Jump to content

Vraag vergoedingen


lucky-t

Recommended Posts

Hallo allemaal,

 

 

 

even een vraagje van deze kant. Ik heb een overzicht van mijn zorgverzekeraar gekregen en daar staat in dat ik de Decapeptyl die ik de laatste keer gebruik heb zelf moet betalen (of het is een gedeelte ervan, dat moet ik nog even nakijken). Heeft iemand van jullie hier ervaring mee??

 

 

 

Het lijkt mij dat als het om een vergoede poging gaat dat de Deca ook daarbij hoort, toch??

Link to comment
Share on other sites

heej trudy,

 

 

 

toevallig kreeg ik vandaag ook een brief.. Ik moet dus ook tot 155 euro betalen aan de medicijnen die ik heb gebruikt van ivf.. beetje raar want vorig jaar heb ik daar niks van gezien!:S.. Dat is wel een hele hap in 1x.. maar als je het in 2x wilt betalen mag dat ook, iig bij menzis.

 

 

 

jij bent dus niet de enige .. en ik ook niet..

 

 

 

liefs

Link to comment
Share on other sites

Ik heb vorig jaar ook idd die rekening gehad van 155 euro. Dat is je jaarlijkse eigen risico en heeft niks te maken met de behandelingen i.p.! Als je b.v. een operatie o.i.d. gehad zou hebben dan zou je dit ook moeten betalen. Op het moment dat je het dokterscircuit ingaat zit je zo aan dit bedrag, maakt niet uit voor wat voor klachten.

Link to comment
Share on other sites

Guest Butterfly

Klopt, hier hetzelfde verhaal.

 

Eigen risico is wettelijk 155 euro .. zit je zo aan als je in die molen zit. :(

Link to comment
Share on other sites

mmm geen rekening gehad van eigen risico, misschien komt het nog.

 

Wel vorig jaar een hele vage rekening van de trias gehad, of we even 448 euri wilde betalen voor een onderzoek uit 2006!

 

Dat was dus blijkbaar voor het semenonderzoek van mijn mannetje...

 

Gelukkig is het later terug betaald, maar je schrikt toch als je een rekening krijgt terwijl je aanvullend verzekerd bent en zo..

Link to comment
Share on other sites

Yup ook hier 2x 155 euie eigen risico.

 

Bij mij stond er ind ook van de deca.

 

Maar is gewoon je eigen verplichte risico

 

 

 

Hallo meid,

 

 

 

Ik ben net terug van bijna 4 weken Spanje en ik probeer nu een betje te kijken wat de satus van iedereen is. Ik lees net nu over jou miskraam, wat erg, sorry hoor... Ik hoop dat de volgende poging onze gelukkige poging is. Veel sterkte.

 

Groetjes

 

Conchita

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use