Jump to content

wie heeft ervaringen in Belgie


joycenype

Recommended Posts

Hallo,

 

 

 

wij zijn nieuw hier ! We hebben veel lol en geluk, maar jammergenoeg maar 1 eierstok en ook een aantal miskramen. Nog geen kids.

 

Onze laatste 2 ICSI waren in het UMCG. Van die 2 pogingen hadden we steeds 2 goede embryo's die we steeds hebben laten terugplaatsen. Eentje hield er na een wek of 7 mee op, bij de laatste poging ongesteld.

 

Bij de allereerste ICSI drie rijpe eicellen, maar die werden niet bevrucht.

 

Daarom toch maar de vraag, wie heeft ervaringen in Belgische klinieken/ziekenhuizen ?

Link to comment
Share on other sites

hi, thanks voor je reactie.

 

 

 

als ik de forums wat doorlees zie ik dat de meeste Nederlanders naar Gent gaan. Weet jij het verschil in behandelmethode tussen Gent en Leuven of is Leuven voor jullie makkelijker ivm je woonplaats. Wat ook een goede reden kan zijn :-)

Link to comment
Share on other sites

Leuven staat algemeen aangeschreven als beste ziekenhuis in Belgie voor fertiliteitsbehandling. Het is een katholiek ziekenhuis dus ook best wel streng wat ethische normen betreft wat dan volgens sommigen weer een nadeel is. Met Gent heb ik geen ervaring. Ik ken mensen die geslaagde behandeling hebben gehad in Antwerpen, Brussel en daar ook zeer tevreden van zijn. Maar ze werken iets anders dan Leuven heb ik de indruk.

Link to comment
Share on other sites

Hallo,

 

 

 

wij zijn ook in behandeling in Belgie, we werden in NL. doorverwezen naar het UMC in Nijmegen voor Tese echter wij kozen voor Brussel, daar hebben ze nl. al vele jaren ervaring.

 

het eerste gesprek was erg prettig (arts en tevens met de begeleidster) tijdens dat bezoek nog een zaadanalyse laten doen en wat bleek: tese (b)lijkt niet nodig!!! er waren goede zaadcellen aangetroffen.

 

Vanwege onze eigen ervaring en ervaringsverhalen van anderen zijn wij er van overtuigd dat ze in Belgie net wat meer tijd aan je besteden en ook meer moeite doen.

 

de planning voor ons is dat ik eind feb / begin maart ga starten met mijn hormoonbenhandeling

 

 

 

Succes!

 

 

 

Meiske74

Link to comment
Share on other sites

Dat is fijn om te horen.

 

 

 

Nu ik ben van Leuven ook zeer tevreden hoor. Ik zeg vaak tegen mijn man, "die zouden we gewoon bloemen moeten sturen". Het zijn zo'n schatten en ze zijn oh zo menselijk. Ongelooflijk hoe ze het gevoel geven met je mee te leven, ik mag ze altijd bellen met mijn vragen, ... we hebben elke keer een ontspannen onthaal als we daar zijn.

 

 

 

1 van de dingen die ik zo fantastisch vind is als ze me bellen met slecht nieuws, nu toch al 4x gebeurd. En ze vertellen me dat dan en ik kan dan natuurlijk niet direct helder antwoorden, ze blijven dan altijd aan de lijn tot ze zeker weten dat ik wel "ok" ben. Dat ik alles heb gehoord en gesnapt. Ze blijven net iets langer wachten tot ze zeker zijn dat ik geen vragen meer heb. En dat vind ik zo belangrijk...

Link to comment
Share on other sites

hi dank voor de reacties. Maar weten jullie ook iets over percentages ? Als je bij fertiliteitsklinieken kijkt, staan die er meestal bij. Ik weet niet hoe ik die in Belgie kan opvragen.

 

 

 

Wij wonen helemaal in Noord NL, en is dan dat ene procentje meer kans alle stress en gedoe van het heen en weer rijden waard ?

Link to comment
Share on other sites

Sorry daar kan ik je niet bij helpen. Ik probeer daar zelf ook niet naar te zoeken. Ik ben gestart in Leuven (wat ik wel weet dat eeen heel goed ziekenhuis is) en ik probeer volle vertrouwen te hebben in het hele team. Statistieken zijn er waarschijnljik wel maar elke vrouw, elke situatie is anders ...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use