Jump to content

IVF en infectie, wie heeft dit meegemaakt?


luna27

Recommended Posts

Sjemig, Luna! Wat een drama. Erg naar verhaal.

 

Hoe gaat het nu met je? Hoop dat je helemaal genezen bent en er geen vervelende consequenties aan over hebt gehouden. Twee operaties is niet niks. Wat hebben ze met de embryos gedaan in de tussentijd? Zijn die ingevroren?

 

Heel veel sterkte en succes, meid.

 

 

 

Dikke knuffel,

 

Marieke

Link to comment
Share on other sites

Jeetje Luna dat is niet niks een infectie oplopen tijdens de punctie.

 

Kreeg je er direct last van? Is er wat mis gegaan tijdens de punctie? Of is het eigenlijk domme pech?

 

Hoe gaat het nu met je?

 

En ook ik ben wel heel erg benieuwd wat ze met de emmy's hebben gedaan.

 

 

 

Sterkte meis.

 

 

 

Liefs Diana

Link to comment
Share on other sites

Jeetje Luna, wat verschrikkelijk zeg! Ik had erover gelezen en gehoord en zat me al druk te maken dat mij dit natuurlijk ook zou overkomen maar bij jou is het helaas écht waarheid geworden.

 

 

 

Ik hoop dat je nu weer herstellende bent! Kan je nu weer snel door met een volgende poging of heb je eerst rust nodig en moet je er nu even niet aan denken?

 

 

 

Heel veel sterkte en beterschap meis!

 

 

 

Liefs, Daantje

Link to comment
Share on other sites

Hallo allemaal,

 

 

 

Bedankt voor jullie reacties en lieve woorden!!

 

 

 

Ik heb gewoon een terugplaatsing gehad van 1 embryo, en werd een dag voor ik mocht gaan bloedprikken ongesteld. Op een vrijdag moest ik dus bloedprikken en daar kwam dus uit dat ik niet zwanger was. Ik had in totaal 4 bevruchte emmy's, 1 werd teruggeplaatst en de andere 3 mochten niet ingevroren worden, ik heb dus niets meer en moet opnieuw beginnen. 2 dagen later, op een zondag kreeg ik koorts. De volgende dag wilde mijn arts me zien en die wilde me gelijk opnemen in het ziekenhuis. In mijn woonplaats was er geen plek, dus werd ik na het VU in Adam geplaatst. Na 1 dag antibiotica via in het infuus hebben ze besloten om via laprascopie de cyste open te maken, schoon te maken en er en drain in te stoppen, zodat het "vuil"er nog uit kon de dagen erna. Jammer genoeg werkte dit niet, bleef koorts houden en infectiewaardes daalden heel langzaam. Na een kleine week met zware antibiotica besloten ze na een ctscan dat het een buikoperatie zou worden. Ik had een abces van 8cm zitten in mn eierstok. Ik kreeg 2 drains. De antibiotica en mijn lichaam moest nu het werk doen. Gelukkig ging het steeds wat beter en mocht ik eerder naar huis. Ik moest eigenlijk 2 weken blijven na de operatie, maar mocht na 1 week weg, wat was ik blij!

 

 

 

Tja, hoe nu verder, ik weet het nog niet zeker. Ben nu aan de Lucrin. Ze gaan overleggen en kijken of het niet verstandiger is om nog een buikoperatie te doen om de endometriose aan te pakken, voordat ik aan een IVF behandeling begin. Ik weet ook niet hoe het met de eierstok is (heb er maar 1), heb er nu 3 operaties gehad. Dit hoop ik allemaal te horen bij mijn volgende afspraak.(duurt nog 3 weken) Voorlopig wil ik even niets, moet echt herstellen van de operaties en emotioneel heb ik het zwaar. Als het aan mij ligt begin ik pas in het nieuwe jaar met een behandeling. Nu wil ik bijkomen en weer leven.

 

 

 

De kans dat je een infectie krijgt is erg klein, i.v.m. de endo cyste is het weer wat groter, maar ze spraken over 5% kans. En ik heb die pech gehad. Ik heb veel pijn gehad tijdens de punctie. Ik had ook maar 8 follikkels. Bleek na de operatie dat mijn buikvlies om mn eierstok was gegroeid en dat ik daarom zo weinig folikkels had. Misschien is dit alles toch weer goed geweest, wie zal het zeggen. Ik heb gewoon veel pech, zelfs de artsen zeiden het. Nou meiden, lang verhaal..................bedankt voor jullie steun, ik wens iedereen veel sterkte en succes met alles!! Hou moed!

 

 

 

Liefs Luna

Link to comment
Share on other sites

sjee luna, wat een verhaal zeg!

 

je hebt echt wel wat meegemaakt he!

 

kan me voorstellen( nouja, voorstellen... ik heb het niet meegemaakt) dat je er even geen zin in hebt!

 

ik wens je veel sterkte en veel geluk als je aan een nieuwe poging begint!

Link to comment
Share on other sites

Heel veel sterkte gewenst, groot gelijk dat je nu tijd neemt om al die teleurstellingen en pijn te verwerken. Ik hoop voor je dat je je snel helemaal de oude voelt en wens je veel wijsheid toe met de beslissingen, die je (misschien) moet nemen. Sterkte & lieve groet, Leeuwtje.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use