Jump to content

ivf terugplaatsingsdag


katekee

Recommended Posts

Hallo,

 

Inmiddels is de tweede ivf poging niet gelukt. Hen dus nog maar 1 poging die vergoed wordt. In het ziekenhuis waar ik was hoorde ik dat de kansen beter zijn als op dag 5 ipv dag 3 de embryo's terug geplaatst worden. Weet iemand of dit klopt?

 

Daarnaast hoor ik veel over naar Duitsland of België gaan, maar waarom zouden daar de kansen toenemen. Of is het vooral als er in Nederland niet meer geholpen wordt? Hebben ze daar een andere procedure met meer kansen?

 

Ik hoop dat jullie me kunnen helpen.

Groet,

Katekee

Link to comment
Share on other sites

Guest Sas25

Hoi katekee, ik heb geen ervaring met het buitenland maar wat ik heb begrepen is dat ze daar wachten tot dag 5 met terugplaatsingen. Vaak zijn het dan blastocystes die een dag later al gaan innestelen. Deze stadia embryo's hebben een betere kans van slagen. En er wordt gezegd dat maar liefst 50% van de embryo's dat stadium haalt. Je kunt je dus voorstellen dan er van de 10 embryo's 5 op dag 3 teruggeplaatst worden terwijl ze misschien in de buik al stoppen met delen en dat stadium niet eens halen. Ook is het risico dat er dan van alle bevruchte embryo's maar 1 of geen overblijven. Dit betekent wel dat de embryo's dan niet van voldoende kwaliteit waren en het waarschijnlijk ook niet in je buik hadden overleefd als t eerder was teruggeplaatst. Het blijft een risico met een onzekere uitslag. Omdat het nog niet voldoende wetenschappelijk is aangetoond dat wachten tot dag 5 beter is wordt het nog niet in NL gedaan.

 

Je zou nog kunnne kijken of je je zorgverzekering zou kunnen aanpassen. UMC zorgverzekeringen die vergoeden ook de 4 / 5 poging. Succes ! 👍🏻🍀

Link to comment
Share on other sites

@SAS,ik las ook zoiets over die UMC zorgverzekering.

Is dat dan een hele hoge premie maandelijks , weet jij er meer van...

 

Ja dacht dat de premie wel stukje duurder was idd

 

 

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Guest Sas25
@SAS,ik las ook zoiets over die UMC zorgverzekering.Is dat dan een hele hoge premie maandelijks , weet jij er meer van...
Ja heb het al een keer opgezocht het ligt eraan of je 4 of 5 pogingen vergoed wil krijgen. Maar reken op ongeveer €200 per maand als premie. Aanvullend pakket nr. 4 is 5 pogingen vergoed en aanvullend pakket 3 is alleen de 4e poging vergoed.
Link to comment
Share on other sites

Hoi,

wij zijn zowel in Duitsland als in Spanje geweest. In Duitsland voor ICSI en extra behandeling. Mijn ervaring is dat er daar mee gekeken wordt naar je persoonlijke situatie. Helaas in Duitsland geen resultaat. Maar dat lag meer aan mijn eitjes.

In Spanje zijn we via ECD wel zwanger geworden van onze nu bijna 4 jaar oude zoon!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use