Jump to content

Houdbaarheid!!


Cindy86

Recommended Posts

Hallo allemaal, ik heb een vraagje en misschien weten jullie het antwoord.

 

 

 

Omdat wij nu nog niet verder willen met het terugplaatsen van een cryo en eigenlijk nog even willen wachten vroeg mijn man en ik natuurlijk ook ons af of dan als het langer ingevroren blijft ook de kwaliteit ervan minder wordt. Of dat het dan moeilijker wordt om ze te ontdooien bijvoorbeeld. Is het dan zo dat je bijvoorbeeld na 1 jaar minder kans hebt op een goed resultaat dan na 2 maanden?

 

 

 

Vroeg het me even af, want dat weegt natuurlijk wel mee in onze beslissing.

 

 

 

Groetjes Cindy

Link to comment
Share on other sites

Ik weet het niet Cindy....

 

Destijds is tegen mijn man gezegd (ongeveer 13 jaar geleden) bij het invriezen van zijn sperma, dat de kwaliteit niet noemenswaardig naar beneden zou gaan. En dat is wel gebeurd... Maar ja, dat is ook in 13 jaar....

 

En toen waren de technieken misschien nog wel wat anders. Het invriesprotocol in ieder geval wel.

 

 

 

Groetjessssssssssss

Link to comment
Share on other sites

Hoi Cindy,

 

 

 

Ons hebben ze verteld dat dit niet het geval is, in ieder geval dat je gelijk na een mislukte poging een TP doet in je volg cyclus of even wacht een paar maanden bijv.

 

Weet niet hoe dit is als je een jaar wilt wachten...

 

 

 

Gr Daan.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Cindy, volgens mij blijft zo'n cryo minstens vijf jaar goed. Dat heb ik volgens mij gelezen. Maar mag ik vragen waarom jullie zo lang willen wachten? Een cryoterugplaatsing is namelijk veel minder ingrijpend en ik denk persoonlijk dat het beter is om zo'n cryo zo snel mogelijk weer terug te laten plaatsen.

 

 

 

Liefs,

 

 

 

Yvonne

Link to comment
Share on other sites

Hoi allemaal, ik heb het nagevraagd en de kwaliteit gaat er niet op achteruit tenzij het langer dan 2 jaar of zo gaat duren, maar dat zou ook wel weer erg lang zijn.

 

 

 

@ Yvonne: Ik ben er nog niet aan toe, ingrijpend is het lichamelijk inderdaad niet maar mijn geest kan het nog niet aan, ik zeg steeds dat ik positief ben maar ondertussen denk ik wel dat het niet gaat lukken en dat is voor mijn gevoel een verkeerde instelling en dan gaat het ook inderdaad mis. Zo denk ik erover en ook zoals ik al op een anders topic zei hebben we ook een flinke financiele tegenvaller gehad, dat het er natuurlijk op stressniveau niet makkelijker op maakt omdat je ook vanalles wil kopen voor je kindje, daarom wachten we nog even. Ik zou ook niet durven zeggen hoelang, misschien voel ik me er volgende maand wel klaar voor. Ben nu net weer ongi geworden en heb ook niet het gevoel dat ik nu moet laten terugplaatsen. WIl er dan ook even wat minder mee bezig zijn.

 

 

 

Hoop dat het zo een beetje duidelijk is wat en waarom.

 

 

 

Groetjess

Link to comment
Share on other sites

Cindy, volgens mij blijft zo'n cryo minstens vijf jaar goed. Dat heb ik volgens mij gelezen. Maar mag ik vragen waarom jullie zo lang willen wachten? Een cryoterugplaatsing is namelijk veel minder ingrijpend en ik denk persoonlijk dat het beter is om zo'n cryo zo snel mogelijk weer terug te laten plaatsen.

 

 

 

Liefs,

 

 

 

Yvonne

 

 

 

Nou stel dat de eerste of 2e keer raak is, en we hebben een paar goeie over dan wil ik graag over bv een paar jaar voor de 2e gaan.... dat is mijn achterliggende gedachten..

Link to comment
Share on other sites

Cindy, je gedachten kan ik mij goed voorstellen. Na zo lang proberen is het moeilijk om in het goede te blijven geloven.

 

Tegelijk kan je je afvragen waarom de uitkomst wel zou kloppen wanneer je je er niet volledig achter staan (self-fulfilling prophecy) en dit tegengesteld niet zo werkt.

 

Kortom, lekker doen waar jij je goed bij voelt en dat heeft met een heleboel factoren te maken. Sorry voor de vaktaal, maar soms helpt het om te relativeren. Succes.

