Jump to content

Op weg naar IVF


Dorine

Recommended Posts

Na 8 IUI behandelingen gaan we nu over naar de IVF. Aan de ene kant een beangstigend idee.. hoe gaat dit precies in zijn werk? Gaat het nu wel lukken of blijft de teleurstelling...

 

Moedernatuur laat je in de steek en de wetenschap neemt het over.

 

Vreemde situatie niet alleen voor degene die het ondergaan maar ook voor de omgeving. Mogen ze er naar vragen? Vind je het fijn als ze er om vragen? Hoe ga je ermee om als je omgeving wel zwanger wordt?

 

Gelukkig hebben we geweldige vrienden en kunnen we er samen heel goed mee omgaan. We wachten af wat de toekomst ons brengt.. maar af en toe zou ik wel willen dat ik in een glazen bol kon kijken en zien hoe dit afloopt..

Link to comment
Share on other sites

Hoi Dorine,

 

 

 

welkom hier en hopelijk komt je wens binnenkort uit.

 

Dit is mijn 1e IVF en ben tot nu toe aan het spuiten en voel me verder best goed.

 

 

 

Veel lezen en je krijgt hier veel steun.

 

 

 

groetjes

 

pebbels

Link to comment
Share on other sites

Thanks allemaal!

 

Ja uiteindelijk kom je toch tot de conclusie dat praten met mensen die in het zelfde schuitje zitten toch makkelijker is dan met je vrienden. Begrijp me niet verkeerd ze steunen ons super maar is toch anders!

 

 

 

Hoe gaat het met jullie?

 

Zie erg op tegen de eerste punctie! Maar ja verstand op nul.... het is voor een goed doel!

Link to comment
Share on other sites

Hoi Dorine, Ik begin 18 juni met spuiten, best spannend allemaal, heb nu nog 2 weken rust, ben wel al aan de pil. Dit is inderdaad onze eerste behandeling. Hopelijk ook meteen de laatste, heb er wel een goed gevoel over.

 

 

 

Liefs Cindy

Link to comment
Share on other sites

hallo Dorine,

 

 

 

ja het is allemaal spannend he !!! als alles loopt zoals het lopen moet zullen wij waarschijnlijk ca. september gaan beginnen met ICSI, ik ken dus je vragen hoe loopt dat, hoe is zo'n punctie, en nog meer van die soort verwarrende situaties.

 

 

 

ik vind het heel erg fijn om hier vragen te stellen en met lotgenoten te praten, ik hoop dat jij dat ook zo ervaard.

 

 

 

liefs

Link to comment
Share on other sites

En wie weet lukt het ineens!!! En wat is moeder natuur? Er is nog zoveel wat we niet weten. Misschien komen we er over tientallen jaren achter waarom zoveel dames nu vruchtbaarheidsproblemen hebben. En gebruiken we nu juist iets, qua eten, drinken, weet ik veel, waardoor we moeder natuur juist onbedoeld tegenwerken. Dus probeer maar los te laten, en blij te zijn dat wij hier in het westen gelukkig zoveel hulp tot onze beschikking hebben. Heel veel succes! groetjes, niki

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use