Jump to content

acupunctuur bij ICSI


annetje-tannetje
 Share

Recommended Posts

Hoi allemaal,

 

wij gaan als het goed is komende week voor tp van een cryo (hangt nog even af van plek in het VU, hoor ik morgen). Voor ons heeft acupunctuur nu niet zo heel veel zin. Misschien bij de volgende poging als deze cryo niet blijft zitten.

 

 

 

Zijn er mensen die hier ervaring mee hebben? En acupunctuur bij de man? Bij ons ligt het probleem bij slechte zaadkwaliteit en -kwantiteit. Bij mij is alles in orde. Wie kan ons hier meer over vertellen?

 

 

 

Alvast bedankt en sterkte allemaal!

 

Groetjes,

 

Anne

Link to comment
Share on other sites

Beste Annetje Tannetje

 

Ik ben ook bezig met acupuntuur en het bevalt me super.

 

Ik ben veel vrolijker en rustiger.

 

De acupuntuur doet bij mij de hormoonhuishouding weer op de rit zetten.

 

Dus ik ben benieuwt wat het ons allemaal gaat brengen, ik kan het iedereen aanraden. De dag na de acupuntuur ben ik heel moe en futloos maar de dagen erna voel ik me weer vol energie en lach me suf.

 

Helaas zit ik nu thuis omdat ik dit keer bij de eerste IVF/ICSI behandeling een overstimualtie heb gehad. En ik ben van mening dat ik me dit keer met de acupuntuur en de overstimulatie me beterder voel als toen ik nog geen acupuntuur deed en ik overstimulatie had.

 

Ik ben super blij dat we deze stap hebben gemaakt en hopelijk dat het ons toch helpt om een wondertje te mogen krijgen in de toekomst. Mijn man heeft geen acupuntuur omdat zijn zaadkwaliteit goed genoeg is.

 

Veel liefs en sterkte met je terugplaatsing

Link to comment
Share on other sites

Hoi Anne,

 

 

 

Acupunctuur zou nu bij je cryotp wel degelijk zin kunnen hebben hoor!

 

Ik doe het nu ook, in combinatie met chinese kruiden, ben erbij mn vorige cryotp mee begonnen. Het kan er voor zorgen dat je je zelf rustiger gaat voelen, je baarmoeder helemaal klaar is voor een innesteling, je baarmoeder minder contracties krijgt na de terugplaatsing, zodat de kans van afstoting van de cryo/embryo vermindert wordt.

 

 

 

Ook kan acupunctuur bij de man zorgen voor verbetering van de zaadkwaliteit.

 

 

 

Er is bij ivf ook een topic over acupunctuur.

 

 

 

Succes met je cryo en als je voor acupunctuur wilt gaan, probeer dan een acu te zoeken die gespecialiseerd is in fertiliteitsproblemen.

 

 

 

groetjes Kim

Link to comment
Share on other sites

He Anne,

 

 

 

Ik geloof ook in acupunctuur en dat het beslist baat kan hebben ook al is er bij ons niks 'mis'. Ik heb het tijdens mijn eerste ICSI behandeling ook een paar keer gedaan en voelde me er echt rustig en ontspannen onder.

 

 

 

Ik zou het liefst ook tijdens de komende cryo tp weer een paar behandelingen willen hebben, maar was te laat met het bellen voor een afspraak :doh:. Kan nu pas na de tp terecht. Maar dat is ook prima. Wie weet is het juist wel heel gunstig om het ook direct na de tp te doen en bevordert het de innesteling...

 

 

 

p.s. in Amsterdam kan ik dr van Brussel aanbevelen. Heeft veel ervaring met fertiliteitsproblemen..

 

 

 

:bye:

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Hoi meiden!

 

 

 

Nou, poging 1 is dus definitief mislukt, helaas. Maar dit keer (na tp cryo) voel ik me minder slecht dan de vorige keer. Toen had ik waarschijnlijk ook last van alle hormonen en alle spanningen van het hele traject. Nu was het niet zo'n ingreep. Maar natuurlijk wel ontzettend jammer.

 

 

 

We gaan gelijk door. Dag 21 weer beginnen met de decapeptyl etc etc. Dit keer ga ik acupunctuur doen. Ik heb een afpraak gemaakt voor mij en mijn vriend bij het chinees medisch centrum in amsterdam. Heeft iemand daar ervaring? Ben benieuwd hoe dat is. Ik ben echt niet zo'n held met naalden. Hoewel ik mezelf wel kon prikken. Maar goed, alles voor het goede doel he?!

 

 

 

Allemaal succes maar weer!

 

Liefs,

 

Anne

Link to comment
Share on other sites

Zelf ben ik bezig met IUI maar ook in combinatie met chinese kruiden en acupunctuur. Overigens krijg ik die vergoed via mijn zorgverzekering dus ik ben gestart met baat het niet dan schaadt het niet. Ik ben in Jan gestart en voel me sindsdien echt een ander mens. Heb veel meer energie, heb meer rust en een betere cyclus. Nu is het wel zo dat acupunctuur niet bij iedereen werkt.

 

Mijn man is aan de speciale multivitamine gegaan waar een bep zink en selenium verhouding in zit en zijn zaad is de afgelopen maanden 3x zo goed geworden dus echt een meetbaar beter effect.

 

Ik zou ervoor gaan als ik jou was.

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Hoi dames,

 

 

 

even een update over hoe het met de acupunctuur gaat. Ik heb wel gelezen dat het op verschillende manieren gaat en dat het effect per persoon wisselt.

