Jump to content

vraagje over gezondheid


fouzia

Recommended Posts

Guest Amanda

Wij, mijn man en ik, waren 26 toen we de MMM in gingen. De oorzaak lag bij ons ook aan de zaadkwaliteit. Ondertussen hebben we een zoon van 1,5 jaar, na 1 icsi poging en 1 cryo poging.

 

 

 

Als je wat wil weten, roep je maar!

Link to comment
Share on other sites

dank je Amanda ik zit nu pas 5dagen in wachttijd.Maar kan ik nu al voelen of er iets goed of slechts is ?Ik hoorde dat als het niet goed isdat je menstruatie na 10 dagen ongeveer kan komen en dat je mag testen na 12dagen klopt dat?

Link to comment
Share on other sites

Guest Amanda

daar is geen pijl op te trekken vind ik, sommige worden al ongesteld in de eerste wachtweek, andere pas lang na de testdatum. En je gevoel, je lichaam kan je behoorlijk voor de gek houden, door alle hormonen kan het juist lijken dat je zwanger bent, of juist niet, terwijl het ook omgedraaid kan zijn.... niets van te zeggen dus.

 

 

 

Zo min mogelijk stressen en zolang mogelijk wachten met testen, is mijn advies haha..

 

 

 

 

 

SUCCES!!

Link to comment
Share on other sites

He Fouzia, we gaan helemaal gelijk op... ook ik zit op dag 5 in de wachttijd. En ook bij ons is het de zaadkwaliteit (of eigenlijk dus gebrek daaraan) waarom wij helaas alleen via ICSI een kindje van onszelf kunnen krijgen. Alleen wij zijn wel iets ouder (ik 36, mijn vriend bijna 38)

 

 

 

Heel veel succes de komende tijd met wachten. Duim voor je dat het lukt!

Link to comment
Share on other sites

hallo fouzia

 

 

 

wij zijn ook overgeleverd aan ICSI, ik ben verder gezond maar mijn man heeft geen zaadleiders, daardoor is onze enige optie TESE en ICSI, ik ben 25 en mijn man 30.

 

 

 

wij zijn nog niet begonnen met ICSI

 

 

 

groetjes

Link to comment
Share on other sites

En Mariek voel je al wat .Ikzelf namelijk helemaal niets.Weet niet of dat goed of slecht is.En hoeveel heb jij er terug laten plaatsen?

 

 

 

Nog helemaal niks! Denk dat het echt nog te vroeg is... Jammer he. Zou zo graag iets willen voelen!

 

We hebben er 2 terug laten plaatsen. En jullie?

Link to comment
Share on other sites

Na lang zeuren mocht ik ook 2 embryos terug plaatsen.Maar mij vertelden ze helemaal niks ook over de kwaliteit van de embryos wisten ze niks en vanochtend heb ik zelf moeten vragen wanneer ik mocht testen en zeiden ze na 19dagen na tp terwijl jij na 13 dagen al kan testen doen ze dat dan via bloed of mag je het zelf doen?sorry voor al die vragen hoor maar ik ben zo benieuwd

Link to comment
Share on other sites

Jammer dat ze zo weinig zelf vertellen bij jou in het ziekenhuis. Gewoon zelf veel vragen stellen! Zij zijn er elke dag mee bezig en hebben misschien niet altijd even goed door dat het voor ons allemaal heel nieuw en onzeker is.

 

 

 

Bij ons lieten ze de embryootjes op een scherm zien. Heel mooi gezicht. En heel maf ook eigenlijk, want stel dat het lukt, dan heb je je kindje dus al gezien terwijl hij/zij nog een embryootjes was! :icon_sunny:

 

En het VU is een academisch ziekenhuis, er is altijd wel een arts in opleiding bij, of een verpleegkundige die wordt opgeleid... en dan praat de arts dus ronduit, en vertelt stap voor stap wat en waarom hij iets doet. Voor ons natuurlijk super, kunnen we mooi meeluisteren.

