Jump to content

Man koorts: icsi uitstellen?


Henne

Recommended Posts

Hai allemaal,

 

 

 

Mijn vriend is hevig verkouden en had gistervond 38.9 koorts. In februari gaan we onze 2e icsi poging doen. Moet ik me nu zorgen gaan maken over het zaad? Onze 1e iui poging had hij alleen een beetje verhoging en was al het zaad dus dood. En 38.9 is best wel hoog... Maar half februari best nog wel ver weg... En iui is geen icsi, dat is een hele andere bewerking..toch?

 

Maar om straks aan het hele circus te beginnen met een grote kans op geen zaad zie ik echt niet zitten. Zouden ze in het ziekenhuis een zaadcheck kunnen doen voor ik ga prikken? Of maak ik me voor niks zorgen?

 

 

 

Ik weet het even niet. En voel me ook nogal lullig dat hij zich zo ziek voelt en ik gelijk hieraan denk.

 

 

 

Henne

Link to comment
Share on other sites

Ik zou zeker even checken voordat je voor niets aan de slag gaat; bij mijn ziekenhuis lassen ze af na koorts begreep ik. (en logisch dat je hieraan denkt toch? mijn vriend moet in januari geopereerd en daardoor moeten we 3 maanden wachten met IVF: ik was in staat voor te stellen de operatie te verzetten! Niks geen wachten. Maar helaas was dat niet mogelijk. )

Link to comment
Share on other sites

Henne,

 

zoals je al zegt is februari nog een eindje weg. Lijkt mij niet echt problematisch dat je vriend een dag koorts heeft eind december.

 

Zie het maar als opschonen van zijn lichaam, kan hij er straks lekker tegen aan, net als jij.

 

 

 

Heel veel geluk in 2009 en dat dromen maar uit mogen komen!

 

 

 

liefs, Stéphanie

Link to comment
Share on other sites

Guest Butterfly

Hoi Henne,

 

 

 

Ja, dat zou ik ook zeker even navragen.

 

Stel je voor zeg; straks het hele schema doorlopen en niet genoeg zwemmertjes ... daar gaat je poging dan ...

 

 

 

Succes .. ben benieuwd wat de dokter ervan zegt.

Link to comment
Share on other sites

Ik vond op internet dit (nav vraag over iui):

 

"Het is te verwachten, dat het sperma ongeveer 70 dagen na die koortspiek in een dip zit, als het er al invloed op heeft. Drie maanden daarna is het weer genormaliseerd. Je kunt natuurlijk afwachten hoe het er uit ziet bij de IUI zelf. Daarentegen word je zelf ws gestimuleerd: die beide zaken moet je tegen elkaar afwegen. Overleg eventueel met je eigen gyn hierover."

 

 

 

Als dat idd zo zou zijn zou er geen probleem moeten zijn. Ik vond ook dit:

 

"Koorts is soms een tijdelijke oorzaak van verminderde zaadkwaliteit. Als onderzoek na een periode van koorts of griep een verminderde kwaliteit van zaad oplevert, kan het nuttig zijn het onderzoek na minstens drie maanden te herhalen."

 

 

 

Ga dus maandag het ziekenhuis maar even bellen voor overleg, maar zie het iets minder somber in dan vanochtend gelukkig. En het blijft met icsi natuurlijk altijd maar afwachten of er voldoende goeie zwemmers zijn, daar weten diverse meiden hier over mee te praten helaas.

Link to comment
Share on other sites

Vandaag de gyn. gesproken en we krijgen een snelle zaadcheck. Kan deze of volgende week al. Als het goed genoeg is voor icsi gaan we gewoon door. Is het echt heel belabbberd dan moeten we misschien toch langer wachten. Maar ze had het nu over 6 weken en niet over 3 maanden, dus dat scheelt alweer zoveel.

 

 

 

Eerst dus de check maar afwachten. En goed dat ik toch gebeld heb, want het kan idd hele grote invloed hebben!

