Jump to content

Beleid terugplaatsing: na 2 of 3 dagen??


elinorac

Recommended Posts

Hoi allemaal,

 

 

 

Met mijn eerste punctie en dus hopelijk TP in zicht heb ik even een vraag. Ik heb waarschijnlijk donderdag de punctie en ging steeds uit van zaterdag de TP. Maar... ik lees nu steeds meer mensen die na 3 dagen pas de TP hebben, zou dus zondag zijn. Komt dat vaker voor dan na 2 dagen? Is er een beleid per ziekenhuis of ligt dat puur en alleen aan de deling van de cellen?

 

Kan iemand daar iets over zeggen?

 

 

 

Alvast bedankt,

 

Caroline :confused:

Link to comment
Share on other sites

Hoi hoi,

 

 

 

Volgens mij hanteren ze in ziekenhuizen niet overal hetzelfde beleid maar bij ons rekenen ze de punctie als dag 1 omdat de bevruchting ook die dag plaatsvind. Dus volgens mijn ziekenhuis berekening is het bij jou ook dag 3.

 

 

 

Sandra

Link to comment
Share on other sites

Hoi Caroline,

 

 

 

Bij mijn 1e en 2e poging zou de TP na 4 dagen plaatsvinden (helaas geen TP gehad) en bij poging 3 had ik de TP op de 3e dag! Ik ben behandeld in UMC Utrecht. In januari hadden zij het beleid veranderd van 4 naar 3 dagen!

 

 

 

Succes met je behandeling!

 

 

 

Liefs, Jane

Link to comment
Share on other sites

Bij 'ons' in het ziekenhuis is de eventuele tp binnen 72 uur, dus 3 dagen.

 

De punctie doen ze altijd s'ochtends en de tp altijd s'middags , dat hebben ze ons verteld op de info-avond. Ik heb zelf nóg geen praktijkervaring.

 

Succes met de behandeling!

 

 

Groetjes Krisje

 

Link to comment
Share on other sites

Hoi

 

 

 

Ik had de laatste keer punctie op donderdag en de tp op zondag. Ik heb ook een keer punctie op vrijdag en tp op zondag gehad. Waarom dat verschillend is weet ik eigenlijk niet. Ik dacht zelf dat het met de deling te maken zou hebben, maar heb dit niet gecheckt in het zh. Volgens mij is het wel beter om de cellen iets langer te laten doordelen (in Belgie doen ze dat standaard), zodat er meer kans is dat het een goed embryo is.

 

 

 

Groetjes,

 

Neel

Link to comment
Share on other sites

In de ochtend vindt punctie plaats (onder narcose/roesje) en in de middag kunnen we bellen wanneer TP plaatsvind. Ze hanteren 2 of 3 dagen, maar hebben geen standaard beleid. Volgens mij bepalen ze dit a.d.h.v. bevruchting en deling.....? Het is in ieder geval overal verschillend. Ik moest na TP 2-3 uur blijven liggen in ziekenhuis en in een ander zhuis mogen de mensen weer direct naar huis. Ze doen het overla anders.... Ach, als het maar hetzelfde resultaat heeft!!!!!

Link to comment
Share on other sites

caroline

 

 

 

Ik heb vorig jaar 2 x TP gehad in het EMC

 

 

 

De eerste X vrijdagochtend de punctie (bij de donor) en maandagmiddag bij mij TP.

 

De tweede X woensdagochtend de punctie bij de donor en bij mij zaterdagmiddag TP

 

 

 

 

 

Liefs Claudia

Link to comment
Share on other sites

Guest Nienke79

Hoi Caroline,

 

 

 

Wij lopen in het MCA (Alkmaar) in samenwerking met de VU (A'dam) en bij het VU hanteren ze altijd na drie dagen. Dus wij hadden punctie op zaterdag en terugplaatsing op dinsdag.

 

 

 

Heel veel succes!

