Jump to content

Onzeker door echo


Tas

Recommended Posts

Na 6 mislukte iui behandelingen ben ik de ivf in gegaan. Heb 2x ivf gehad en beide keren was ik zwanger.De eerste zwangerschap was buitenbaarmoederlijk en de 2e zwangerschap was eerst een mk,baar er bleek later ook weer een vruchtje in een van mijn eileiders te zitten. Nu heb ik mijn 3e ivf achter de rug en ik ben weer zwanger. Gister was ik gerekend naar de punctiedatum precies 8 week. Ik heb een echo gehad en daar was heel mooi een vruchtje te zien met een kloppend hartje. Alleen zou ik volgens de echo maar 7 week en 4 dagen zwanger zijn. De arts zei dat ik me daar niet druk over hoefde te maken en dat het waarschijnlijk een meetfout was. Toch ben ik er onzeker door en bang dat ook deze zwangerschap vroegtijdeig af zal lopen.

 

 

 

Zijn er mensen die ook een afwijkende echo hebben gehad wat toch nog goed is gekomen? Please, iemand?

 

 

 

groetjes Tas

Link to comment
Share on other sites

Bij mij was er ook wat verwarring allemaal. Ik dacht elke maandag en dag verder te zijn, maar dat bleek op een dinsdag bv.

 

plus ook nog:

 

 

 

Ik zelf ging ook uit van een andere datum van laatse menstruatie, nl 15-08. Dan zou ik de 22 mei zijn uitgerekend. Echter bij de 7 weken echo bleek dat ik was uitgerekend: 19 mei! Dus ook exact 3 dagen verschil, net als bij jou. Dan was de 1e dag van delaatse menstru dus 12 augustus.

 

Geen zorgen over maken hoor! En anders gewoon even naar de fertilitiet afdeling bellen.

 

 

 

succes!

Link to comment
Share on other sites

Dank je voor je snelle reactie.

 

 

 

Volgens mijn fert.arts is er geen reden om me bezorgd te maken dus bellen er naar toe hoef ik niet. Die nare onzekerheid zit gewoon in mezelf.Misschien ook door de vorige ervaringen.

 

 

 

Ik ben echt heet blij te lezen dat bij jou ook verschil van datum was en dat alles bij jou goed is. Geeft mij weer een sprankeltje hoop. Ik kan zulke goede berichten nu wel heel goed gebruiken.

 

 

 

groetjes Tas

Link to comment
Share on other sites

Hee hallo,

 

 

 

welkom hier en gefeliciteerd! Alleen al het feit dat het vruchtje in je baarmoeder zit en het hartje klopt zijn super tekenen. Dit gaat vast goed komen, je bent al verder dan je tot nu toe bent geweest! Probeer een klein beetje te gaan genieten! Heel veel succes, het blijft een spannende tijd!

 

 

 

Liefs,

 

 

 

Pien

Link to comment
Share on other sites

Hoi tas, gefelicicteerd. Inderdaad je bent nu al verder dan waar je tot nu toe gekomen bent.

 

Er klopt een hartje in je baarmoeder!!!!

 

 

 

Bij mij de eerste echo verscheelde ook een paar dagen,de arts heeft toen gelijk tegen mij gezegd dat ik nooit van die meeting uit moet gaan hoever ik zwanger ben, je moet altijd de datum aanhouden wat met je menstruatie of tp berekend is.

 

Ze legde mij uit, niet iedereen is even groot dus ook niet je vruchtje.

 

Het zit heel dicht bij je daadwerkelijk datum, dus daar zou ik me ook echt geen zorgen om maken.

 

 

 

Ik hoop dat je je snel zekerder voelt en kan gaan genieten dat je zwanger bent.

 

 

 

Liefs Renata

Link to comment
Share on other sites

Hallo Tas,

 

 

 

Ik heb pas ook zoiets meegemaakt, zie topic onduidelijke echo. Maar dat was wel nog een beetje anders hoor. mijn eerste echo was erg vroeg en ik ben spontaan zwanger geworden, wat natuurlijk ook wat onduidelijkheden met zich meebrengt. Toch heb ik voor mezelf wel een uiterste datum natuurlijk, ik denk mn eisprong wel gemerkt te hebben. Daar zat de echo de laatste keer 2 dagen naast. De gyn maakte daar ook niks van, en ik heb me ook voorgenomen gewoon ervan uit te gaan dat t allemaal goed zit... Maar af en toe blijft t wel knagen hoor. Dan denk ik stel dat die eisprong toch eerder was (mn cyclus was belachelijk lang) ... maar wat de anderen al zeggen, die paar dagen is echt niet erg. Ik dacht eerst dat t er 5 of meer waren en dat is toch alweer anders...

 

Lekker genieten!

 

Lis

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Heey dames.

 

 

 

Bedankt voor jullie reacties.

 

 

 

Jeetje Lis, bij jou is het ook ff spannend geweest zeg!!! Fijn dat het er nu een hee;l stuk beter uit ziet.

 

 

 

Ik heb eergisteren mijn 2e echo gehad(bijna 10 wk zwanger). Wat heb ik er van genoten zeg.Het vruchtje was mooi gegroeid en het was druk met de armpjes aan het zwaaien. Wel was hij nog iets kleiner dan de berekening,maar het is wel tussen de 9 en de 10 week. Het hartje klopte ook hel mooi en we hebben hem zelfs horen kloppen. Echt heel speciaal. De arts was in elk geval heel tevreden en zei dat het vruchtje het wel heel goed deed voor een kleintje. Toch wel hoopgevend. Over 2 week, de 26e heb ik weer een echo. Dan zou ik bijna 12 week zijn als het goed mag blijven gaan. Spannend hoor!!!

 

 

 

liefs Tas

Link to comment
Share on other sites

Wauw, Tas, gefeliciteerd! Wat een spanning allemaal!

 

En inderdaad, het ene kindje is groter dan het andere. En ze hebben ook allemaal hun groeispurtjes enzo... Dus eh...

 

Hoop dat je over 2 weken lekker kan gaan genieten!!!

 

 

 

Groetjessssssssssssssss

Link to comment
Share on other sites

Hallo Tas, van harte gefeliciteerd met je zwangerschap! :bf_new: Het is volgens mij hartstikke logisch dat je na jouw ervaringen je enorm druk maakt of het allemaal wel goed gaat, en volgens mij moet je maar proberen dat voorlopig van jezelf te accepteren. Het kan nog wel even duren voordat je ècht gerust bent. En dan nog, ookal is alles goed, dan blijft het superspannend en eng dat zwanger zijn, naast dat het natuurlijk fantastisch is.

 

Er zijn wel meer zwangeren hier, net als ik, die eigenlijk een eigen echo-apparaat willen hebben, om af en toe te kijken. (Zelfs nu bij 37 weken, met iedere week controle, ben ik nog voorzichtig, gaat het allemaal wel goed, is uk gezond, hoe zal de bevalling zijn....)

 

Maar het is de kunst om het aan het leven over te laten, erop te gaan leren vertrouwen dat dat vruchtje vecht voor zijn/haar leven, en dat jij alleen maar supergoed voor jezelf kan zorgen. En dat is ook proberen te ontspannen en lief voor jezelf te zijn. Binnen de randvoorwaarden die er gewoon zijn.

 

Het vruchtje zit goed. Op de goede plek. Het hartje klopt. Het groeit. De arts is tevreden! Koop maar iets heel moois alvast voor je babietje en probeer erop te vertrouwen. Als dat soms lukt, ben je al heeeeeeeeeel goed!

 

groetjes, niki

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use