Jump to content

hoe zou jij reageren?


spygirl

Recommended Posts

Ik heb ongeveer een maand geleden doorgegeven aan mijn planner dat ik binnenkort weer naar het ziekenhuis moet. OMdat ik onregelmatig werk heb ik gevraagd of ik avonddiensten kan krijgen (2 weken lang). Dan hoef ik me geen zorgen te maken dat ik moet werken als ik in het ziekenhuis terecht kan. Dit heeft mij de 2 vorige keren namelijk een hoop gestress opgeleverd.

 

Ik ga nu voor mijn 3 IUI.

 

Deze week kreeg ik een mailtje dat hij er zo goed mogelijk rekening mee heb gehouden.

 

Schept mijn verbazing als ik mijn rooster krijg. 3 ochtendiensten en 2 cursusdagen. Ik ben echt boos! Nu kan het straks nog zijn dat ik niet naar het ziekenhuis kan.

 

Ik ben in staat om te ontploffen. Nu kan ik het op niet nette manieren doen (ziekmelden ofzo). Maar ik wil het graag netjes regelen. Misschien moet ik nog vaker naar het ziekenhuis.

 

 

 

Hoe zou jij er mee omgaan? Misschien kan ik er nog iets van opsteken ;-) :icon_sunny:

 

Hoe regelen jullie het zowiezo met het werk? Ik vind dit zo'n gedoe!

Link to comment
Share on other sites

Hoi

 

 

 

Wat een gedoe zeg! Ik werk zelf maar 2 dagen in de week (onregelmatig)omdat ik al een dochter heb. En als ik bezig ben met hormonen en ik trek het niet meld ik me ziek.Daar heb ik het ook over gehad met mijn werkgever en ze hebben er begrip voor. Ik begrijp dat je er helemaal gek van wordt mijn man werkt 32 uur per week en ook onregelmatig en toen ik de punctie had had hij een cursus zijn baas was er niet blij mee maarja jammer dan wij vragen hier ook niet om. Veel succes en rustig door ademen.

 

Liefs

Link to comment
Share on other sites

Mijn man krijgt bijzonder verlof als wij naar het ziekenhuis moeten.

 

Dit staat ook in zn cao en zn baas doet gelukkig niet moeilijk.

 

Dus misschien even je cao erop naslaan of jij ook bijzonder verlof kan krijgen?

 

 

 

Liefs Dreamer

Link to comment
Share on other sites

Mijn man krijgt gedeeltelijk bijzonder verlof, gedeeltelijk vakantieuren. Ik mag voor elke keer als ik naar het ziekenhuis moet ziekteuren schrijven. Ik kan gewoon bellen als ik naar het ziekenhuis moet en dan wordt er voor vervanging gezorgd. Ik had mijn teammanager wel helemaal mee hierin op een gegeven moment. Dit wel nadat ik contact heb gehad met de vakbond en de arboarts.

 

Mijn vakbond kwam tot de ontdekking dat er eigenlijk helemaal niks hierover in de cao staat en gaf aan dit komend jaar mee te willen nemen bij de cao besprekingen.

 

 

 

Knudde zeg zo'n planner. Ik zou bellen en aangeven dat dit eigenlijk absoluut niet handig is. Mocht er weinig mee gedaan worden dan zou ik me ziekmelden!!! Sterkte meid! het is al zo'n rottijd en dan ook nog je werk wat niet meewerkt.

Link to comment
Share on other sites

bij mij in de cao staat er niets over, maar dat verschilt per cao. zou inderdaad 's even nakijken of en wat er over instaat. is er geen regeling binnen de cao, dan is wettelijk vastgelegd dat dit soort behandelingen niet van je vakantie uren afmogen. wel kunnen ze je betaald dan wel onbetaald verlof geven. of het van je compensatie uren aftrekken.

 

bij mij is het half om half gegaan, de helft bijzonder verlof (betaald dus) en de helft van m'n overuren. heb je geen overuren, dan kan je ook afspreken om bijvoorbeeld de uren in te halen door soms eerder te beginnen/ langer door te werken of andere dagen extra te werken.

