Jump to content

Tijdstip Decapeptyl en hoe meenemen?


Johanna82

Recommended Posts

Hee dames,

 

Even nieuwsgierig: omstreeks welke tijd nemen jullie Decapeptyl? Mijn vriend gaat ze voor me zetten gelukkig. Nu dacht ik zelf aan 22.30 of 23.00 uur. Maar we zijn de komende tijd ook een paar keer een avond weg naar een feestje bijv. En je moet het koud bewaren. Hoe doen jullie dat? Tips welkom!

Link to comment
Share on other sites

Guest Sas25

Ik deed het om 21.30 uur. En als ik een feestje of iets had spuit in de koelkast leggen daar. En anders in aluminiumfolie en een koudkompres uit de koelkast erbij doen in je tas.

Link to comment
Share on other sites

@johanna overigens geeft ons ziekenhuis aan dat als je hem een keer vroeger of later zet dit geen probleem is maar elk ziekenhuis is hier anders in.. het is dus wel voorgekomen dat ik hem 3 uur later zetten vanwege een afspraak

 

Verstuurd vanaf mijn SM-G930F met Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Dank voor jullie reacties dames! Een keertje wat eerder of later is dus niet zo'n punt. Fijn om te weten :) Ochtend is lastig, mijn vriend is ook geregeld om 6 uur de deur al uit. Maar dan komt dat verder wel goed. Als het moet kan ik ook prima zelf spuiten. Ben er gewoon niet zo'n held mee en zit er dan een kwartier mee in mn hand haha.

 

Verstuurd vanaf mijn LG-H850 met Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

snap ik hoor:) inmiddels is het voor mij zo een dagelijkse routine geworden dat ik soms zelfs moet nadenken of ik hem wel al heb gezet.. ik heb ook al eens in mijn vinger geprikt waarmee ik mijn speklvel vast had omdat ik niet zat op te letten😂 wat goed helpt is ff flink in je velletje knijpen dan voel je alleen je knijpen en niet de prik erin gaan.

 

Verstuurd vanaf mijn SM-G930F met Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Ja, ik heb 10 weken fraxiperine gezet. Of nee. Mijn vriend dan haha. Die drie keer dat ik moest zat ik elke keer klaar om te prikken, maar kreeg ik het toch maar met moeite voor elkaar. Ik kan wel zelf waterleidingen trekken in mijn huis, maar hier ben ik dan een watje in haha. Ik moet vooral erg hard im mezelf lachen.

 

De bijwerkingen vielen jullie dus wel mee? Als je s ochtends spuit, heb je de bijwerkingen ook overdag toch? Of is dat te simpel gedacht?

 

Verstuurd vanaf mijn LG-H850 met Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Het ziekenhuis heeft mij als advies gegeven tussen 4 en 8 uur. Geen idee waarom dus ik deed het altijd om 8 uur omdat ik op onregelmatige tijden thuis kom maar 8 uur zit ik elke dag thuis voor de buis gtst kijken dus leek me een geschikt tijdstip.

 

Verstuurd vanaf mijn SM-G925F met Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Hej, Ik heb ook vanuit ziekenhuis meegekregen om hem savonds te zetten tussen 18.00 en 24.00 uur zelf doe ik het om 21.00.

Als ik weg ga neem ik heb gewoon mee. spuit kan wel even buiten de koelkast. om onzeker van te worden he.. haha

Link to comment
Share on other sites

Guest Sas25

De bijwerkingen blijven doorgaan helaas niet alleen na de spuit. De hormonen blijven in je lijf een tijdje. Ik moest het juist s avonds zetten van het ziekenhuis. Want als ik dan een keer op controle kwam voor een echo had ik niet pas een spuit gezet ofzoiets weet het niet meer precies. In ieder geval was het dan makkelijker in te plannen om nog eventueel de dosering te wijzigen etc. Ik deed het daarom om 21.30 uur.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use