Jump to content

Hoe lang stimuleren?


Guest SJSL

Recommended Posts

Guest SJSL

Hallo allemaal! Ik ben bezig met onze 1e IVF poging en ben vandaag begonnen met Puregon. Ik vroeg me af hoe lang jullie bezig zijn geweest met stimuleren tot de punctie en met hoeveel (ik 150) ... ik heb na 7 avonden Puregon spuiten de 1e follikelmeeting strakjes op 13 mei.

 

 

 

Ook vraag ik me af ... ik had vandaag de uitgangsecho en er waren aan de ene kant 5 en de andere kant 6 follikels. Die liggen klaar zeg maar. Is de kans dan groot dat die ook alle 11 zullen groeien??

 

 

 

Ik vind het allemaal heel spannend en ben heel positifief gestemd :)

 

 

 

Dank alvast voor jullie reacties!!

 

 

 

xx

 

Annelies

Link to comment
Share on other sites

Guest SJSL
Daar ben ik nou ook heel benieuwd naar. Ik heb zaterdagochtend mijn uitgangsecho en als die goed is mag ik ook aan de Puregon.
Hopelijk krijgen we wat reacties van dames met ervaring hiermee :)
Link to comment
Share on other sites

Hoi meiden!

 

Ik begin a.s. zaterdag met de puregon en ga op stimulatiedag 8 beginnen met de fm metingen. De punctie staat op 28 mei gepland maar dat kan natuurlijk uitlopen. De vorige keer ben ik begonnen met 100 eh puregon omdat ik maar 1 eicel gebruik. Daardoor heb ik langer dan normaal moeten stimuleren en ben ik op een gegeven moment omhoog gegaan met de dosering. Nu start ik 125 eh puregon.

Link to comment
Share on other sites

weet ik eigenlijk niet. Voor zover ik weet is er niks met me aan de hand. Dit is het schema wat ik krijg van het umc. Ik heb wel alles platgelegd vantevoren hé! Ik heb eerst de pil geslikt, gestart met deca, een week daarna stoppen met de pil en de week daarna starten met puregon. Dus na twee weken deca komt de puregon erbij.

 

Ik weet niet of dit lang is?

Link to comment
Share on other sites

meestal heb je tussen de 10e en 14e cyclusdag een punctie maar dat is natuurlijk afhankelijk van de groei van de follikels. Ze moeten dacht ik min. 18mm zijn om aangeprikt te worden.

Link to comment
Share on other sites

Guest Agnessie

Bij iedereen is het natuurlijk anders. Ik had een mooi stimulatie schema gekregen in het ziekenhuis.

 

Daar zou ik na ongeveer 14 dagen de punctie hebben maar dat werd ook 3 dagen later.

 

Mijn eitjes waren niet groot genoeg op dag 14.

 

Maar later waren er 8 in de grote van 17, 18 en 21 mm dus mooi genoeg om geprikt te worden.

Link to comment
Share on other sites

Guest SJSL

Esther, ik vind het zo apart dat ze bij jou al een voorlopige datum voor de punctie hebben afgesproken. Was dat de 1e keer ook zo?

 

 

 

Mijn artsen zeiden idd gemiddeld 14 dagen stimuleren.

Link to comment
Share on other sites

ja, dat was de vorige keer ook zo. Dat was op een donderdag maar uiteindelijk heb ik op dinsdag de punctie gehad. Het ziekenhuis gaf aan dat ze de puncties zoveel mogelijk door de week proberen te plannen omdat in het weekend de lab bezetting voor de verwerking van de eicel en zaadcel minimaal is. Bij ivf schijnt dat niet uit te maken. Zoals het nu lijkt moet ik idd 19 dagen stimuleren. Ik kan voor de zekerheid het ziekenhuis nog even bellen. Ik heb het net nog even nagekeken in mijn agenda maar de vorige keer heb ik 18 dagen puregon gespoten en stond de punctie gepland 14 dagen na start puregon. Nu is dat idd veel langer. Ik ga maandag het ziekenhuis even bellen om te checken. ALs je gaat rekenen dan zou ik bij 14 dagen stimuleren 23 mei al de punctie hebben....vaag!!! bedankt dat je me hier even attent op hebt gemaakt! Komt me wel goed uit als de punctie eerder zou zijn trouwens. Alles valt nu precies in het pinksterweekend en dan ga ik een weekend weg met mijn familie!

Link to comment
Share on other sites

He tis inderdaad heel verschillend want ik ben 20 april begoonnen met de decapeptyl en 2 weken erna op 4 mei met de puregon en op 13 mei heb ik pas de eerrste meting dus dat is dan dag 24 en volgens het zkh moest ik erop rekenen dat ik wel 2 of 3 keer moest terugkomen voor de meting dus ik laat het wel op me afkomen.

 

 

 

groetjes Lonki

Link to comment
Share on other sites

Ja gek is dat dat het allemaal verschillend is. Heeft dat te maken met een kort of lang protocol? Ik heb een kort protocol. Ben gisteren begonnen met decapeptyl en moet morgen al voor een uitgangsecho. Weet eigenlijk niet precies wat een kort of lang protocol inhoudt..

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...
Guest SJSL

Ik reageer nog even op mijn eigen topic, als andere mensen dit later nog eens lezen.

 

 

 

Ik heb 11 dagen Puregon gespoten (en echo op dag 7, 10 en 12). En bij mij zijn echo's altijd slecht te zien, dus er was steeds een ander aantal follikels. Uiteindelijk 8 eicellen vandaag bij de punctie.

Link to comment
Share on other sites

Guest SJSL

Haha ... ja zie andere topic dus. Ik vond het niet mee en niet tegenvallen. Het deed zeer, maar het was te houden. In Nijmegen krijg je een morfine infuus, dus dat zal een heel stuk schelen. Pas op het eind bij mijn 2e eierstok had ik het gehad en wilde ik dat het voorbij was. En dat was het toen ook gelukkig.

 

Heb nu nog wel behoorlijk wat buikpijn. Het grote wachten is begonnen :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use