Jump to content

zwanger na eiceldonatie


inkie

Recommended Posts

dames,

 

 

 

Een tijdje heb ik, anoniem, op dit forum rondgekeken en meegelezen met jullie belevenissen. Dat heeft me enorm geholpen een zware tijd van hoop, vrees en gelukkig ook blijdschap door te komen. En het heeft me laten inzien hoeveel mazzel wijzelf gehad hebben. Daarom wil ik nu ook mijn verhaal met julie delen, om anderen die dit weer lezen een hart onder de riem te steken. Het kan écht!

 

 

 

Begin dit jaar werd geconstateerd dat ik vervroegd in de overgang ben (ben 34 en had een onregelmatige cyclus). Geen eicellen meer dus en daarmee in één keer onze hoop op kindjes verdwenen. Wat een klap. Gelukkig kregen we veel steun van al onze vrienden en familie. Wij zijn altijd heel open geweest in onze kinderwens, dat het niet lukte en nu ook waarom niet. Dankzij deze openheid bood een goede bekende zich aan als donor. En dat voelde direct goed. Vanuit Zwolle werden we doorverwezen naar Utrecht. Hier was men zeer voortvarend en na de gebruikelijke interviews konden we in juli daadwerkelijk met de behandeling beginnen. Ik moest decapeptyl gaan spuiten en onze donor begon met de IVF-behandeling. Dat ging goed en half augustus konden er maar liefst 24 eitjes geoogst worden. Daarvan werden er 18 bevrucht en 10 bleken van (zeer)goede kwaliteit. 2 zijn teruggeplaatst en nu liggen er nog 8 in de vriezer. :icon_santa:. Na de terugplaatsing zijn we op vakantie gegaan, maar de test gingen natuurlijk mee. En wat bleek: direct de eerste poging raak! Dolgelukkig waren we natuurlijk. Aan het eind van de 5e week kreeg ik echter enorme krampen en hevig bloedverlies. Mis dus. Direct het ziekenhuis gebeld en op de eerste dag van week 6 konden we een echo laten maken. Tot onze grote verbazing klopten daar 2 hartjes er rustig op los. Ook de week erna klopten er nog steeds 2 hartjes. Ik had geen bloedverlies meer, en voelde me goed. We begonnen te wennen aan t idee van een tweeling. In de 9e week had ik weer een echo. Daaruit bleek één van de tweeling het niet gehaald te hebben. Even slikken natuurlijk, maar nog steeds dolblij met nummer 1 die vrolijk doorging. Na nog een spannende week bleek alles verder goed te gaan en werden we terugverwezen naar een gynaecoloog in onze woonplaats. Inmiddels ben ik 18 weken zwanger en zowel baby als mama groeien goed!

 

 

 

Lieve dames, wat ik met dit verhaal wil zeggen: probeer zoveel mogelijk openheid naar je omgeving te geven. Echt, wat je geeft, krijg je terug. In ons geval zelfs nog veel meer, want zonder onze openheid, had deze lieve donor zich nooit aangeboden.

 

 

 

Ik wil iedereen die bezig is of gaat met IVF heel veel sterkte en geluk toewensen. :icon_santa:

Link to comment
Share on other sites

Oh wat heerlijk voor jullie zeg fantastisch!!!!

 

 

 

Ik heb nu 2 IVF pogingen via eiceldonor achter de rug

 

eerste werd miskraam 6 weken en de 2 de niet zwanger.

 

 

 

Wij zijn ook open tegen onze vrienden en familie helpt idd wel een stukje.

 

 

 

Een nicht van mij roept nu ook van "je mag er van mij een paar hebben hoor!!"

 

Maar ze wil maar heeft zelf nog geen kindjes, dat vind ik een beetje moeilijk dan!

 

 

 

Die 2 x heeft een andere nicht ons geholpen echt fantastisch is dat, echt top dat iemand je wilt helpen hiermee!

 

 

 

Echt top dat het bij jullie zo goed gaat echt heel fijn, geniet ervan!!!

 

 

 

 

 

Liefs Claudia

Link to comment
Share on other sites

Gefeliciteerd!

 

 

 

Je ziet dat het voor iedereen een lange weg is. Voor de een met een mooie afsluiting voor de ander met een minder mooie afsluiting.

 

 

 

Fijn dat je steun had in het lezen van onze berichten.

 

En nu hier blijven hoor!

 

Er zijn veel meiden die nu jouw hulp gebruiken kunnen!

 

 

 

Liefs,

 

Vanessa

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Hoi,

 

 

 

Ik ben Marije, 22 jaar, en tweejaars studente journalistiek. Voor een schoolopdracht ben ik bezig met een productie over vrouwen die niet op natuurlijke wijze zwanger kunnen raken en hun kinderwens hebben vervult (of proberen te vervullen) via andere wijze. Eicel of zaadcel donatie. Ik ben op zoek naar een stel of alleenstaande vrouw/man die ik mag interviewen voor dit verhaal. De vragen kunnen over de mail beantwoord worden. Ook mag dit naar wens anoniem gebeuren.

 

Het artikel wordt nergens gepubliceerd en wordt uitsluitend binnen de school gepresenteerd.

 

Mocht u mee willen werken dan hoor ik graag van u!

 

 

 

Met vriendelijke groeten Marije

 

( marije.periodismo@gmail.com)

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Hoi Inkie,

 

 

 

Dank voor je mooie verhaal. Wij zijn nu ook in de weer met eiceldonatie en ondertussen, via oproepjes op internet, in contact gekomen met een lieve donor. De 25ste gaan we haar 'live' ontmoeten....

 

 

 

Superrrr spannend en met jouw verhaal in mijn achterhoofd mijmer ik al over een 2e wondertje. De 1e is overigens spontaan gekomen en dus echt mijn eigen kind. Weet nu al dat ik van de 2e net zoveel zal houden, omdat de wens zooooo groot is en elk kind op deze aarde liefde verdient.

 

 

 

Hoe is het nu met je?!?

 

 

 

Greetzzzz,

 

Elena

Link to comment
Share on other sites

wat mooi als iemand kan en wil doneren.

 

en zo een mooi resultaat

 

 

 

moest even slikken want ja herkende wat

 

en dat was dat er bij mij ook eerst twee gezellig zaten

 

en bij de 9 weken echo dus niet meer.

 

nu een wondertje en ben zo ontzettend dankbaar hiervoor

 

 

 

geniet ze

Link to comment
Share on other sites

 • 10 months later...

Beste dames,

 

 

 

Voor een bekend tijdschrift voor moeders ben ik op zoek naar een mama die haar kindje via een eiceldonor heeft gekregen en haar verhaal zou willen delen met andere moeders.

 

Ik laat de tekst altijd lezen voor publicatie.

 

Hartelijk dank alvast voor je reactie.

 

 

 

Hartelijke groet,

 

 

 

Sara

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use