Jump to content

Zwanger en bloedverlies?


Zaina

Recommended Posts

Hallo allemaal.

 

Tien jaar geleden zijn mijn twee zoontjes geboren na de 3e ICSI behandeling. Nog elke dag geniet ik met volle teugen van mijn tweeling. Ik had nooit gedacht weer in het circuit terecht te komen maar met mijn nieuwe man die zelf geen kinderen heeft probeer ik nu weer zwanger te raken en heb inmiddels 3xIUI, 2xIVF en nu na de ICSI poging kregen we vorige week maandag te horen dat de zwangerschapstest positief was uitgevallen!!! Natuurlijk was ik heel blij om dat te horen maar na alle teleurstellingen durf je nergens meer op te hopen. Na twee dagen in de wolken en het besef een beetje ging doordringen begon er echter bloedverlies op te treden. Volgens de IVF-poli komt dit vaker voor maar ik heb het gevoel dat dit toch echt te veel bloed is en het lijkt op een gewone menstruatie. Zaterdag zat er bij mijn bloed iets wat lijkt op een vruchtzakje. Ik heb het nooit eerder gezien dus ik weet het niet zeker. Het is niet stolselachtig want je kunt er niet doorheen. Het is echt een soort zakje van een paar cm groot. Heeft iemand dit wel eens gezien?

 

Zondagmorgen stopte de bloedingen, zaterdagmiddag kwamen er weer wat stolsels.

 

Vanmorgen kreeg ik een echo. De fertiliteitsarts twijfelde, volgens de verpleegkundige was er geen "zwangerschapsringetje" te zien. Maar toch laten ze mijn bloed testen op HCG, vandaag en donderdag. Dondermiddag krijg ik dan een telefoontje van de gynaecoloog.

 

Ik zit momenteel in een emotionele achtbaan, ik weet niet meer wat ik moet voelen en denken...

 

Wie heeft er meer ervaringen met bloedverlies en/of miskramen en/of toch wel zwanger?

Link to comment
Share on other sites

Hoi Zaina, wat erg om te horen, hoop voor je dat je nog zwanger bent maar ik denk haast van niet, ik dnek dat dat zakje wat je hebt gezien, het vruchtje was, maar het kan ook zijn dat je zwanger was van een tweeling en dat je dus nog 1 vruchtje in je hebt waar ze niet van weten of ze het zien.

 

 

 

Misschien kun je het beste van het ergste uitgaan, dan valt het misschien nog mee.

 

Ik Wens je ook heel veel sterkte ermee.

 

 

 

Liefs Cindy

 

 

 

P.s.: laat ons even wat weten.

Link to comment
Share on other sites

Guest Nora

Hoi Zaina,

 

Ik heb met 6 weken een miskraam gehad. Dat ging gepaard met eerst veel buikkrampen (een uurtje ofzo) toen het vruchtje door mijn lichaam werd uitgestoten. Ik heb overigens niets gezien wat eventueel het vruchtje had kunnen zijn, wel veel stolsels enzo. En daarna heel veel bloedverlies. Alsof de kraan open ging. Ik heb met maandverband lopen slepen....

 

Misschien heb je hier iets aan.

 

Ik hoop voor je dat het allemaal in orde is (veel bloedverlies hoeft lang niet altijd het einde van een zwangerschap te betekenen!) Heel veel sterkte de komende dagen. Ik weet hoe moeilijk het is om tussen hoop en vrees te leven. Helaas zal je deze rit toch uit moet zitten. Succes.

 

Groeten, Nora.

Link to comment
Share on other sites

Bedankt voor je reactie Nora. Het lijkt bij mij veel op een gewone menstruatie. Nu let ik er alleen op wat er allemaal uitkomt. Ik heb geen buikkrampen gehad en niet heel veel bloed. Het stopt telkens en vervolgens uren later weer wat helder bloed. Wel heb ik lage rugpijn.

 

Morgenmiddag krijg ik de bloeduitslagen (HCG) en dan ben ik uit de onzekerheid verlost, hoop ik.

 

 

 

En jij ook bedankt Cindy. Ik heb een terugplaatsing gehad van 1 embryo (er was er maar 1), dus dat verhaal van een tweeling gaat niet op.