 

 

 

Groetjes, Nienke

Link to comment
Share on other sites

Hoi Linda,

 

 

 

Misschien hebben ze het niet gezegd omdat ik de punctie in het Maasstad/Zuider heb en de TP in het EMC. Ze willen het niet voor het andere ziekenhuis zeggen denk ik. De arts vertelde bij het intakegesprek dat gemiddeld de punctie op dag 13 en de TP op dag 15 is. Vandaar dat ik uit ging van zaterdag TP maar nu ik lees dat de meesten een dag later waren... Ach, ik moet afwachten maar je bent er zo mee bezig... En ik heb een dochter die ik onder moet brengen. Dat is voor de punctiedag geregeld, maar voor het weekend nog niet, vandaar ook dat ik het graag zou willen weten.

 

 

 

We'll see!

 

 

 

Caroline

Link to comment
Share on other sites

Hoi Caroline,

 

 

 

lijkt me ook vermoeiend naar van het ene naar het andere ziekenhuis.

 

 

 

Zelf heb ik ook 2 kinderen uit een eerder huwelijk (natuurlijke weg), dus heb ook een paar keer oppas moeten vragen. Maar mijn ouders wonen hier 3 minuten vandaan en doen het met alle plezier. Dus best een luxe positie.

 

 

 

Succes!!!

 

 

 

Linda

Link to comment
Share on other sites

Hoi Linda,

 

 

 

Mijn ouders wonen een uur hier vandaan en bovendien heb ik ze niet verteld dat ik bezig ben. Ik heb geen zin in vragen de hele tijd, er zijn genoeg mensen die het weten om mijn ei kwijt te kunnen (rare woordspeling ineens...). Mijn moeder zei laatst nog: IVF is toch heel eng en akelig? Dus ik vertel het haar wel als ik zwanger ben.

 

Ik zit zelfs in 3 ziekenhuizen want mijn de tussentijdse echo's mag ik hier in BoZ doen. gelukkig maar, maar het is wel een heel geregel. Heb vanmiddag mijn vriendin verteld dat ik mijn dochter waarschijnlijk al om 7 uur kom brengen donderdag, zit ze gelukkig niet zo mee. En een andere vriendin rijdt ons, omdat ik zelf niet schijn te kunnen rijden na de punctie (man zonder rijbewijs), dus ik sleep er een hoop mensen in mee. Maar ja, het is zo'n uitzonderlijk iets en ze weten hoe graag ik het wil dat ze het er wel voor over hebben. Gelukkig.

 

 

 

Groetjes,

 

Caroline

Link to comment
Share on other sites

Spannend Caroline. Succes en geluk!

 

 

 

(Ik lees je topic mee omdat ik nieuwsgierig ben naar de dagen die tussen punctie en TP zitten: ik ben een van de weinigen die na 2 dagen al een TP had. (maandag punctie, woensdag TP)

Link to comment
Share on other sites

Hoi Caroline,

 

 

 

Zie dat je 10 eitjes hebt; mooie score zeg! Het is inderdaad beter om niet zelf te rijden. Ik kreeg een infuusje met morfine, daar word je nogal duf van. Succes vandaag met de laatste echo!

 

 

 

Neel

Link to comment
Share on other sites

Hey Caroline,

 

 

 

komt nu snel in zicht voor jullie. Spannend hoor. We gaan voor het succes.

 

 

 

Ik ben nog steeds niet ongesteld en voel ook niets aankomen. Morgen denk ik dat ik vroeg wakker zal zijn. Dan wordt het super spannend wat de testuit zal wijzen. Op mijn werk vragen ze er ook elke dag naar. Echt super lief.

 

 

 

Toi, toi, toi allemaal

 

 

 

Linda

Link to comment
Share on other sites

Nou, uiteindelijk wordt het dus donderdag nog een echo, zaterdag de punctie en dinsdag de TP. Heb ik eindelijk mijn antwoord...

 

 

 

Linda,

 

Heel veel succes met testen morgen, hoop dat je kunt slapen vannacht!

 

 

 

Caroline

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use