 

 

 

Wat het testen betreft... vorige keer kon ik al met dag 10 terugkomen voor de bloedtest (omdat ik op vakantie ging wilden ze me toch graag daarvoor nog testen). Dus eigenlijk kunnen ze via het bloed dan al zien of je zwanger bent. Dus dag 19 lijkt me inderdaad erg aan de lange kant. Maar weet je, als je tot die tijd nog niet ongesteld bent geworden... dan weet je het eigenlijk al!

 

 

 

Ennuh, gewoon vragen blijven stellen hier, hoor! Een aantal van ons zijn inmiddels zelf ervaringsdeskundigen geworden ;-)

Link to comment
Share on other sites

nou volgens mij heb ik echt een slecht ziekenhuis want ze hebben me gezegt dat ze echt geen bloedtest doen bij me.En dat ik maar geduld moest hebben .Maar voel jij al iets .Zelf heb ik soms een beetje kramp en weet niet of dat goed of slecht is

Link to comment
Share on other sites

hmmm.. klinkt inderdaad een beetje nonchalant en ongeinteresseerd. In welk ziekenhuis word je behandeld?

 

 

 

Ik voel nog steeds niks. Normaliter heb ik nu toch al best last van mijn borsten. Die werden voor alle behandelingen altijd een paar dagen voor het ongesteld worden hard, opgezet en gevoelig. Maar zelfs dat blijft nu uit. Heb wel, net als jij, af en toe last van krampjes. Maar weet niet of dat nou darmkrampen zijn of baarmoederkrampen... het blijft spannend dus. Kan er echt nog niks van zeggen.

 

 

 

We houden elkaar op de hoogte!

Link to comment
Share on other sites

Hoi Fouzia,

 

 

 

Klinkt allemaal heel erg raar hoor. Ik ben net als Marieke bij het VU te Amsterdam geweest voor de punctie en de tp en heb ook de emmies op de monitor gezien welke ze terug gingen plaatsen. Ook heb ik voor die tijd vernomen hoe de emmies eruit zagen. Ze vertelden ons dat we 2 toppertjes terugkregen. Daarna hoorden we dat we op dag 14 (gerekend met de dag vd tp erbij) naar ons eigen ziekenhuis kunnen gaan voor een bloedtest. Dan heb ik die dag ook een belafspraak of het allemaal gelukt is.

 

 

 

Als ik jou was zou ik dus aan de bel trekken!! Het is jouw lichaam en het is veel te belangrijk voor je. De artsen zouden in deze gevallen geen kiekeboe mogen spelen.

 

 

 

Ha Marieke, liepen we elkaar dus net één dag mis in het VU!

 

 

 

Succes meis

 

 

 

Natas

Link to comment
Share on other sites

na hoeveel dagen word je meestal ongi? ik hoorde dat het meestal na 10 a11 dagen was ?klopt dat ?ik zit vandaag op me 10e dag en ik word nu echt:bullrider:

 

helemaal gek van die onzekerheid en van mezelf.

Link to comment
Share on other sites

hallo fouzia !!

 

 

 

ik kan je helaas geen antwoordt op je vraag geven aangezien wij nog niet zijn begonnen met ICSI, maar ik wilde ff laten weten dat ik heel erg goed begrijp dat je super ongeduldig bent, maar nog ff volhouden !!!!!!

 

 

 

en mocht het nu niet zijn gelukt, en je hebt echt geen goed gevoel bij het ziekenhuis waar je nu loopt, zou ik overplaatsing aanvragen hoor, het is al een moeilijke en spannende tijd daar kun je dat onduidelijke gedoe toch niet bij hebben !!!

 

 

 

succes, we horen het wel he !!

 

 

 

groetjes

Link to comment
Share on other sites

Precies, als het kan ga dan bij de volgende poging naar een ander ziekenhuis. Volgens mij is het zo belangrijk dat je je gehoord en begrepen voelt, dat ze voorzichtig met je omgaan en dat je goed begeleid wordt. Want het is allemaal al moeilijk genoeg. En misschien moet je dan wat langer reizen ofzo. Maar nu ben je heel veel tijd kwijt met je ergeren of zorgen maken en dat is zo zonde van je energie.

 

En wat een prachtige foto Seetje.

 

Groetjes, niki

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use