Link to comment
Share on other sites

Guest Amanda

Ik was na de eerste ivf zwanger, maar had al een tijdje bruin bloed verloren, ik had thuis een positieve test, maar in het ziekenhuis twijfelde ze. Uiteindelijk toen ik stopte met de progestan zete het bloeden door. Ik heb niet echt een super heftige menstruatie gehad, gewoon als normaal eigenlijk. Ook niet ergere buikkrampen, maar het was natuurlijk ook heel pril.

 

 

 

Bij mijn tweede zwangerschap, verloor ik bloed, echt veel!! En ook stolsels, dat ik ook dacht, dat het het vruchtzakje was. Het was groot, en zag echt uit als een zakje.. maar het was het niet!!!

 

Ik bleef zwanger en heb een gezonde zoon gekregen. (ik had ook maar 1 terug plaatsing gehad) dus het was baarmoederslijmvlies ofzo denk ik..?

 

 

 

Ik heb dus een negatieve en positieve afloop gehad....

 

 

 

Het is wel slopend!! Echt een emotionele achtbaan... STERKTE!!! En hopelijk ook voor jouw een positieve afloop!

Link to comment
Share on other sites

Hoi Zaina

 

Wat een vervelende situatie is dit zeg

 

Ik heb hetselfde gehad maar dan vorige week ik was 6weken zwanger.eerst begon het bij mij met bruin bloedverlies en dan hield het ook een aantal uren op en dat ging een aantal dagen so door.Totdat de buikpijn erger werd en ook het bloedverlies was net alsof je de wc kraantje opendraaide.maar zoals jij het beschrijft kan het misschien een flinke stolsel sijn althans dat hoop ik voor je.Want bij mij liep het wel verkeerd af ondanks dat ik 6weken was,ging het tog nog fout.en ik snap waar je doorheen gaat nu moet je wagten op dat ene telefoontje.om te kijken of het hsg hormoon gestegen of gesakt is.ik hoop echt voor je dat je gewoon lekker zwanger mag blijven want het zijn verdrietige dingen als het fout gaat.

 

Heel veeeeel sterkte

 

Liefs Elvira

Link to comment
Share on other sites

Vanmorgen kreeg ik hartkloppingen toen de telefoon ging op de afgesproken tijd. En ondanks dat ik me er enigszins op voorbereid had kwam de klap toch keihard aan. Het HCG-hormoon was gedaald tot normale waarde hetgeen betekent dat ik niet meer zwanger ben.

 

 

 

Aan de ene kant ben ik blij dat we weer wat stappen verder zijn gekomen. De vorige twee keren werden de eicellen namelijk niet bevrucht en nu hadden we 1 embryo en ik was nog zwanger ook.

 

Aan de andere kant zijn we door onze betaalde pogingen heen en moeten we op zoek naar een andere verzekeraar of het zelf betalen. Pas per 1 januari kan ik overstappen en dat duurt eigenlijk te lang gezien mijn leeftijd (40).

 

Ik draaf weer door. Ik denk dat het goed is om alles een beetje te verwerken en op adem te komen.

Link to comment
Share on other sites

Guest Nora

Hoi Zaina,

 

Oeh, wat een grote teleurstelling. Heel erg naar voor je. Veel sterkte de komende tijd. Eerst maar eens even laten bezinken, al kan het natuurlijk helemaal geen kwaad om al vooruit te kijken. Succes.

 

Groeten, Nora.

Link to comment
Share on other sites

Bedankt voor jullie lieve reacties. Het gaat wel beter nu de onzekerheid weg is. Op 19 juni hebben we een "beleidsgesprek" met de gynaecoloog.

 

De IVF-poli sluit tijdens de zomervakantie.

Link to comment
Share on other sites

Hoi Zaina,

 

Ik wilde je net gaan antwoorden dat een vriendin van mij ook behoorlijk bloedverlies had en uiteindelijk een heel gezonde dochter heeft gekregen. Maar aan die geruststelling heb je nu helaas niets.

 

Het lijkt me vreselijk om mee te maken en wens je dan ook heel veel sterkte.

 

liefs mamalou

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use