 

 

 

Zelf ben ik vandaag voor het eerst sinds maanden weer naar het ziekenhuis geweest. Het hele gebeuren roept emoties op, waarvan ik zou willen dat ik het kon uitschakelen (maar ja, het hoort er blijkbaar bij). Tegen mijn collegae willen zeggen dat ik naar de tandarts moest vanmorgen, maar het woord ziekenhuis is er al weer uit eerdat ik het besef. De arts was gelukkig positief bij het zien van mijn baarmoederslijmvlies. Donderdag word ik gebeld door Nijmegen, om te zeggen of de cryo's wel/niet goed zijn ontdooid. Blij met vandaag, maar nog niet gerustgesteld dus. Onder voorbehoud is er vrijdag de terugplaatsing.

 

 

 

Groetjes, Stéphanie

Link to comment
Share on other sites

Cindy, ik hoop voor jullie dat de financiële tegenslag snel wat beter wordt. En dat je dan weer verder kan met de cryo. Volgens mij maakt je instelling niet zoveel uit. Ik had bij de eerste poging een heel positieve instelling en toen lukte het niet en bij mijn cryo's een steeds mindere positievere instelling en het is tot nu toe ook nog niet gelukt. Ik denk persoonlijk dat het allemaal te maken heeft met het embryo zelf. Dat embryo moet sterk zijn en het vermogen hebben om in te nestelen. En het is ook een natuurlijke selectie.

 

 

 

Stephanie voor jou wordt het ook spannend met je cryo's. Je komt mij vergezellen vrijdag!

 

 

 

Liefs,

 

 

 

Yvonne

Link to comment
Share on other sites

He Yvonne,

 

hoe gaat het met jou na de cryo-tp? Zit je lekker op de wachtbank? Merk jij al iets?

 

Ik heb wat bruinig bloedverlies, begon al een heel klein beetje 1 dag voor de tp. Ik snap er dus eigenlijk niks van en weet niet wat ik ervan moet denken. Vandaag was het al wat meer dan gisteren, dus ergens geloof ik er niet meer zo in. Maar ik weet ook dat ik gewoon moet wachten. zolang het niet doorbreekt....

 

Jij hebt volgens mij evenveel tp gehad als ik, dit is de 4e toch? Vind jij het ook zo moeilijk om positief te blijven? Eigenlijk vond ik er tot nu toe helemaal niet veel van, niet positief, maar ook niet negatief. Dit keer lijkt het een beetje meer op de achtergrond, en denk ik er minder aan. Vond ik wel prima. Maar vandaag ineens slaan toch die vervelende zenuwen toe. Ga nu maar proberen die te negeren en wat afleiding zoeken.

 

Veel succes met wachten!! Ik duim voor iedereen op de wachtbank!

 

 

 

Liefs,

 

Anne

Link to comment
Share on other sites

 • 6 months later...

Over houdbaarheid dus. In april 2004 zijn onze cryo's ingevroren. Toen werd gezegd dat je per twee jaar een brief krijgt, waarin je moet aangeven wat er mee moet gebeuren (nog blijven bewaren, beschikbaar stellen voor wetenschap of vernietigen). Ook werd vermeld dat ze ze maximaal 20 jaar bewaren. Maar nu las ik in hun web-folder ( http://www.vumc.nl/afdelingen/patientenfolders-brochures/zoeken-alfabet/E/bewaarovereenkomst_embryo_s.pdf ), rechts op pag. 3:

 

 

 

Artikel 4. Duur en verlenging van de overeenkomst

 

Lid 1. (...)

 

Lid 2. Duur van de overeenkomst

 

De overeenkomst wordt aangegaan voor een periode van 2 jaar gerekend

 

vanaf de dag dat vastgesteld is dat de embryo's geschikt zijn voor

 

cryopreservatie. De overeenkomst wordt - behoudens tussentijdse

 

opzegging - hooguit 3 maal stilzwijgend verlengd voor de periode van

 

1 jaar, tot een totale maximale duur van 5 jaar. Op indicatie kan deze

 

maximale periode worden verlengd.

 

 

 

Blijkbaar is het in de tussentijd veranderd van 20 naar 5 jaar. Of dat ook voor onze ebryo's geldt weet ik niet. Hmmm...

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Hee Allemaal,

 

 

 

Wij hebben in 2006 een succesvolle ICSI poging gehad en in juli 2007 is onze zoon geboren. Afgelopen juli begon het bij ons toch weer te kriebelen en hebben toen de twee ingevroren embryo's laten terugplaatsen. De embryo's waren ten tijde van het invriezen van topkwaliteit en zijn net geen twee jaar ingevroren geweest. na het ontdooien bleek dat ze toch wel veel celverlies hadden gehad. Onze emmy's zijn er helaas niet goed uitgekomen. De TP is dus ook helaas mislukt.

 

 

 

De verschillen in resultaten tussen de IVF klinieken vind ik wel weer heel erg groot! Het AZM in Maastricht wordt al jaren achter elkaar uitgeroepen als beste kliniek, alleen was de late cryo TP geen succes. Wij gaan het eind deze maand weer proberen dus hopelijk hebben we dan meer geluk

 

 

 

liefs Cynthia xx

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use