Jump to content

Zwanger van cryo?


Guest Sas25

Recommended Posts

Guest Sas25

Hoi allemaal wie is er zwanger geworden van een cryo in natuurlijke cyclus? Heb je daarbij iets bijzonders gedaan? Acupunctuur, eten/drinken, medicijnen, extra rust gehouden of juist gesport en alles gedaan wat je normaal doet?

Ik hoor graag jullie ervaringen! 😊

Link to comment
Share on other sites

Met de tweede icsi poging acunpunctuur gedaan alles na de punctie en voor de tp gedaan 1x dus en toen was ik zwanger verder geen bijzondere dingen gedaan

 

 

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

wisten we de toverformule maar, Sas.

Mijn dochter was een cryo.

Zij is teruggezet na een pauze van 2 maanden omdat we gingen trouwen. Ik geloof nog steeds dat dat stapje terug heeft geholpen.

Ik ben dus keurig 9 maanden en 13 dagen na onze trouwdag bevallen. Voor de mensen die ons verhaal niet kennen, lijkt het dus een hole in one...

 

In de wachtdagen heb ik niet getild en ongeveer twee weken geen sex gehad ( als pasgetrouwd stel!). Verder hadden we halverwege een tuinfeest voor de collega's van mijn man en ben ik op een leuke manier waanzinnig druk geweest om dat te voor te bereiden. Dus wel lekker in beweging, dingen doen die ik leuk vind, maar niet zwaar tillen.

Dat bewegen schijnt ook goed te zijn omdat de doorbloeding dan beter is.

 

Dus... vooral doorgaan met leven, dingen doen die je hart lichter maken, pauze's inlassen als het emotioneel te zwaar wordt en je baarmoeder wat rust geven als de tijd daar is voor een innesteling.

Dat probeer ik nu nog steeds, volgende week de vierde terugplaatsing van deze IVF poging.

Link to comment
Share on other sites

Hoi Sas, ik ben zwanger (geweest) van 3 cryo's. Eentje ging mis met 5,5 wk, tweede met 7,5 wk en van derde ben ik nu 29 wk zwanger. Dus het kan!! Ook een zoontje van een verse, maar de andere verse werd niks. Ik heb niet heel veel bijzonders gedaan behalve foliumzuur en vit. D geslikt. Mijn twee doorgaande zwangerschappen waren wel allebei uit de 2e ICSI met medicatie erbij (utrogestan, progynova, ascal, prednison), bij de 1e ICSI wist ik nog niet dat ik dat nodig had.

Volgens mij zit het verschil in slaagkans hem met name in of het embryo goed ontdooit en in lab weer verder gaat met celdeling. Als dat zo is (en je dus een terugplaatsing hebt), dan heb je met een cryo evenveel kans als met een vers embryootje. Met het verschil dat je lijf (en hoofd!) even rust heeft gehad en niet net uit een intensieve hormoonkuur komt! Veel succes!

Link to comment
Share on other sites

Guest Sas25

Dankjewel olijfje! Super om te horen geeft me weer wat moed! Gefeliciteerd met je zwangerschap. Gaat het goed met je heb je veel last van kwaaltjes?

 

Ik had mn eerste cryo terugplaatsing twee weken geleden helaas niks geworden. Heb daarvoor acupunctuur gedaan, warme voeten, tarwekiemolie, vitamine d , foliumuur en granaatappelsap met smoothies. Maar helaas heeft het niks geholpen.

 

Hopelijk krijg ik begin mei weer een cryo terugplaatsing. Dan weet ik het rond mijn 26e verjaardag hopelijk wordt dat het mooiste verjaardag cadeautje ooit! 🙏😊

Link to comment
Share on other sites

Guest Sas25

Dankjewel lief van je 😊 Kan me voorstellen dat het spannend blijft tot de eindstreep. Maar gelukkig ben je wel over die 24 weken heen en gaat het goed met je. Ik wens je een hele fijne zwangerschap en geniet er nog even van. Voor je het weet is het voorbij en mag je gaan bevallen 😍 Liefss!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use