 

 

 

Groetjes en dank voor de support!!!!

 

Henne

Link to comment
Share on other sites

Kan me voorstellen dat je t niet vertrouwd. Goed dat je hebt gebeld. Hopelijk valt de check mee en kun je de behandeling gewoon vervolgen.

 

Succes!

 

 

 

Liefs,

 

Jane

Link to comment
Share on other sites

Nog een week wachten en dan weet je het eindelijk zeker, goed dat je er iig zelf achteraan hebt gebeld want er is niets zo erg als onzekerheid, ik ga zeker voor je duimen.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Hoi hoi,

 

 

 

Even een update. Vandaag uitslag gehad van de zaadcheck. Het was idd erg slecht. 0% goed beweeglijk en 12% beweeglijk, de rest deed niet mee. Maar na overleg met de gyn gaan we toch door. Het advies zou zijn zes weken te wachten, gerekend vanaf de koorts. En daar zitten we al op tegen dat de punctie is. Bovendien is het zaad bij ons sterk wisselend en vaker zo slecht. De vorige poging was het zonder koorts ook zoeken geblazen. We hebben dus sowieso een groot risico dat we geen zaad hebben op de dag van de punctie. Alles tegen elkaar afwegend gaan we ervoor.

 

 

 

Groetjes,

 

Henne

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Hai meiden,

 

 

 

De poging is helaas mislukt, maar dat heeft niet aan het zaad gelegen. We hadden vandaag de evaluatie en het bleek dat bij de icsi 20% van het zaad (goed) beweeglijk was! Dat is toch beduidend meer dan 12%!

 

Er was ook meer sperma (2x zoveel zelfs), maar wel minder zaadcellen (0.4 mljn vs. 0.25 mljn). Maar die waren dus wel beweeglijker dus ik denk dat het toch beter is.

 

 

 

Kortom: zink, foliumzuur, heel veel fruit enne...eens in de drie dagen 'lozen'.... het heeft ons geholpen dus wie weet hebben andere stellen hier ook nog wat aan als tip. Succes!

 

 

 

Henne

Link to comment
Share on other sites

Hoi Henne,

 

Mijn man heeft vlak voor de 1e icsi in november ook koorts gehad. Op advies van het ziekenhuis hebben we toen uitgesteld. nu hebben we de 1e behandeling achter de rug, niet zwanger. Echter toen mijn man sperma in moest leveren vertelde de laborant hoe dat was en dat was veel en veel beter dan vorig jaar januari, februari en april. toen heeft hij semenonderzoeken gehad. Ik vraag me af hoe dat kan. Hij is niet anders gaan leven, het enige is dat hij is gestopt met roken, dat zijn we allebei trouwens maar volgens de gyn zou dat bij mijn man niet zoveel opleveren omdat de kwaliteit al heel slecht is.

 

Jouw man heeft ook koort gehad, zou het daar mee te maken kunnen hebben?

Link to comment
Share on other sites

dat het door de koorst juist een soort van 'opschoond' bedoel je? Geen idee. Zaadkwaliteit wisselt natuurlijk heel erg, vooral de hoeveelheid volgens mij. We hebben ooit zelfs eens 15 miljoen gehad en een keer helemaal niks met alleen een verkoudheidje. Maar die beweeglijkheid was wel vrij constant bij ons.

 

Het was slecht (12% beweeglijk) vanwege de koorts die hij gehad had, maar toen we het na gingen zoeken bleek dat we nooit boven de 12% beweeglijk hebben gezeten....en nu dus 20%! Dat hebben we echt nog nooit gehad.

 

 

 

Natuurlijk kun je door voeding of vitamines of stoppen met roken van icsi zaad, geen zaad maken waar je spontaan zwanger van wordt. Maar ik denk toch wel dat het invloed heeft. Ach, wie zal het zeggen. Als ze het echt wisten waren we een stuk verder tenslotte.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use