 

Bij mij gaat het als volgt: ik ga 1x per week. Eerst lig ik op mijn rug, dan krijg ik naalden aan de binnenkant van mijn polsen. De ene week aan de buitenkant, de andere week wat meer naar het midden. En aan de binnenkant van mijn enkels. Na ca een kwartier moet ik op mijn zij gaan liggen. Dan krijg ik 3 naaldjes op mijn onderrug ter hoogte van mijn baarmoeder.

 

Verder krijg ik kruidenpilletjes. Mijn vriend krijgt ook kruiden, 2 soorten.

 

 

 

Geen idee of het helpt. Ik voel me anders dan de vorige keer tijdens de hormonen, maar niet echt in positieve zin. Ben steeds wat duizelig, beetje wazig/afwezig gevoel. Vlak na de start met Gonal-F 1 dag migraine gehad, maar dat hoort wel een beetje bij de bijwerkingen. Het gaat uiteindelijk om het resultaat, dat we straks goede emmies hebben, waarvan er een meteen heerlijk blijft zitten. En of het dan aan de acupunctuur ligt.....wie zal het zeggen.

 

Ik moet wel zeggen dat ze erg aardig zijn. En als je wat voor kwaaltje dan ook hebt, willen ze je daar vanaf helpen. Zo was ik 2 weken terug verkouden aan het worden. Dat zag hij, en bood me daar ook weer kruiden voor aan. En de verkoudheid heeft inderdaad niet doorgezet! Ik denk dat dat soort aandacht en de tijd die je voor jezelf neemt alleen maar positief kan bijdragen.

 

 

 

Het prikken van de naalden zelf is de ene keer gevoeliger dan de andere keer. Soms zelfs erg gevoelig, maar dat is maar een seconde. Dus goed te doen.

 

 

 

Zo, dat is zo'n beetje mijn acupunctuur-verhaal.

 

Liefs,

 

Anne

Link to comment
Share on other sites

 • 2 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share • Posts

  • @Heleen79 Jeetje, wat een verdrietig bericht 😞 Hoopte zo dat jou het geluk ook was gegund! Dikke knuffel! Een miskraam hakt er -zoals Kitje zegt- altijd in: Maakt niet uit hoeveel weken je zwanger bent. Je bent aan de ene kant blij omdat je een positieve test hebt en aan de andere kant blijf je altijd die angst houden. Net als Kitje was die angst pas ook bij mij voorbij toen ik haar dagelijks ging voelen en een lieve echoscopiste zei: 'Owh, maar dit kindje gaat echt wel geboren worden hoor!' Pas toen durfde ik er een beetje in te gaan geloven.  Wat jullie zeggen: Misschien is het inderdaad nog eens goed om een gesprek met die fertiliteitsarts aan te gaan. Ik merk inderdaad dat zij nog vaak in mijn gedachten verschijnt. Zeker nu rond deze tijd weer.  Ze heeft me heel vaak het gevoel gegeven dat ik 'achterlijk' was, dat ik iets fout had gedaan, ik het gesprek over dat we maar 1 IVF poging zouden doen niet goed had onthouden, gezegd dat ik te oud was en maar eerder had moeten komen, want dat zij dan meer kansen had gehad etc. Nou durf ik wel te zeggen dat ik niet de domste ben en mijn man ook niet, maar dat zij ons het gevoel wel heeft gegeven dat het onze eigen schuld was, terwijl het om zo een gevoelig onderwerp gaat! Aan de andere kant hebben we toen tegen elkaar gezegd: Streep door dat ziekenhuis en we gaan verder kijken. Aan de andere kant zou ik er wel andere vrouwen mee kunnen helpen: Vrouwen die niet zo weerbaar zijn of die het geld niet hebben om verder te gaan bij een kliniek.  Heb zelfs nog even overwogen om in een ander ziekenhuis te gaan bevallen om deze reden. Gelukkig werkt zij op een andere afdeling en verwacht ik haar niet tegen te komen en anders is het misschien maar beter voor haar als ze niet bij mijn bevalling aanwezig is 😜  Inmiddels hier alweer 2 weken met verlof en een spannende tijd breekt aan. Het meisje is nog steeds te groot en ze heeft volgens mij nog genoeg te eten in m'n buik, want ze maakt nog geen aanstalten om uit huis te gaan 😉 Over 5 dagen krijg ik een doorverwijzing om te worden ingeleid. Ik vind het heel spannend, maar kijk er ook naar uit om haar te ontmoeten 💗
  • Te vroeg geroepen. Gisteravond en vanmorgen weer zeurende buikpijn en lage rugpijn... Ik denk dat dat een voorbode is van niet veel goeds.... Ik bewaar mijn rust en probeer vooral te berusten... Er is toch niks wat ik kan doen... geen bloed geeft moed, maar verwacht het een dezer dagen...
  • Zondag avond nog buikpijn en maandag ochtend maar verder niet meer. Ik ben nu wel heeel erg moe... dus so far, so good🤞🏻 Ik ben zooo benieuwd... ik hoop het zo enorm.
  • Wat spannend meis! Ben hard voor je aan het duimen dat deze mag blijven  Hoe voel je je nu? Nog buikkrampen?
  • Oei dat is balen zeg! Pijnlijk! Wat voorn werk doe je? Wat een heerlijke geruststelling dat alles goed is met de kleine! Ja dat hoop ik ook en dat het 9 mnd mag blijven groeien en gezond geboren mag worden. Het is wel echt een spannende tijd zo na de miskramen. Als ik zwanger ben dan zal ik tot en met 13 weken niet echt heeel relaxed zijn.... Maar goed, eerst maar eens een positieve test😇
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use