaal zijn . Maar spannend hoor.Ik ben vandaag geweest voor mijn prikles en echo geweest. Nou die prikles stelde niet zoveel voor hoor. Ik kreeg alleen uitleg hoe het moet. Ik hoefde niet zelf te spuiten. Maar ik heb wel de Decapeptyl meegekregen. Ik moet de 16de beginnen met mijn eerste spuit. Erg spannend wel. Met de echo zagen ze wel al eiblaasjes en daar stonden ze van te kijken ivm de Lucrin. Ze denken dus dat de stimulatie korter qua tijd gaat duren dan verwacht. Vanwege de cystes moet ik iets langer Decapeptyl spuiten omdat ze niet de punctie voor de jaarwisseling willen doen. Er is een grote kans dat ze door de cystes heen moeten prikken dus ze willen een behandelteam gereed hebben staan in dat geval en in die periode is de bezetting iets minder.Maakt voor de planning niet heel veel uit. Een paar dagen kan ik wel "wachten". Ben blij dat het niet een paar weken of maanden is. Ik ben ook blij dat ze zo voorzichtig zijn, geeft je dan wel een gevoel dat ze het beste met je voor hebben en dat ze goed in hun werk zijn. De verwachting is nog steeds dat tussen de 3de en 9de de punctie gedaan wordt. Ik ben erg nieuwsgierig naar jouw behandelplan. Toen ik mijn behandelplan kreeg toen viel het kwartje wel even en dan krijg je wel een beetje hoop dat je droom misschien dan toch gaat uitkomen. Het wordt in ieder geval wel heel erg echt worden Als het even zo door gaat dan zijn we beide rond de kerst en oud/nieuw niet te genieten hahahaha Heb jij vrij genomen van je werk voor dit traject of werk je gewoon door??Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
En jij heb jij wel vakantie opgenomen?
Link to comment
Share on other sites

Ik woon in de buurt van Rotterdam en ik werk in Amsterdam dus ik zit aardig wat in de auto en ivm de operatie in juli, de bloedarmoede dit ik had werk ik dus nog voor 50%. En dan werk ik 1 halve dag in Amsterdam en de rest thuis. Ik wilde dit gaan opschroeven in januari, maar de bedrijfsarts wil dit nog niet ivm IVF. Dus ik zat er inderdaad aan te denken om 2 weken vrij te nemen, maar ja als ik nog niet volledig werk hoeft dat dus ook niet.

 

 

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Hebben ze gezien hoeveel eiblaadjes er lagen? Ik had er na 4 maanden Lucrin al 11 zichtbaar. Was mij gezegd dat de eiblaasjes er wel zijn en blijven ondanks de Lucrin.

 

 

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

 

Nee ze heeft niet aangegeven hoeveel er zaten. Bij de rechter eierstok telde ik er in ieder geval 5. Daar zaten de eiblaasjes wel gunstig tov mijn cyste. De linkerkant wordt waarschijnlijk een uitdaging. En moeten ze er misschien doorheen.

 

Ik heb donderdag mijn jaarlijks verkleedfeestje (kerstfeest van mijn werk en het heeft altijd een thema dus je moet helaas verkleed). Ik mag van de dokter max 2 biertjes drinken , dus kan ik nog even stoom afblazen voordat ik moet beginnen met prikken. Mijn laatste biertje was in april, dus ik zal er niet meer nodig hebben om dronken te worden .

 

De afgelopen maanden heeft mijn wereld flink op zijn kop gestaan en heb veel pijn gehad dus een klein beetje afleiding en lol kan ik wel gebruiken.

 

 

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Heerlijk, afleiding door een feestje. Wij hebben vrijdag het jaarlijkse feest, maar om eerlijk te zijn wordt dat me teveel. Vanmiddag gerepeteerd, woensdag repetitie, zaterdag én zondag concerten....genoeg afleiding :)

 

Fijn dat de blaasjes goed lagen ten opzichte van de cystes. Ga voor je duimen!

 

 

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Nee ze heeft niet aangegeven hoeveel er zaten. Bij de rechter eierstok telde ik er in ieder geval 5. Daar zaten de eiblaasjes wel gunstig tov mijn cyste. De linkerkant wordt waarschijnlijk een uitdaging. En moeten ze er misschien doorheen. Ik heb donderdag mijn jaarlijks verkleedfeestje (kerstfeest van mijn werk en het heeft altijd een thema dus je moet helaas verkleed). Ik mag van de dokter max 2 biertjes drinken , dus kan ik nog even stoom afblazen voordat ik moet beginnen met prikken. Mijn laatste biertje was in april, dus ik zal er niet meer nodig hebben om dronken te worden . De afgelopen maanden heeft mijn wereld flink op zijn kop gestaan en heb veel pijn gehad dus een klein beetje afleiding en lol kan ik wel gebruiken. Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Pff ik heb ook al zooo lang niet meer gedronken. Laatste met de verjaardag van mijn man 1 rood wijntje op en die viel al helemaal niet goed. Ik hou het wel bij mijn thee... ja ontspanning en even helemaal los gaan is belangrijk! Dat heb ik gisteren gemerkt. Door mijn endometriose was ik altijd zoooo moe en als ik niet moe was dan had ik zoveel pijn... en nu na de operatie heb ik weer zo veel meer energie! Heb weer even flink de voetjes van de vloer gehad. Welleens waar zonder alcohol maar wel even lekker los en onbezorgd... nou nog een avondje en ik weet mijn schema! Morgen laat ik het je meteen weten! Ik ben zo benieuwd!
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.
 • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use