Jump to content

Cryo terugplaatsing


Jcp

Recommended Posts

Hoi hoi, wij hebben net onze eerste verse tp gehad van icsi 1. Na 2 lange wachtweken zwanger getest maar helaas een week later een miskraam met heel weinig hcg nog in mijn bloed dus wellicht ook al eerder foute boel. Nu wachten op mijn ongesteldheid en dan een cryo tp. Wij hebben nog 4 in de vriezer, 2 met een goed aspect en 2 met een slecht aspect. (Goed-voldoende-matig-slecht zijn de rapportcijfers voor onze cryos;) ) wie hebben er nog meer goede ervaringen met een cryo tp en wat hebben jullie gedaan om jullie extra voor te bereiden? Groetjes 

Link to comment
Share on other sites

Hoi @Jcp
ik zie je bericht langskomen en dacht deel even mijn positieve ervaring. Ik ben namelijk 38 weken zwanger van een cryo tp. Ook mijn eerste verse tp bleef niet plakken. Dit was onze enige cryo en ook de eerste keer dat we een cryo tp hebben laten doen, gelijk raak. Het kan dus zeker!

Volgens mij kun je jezelf niet hierop voorbereiden. Mijn partner en ik waren die dag wel heel relaxt. We lieten het echt op ons afkomen. Zelf heb ik wel het gevoel dat de arts die de cryo tp heeft gedaan, het serieuzer aanpakte dan de arts die de verse deed. Omdat het voor ons allemaal nieuw was toen, hadden we geen vergelijkingsmateriaal. Maar toen we de cryo tp hadden gehad merkte we allebei het verschil.

Probeer er uitgerust en positief heen te gaan. Helaas heb je geen garanties. Maar goed die heb je ook niet als je op de natuurlijke manier zwanger wordt.. Het blijft spannend. Ook als je positief test, dan is de stress niet opeens weg. Ik moet nu bijna bevallen en ben elke dag nog heel alert dat ik ons kindje wel blijf voelen. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use