 

wel moeten ze je in ieder geval wettelijk de ruimte bieden, net als bij tandarts- of huisartsbezoek. doen ze dat niet, ziekmelden en de vakbond bellen (als je lid bent natuurlijk).

 

succes meis, dit is niet iets waar je je ook nog mee bezig wilt houden.

Link to comment
Share on other sites

Hallo Spygirl

 

 

 

Ik heb gelukkig variabele werktijden aanvang tussen 07-30 en 09.00 uur, tbv. de icsi kan ik de echo's en bloedprikken voor 09.00 uur doen.Ik kan gelukkig zelf veel regelen en de dgan van de pu en tp neem ik vrij.

 

Maar probeer even je woede te bedwingen, is niet goed voor je lijf!

 

Wellich kun je terurreageren dat het hem wellicht ontschoten is dat je die weken juist in de avonden ingepland zou moeten worden.Ik weet niet of er een colega op de hoogte is, zo ja dan kun je misschien wat diensten ruilen?

 

ziekmelden doe ik me nooit maar goed, voor ieder is de situatie en verhouding met werkgever anders.

 

Als men echt vervelend wil doen en het vermoeden hebben waarom je je ziekmeldt (in hun ogen onterecht) zouden ze je ook een controleur op je dak kunnen sturen..zeg niet dat Ze dat in jullie bedrijf doen maar je hoort af en toe van die reacties

 

 

 

Ik zou echt proberen de communicatie open te houden.

 

 

 

in ieder geval heel veel succes gewenst!!!

 

 

 

groetjes

 

meiske74

Link to comment
Share on other sites

Ik zou zeggen: je hebt het geprobeerd netjes te regelen door te vragen om avonddiensten, als ze daar niks mee doen ... jij moet gewoon naar het ziekenhuis .. je krijgt toch gewoon vrij voor bezoek specialist enzo? Wij hebben geen CAO, maar bij mij is het gewoon bijzonder verlof.

Link to comment
Share on other sites

Guest Amanda

Als je het echt netjes aan wil pakken, kun je misschien zelf die diensten nog ruilen?

 

 

 

Maar ik zou zeggen dat je het goed genoeg aan gegeven hebt, en als het zo uitkomt, zou ik me gewoon ziek melden!!

 

Ieder ander die naar het ziekenhuis moet, voor wat dan ook, mag toch ook gaan??

Link to comment
Share on other sites

Hallo Spygirl

 

 

 

Wellich kun je terurreageren dat het hem wellicht ontschoten is dat je die weken juist in de avonden ingepland zou moeten worden.Ik weet niet of er een colega op de hoogte is, zo ja dan kun je misschien wat diensten ruilen?

 

meiske74

 

 

 

Ik denk persoonlijk dat dit de beste oplossing is, ik ben zelf werkgever en zou het vervelend vinden als een medewerker van mij door een fout van een andere medewerker zich ziek zou melden voor ziekenhuisbezoeken. En stel dat je een controleur thuis krijgt als jij er niet bent, dan heb je pas echt de poppen aan het dansen en bij jij straks de gebeten hond.

 

Doet de planner nog moeilijk dan zou ik het hogerop zoeken.

 

 

 

Succes!

 

Vanessa

Link to comment
Share on other sites

Ik werk zelf 4 dagen in de week, en aangezien ik een planning heb heel de dag, moet ik op tijd weten als ik naar het ziekenhuis moet.

 

Omdat dat niet altijd kan heb ik met mijn baas afgesproken dat ik in de week van de punctie en tp vrij pak en de rest zo veel mogelijk op maandag plan (dan zijn we dicht).

 

Omdat ik en mijn collega's allemaal 4 dagen werken en we 5 dagen open zijn, kunnen we ook dagen ruilen als het nodig is.

 

Gelukkig is mijn baas best flexibel en leeft ze erg met me mee.

 

 

Mijn man heeft een eigen horeca zaak dus als we naar het ziekenhuis moeten kan hij een kok regelen die dan in de keuken staat. Dus dat is gelukkig niet zo ingewikkeld.

 

 

Spygirl, is er geen mogelijkheid om er met je directe baas over te praten?

 

Of net wat Amanda zegt, diensten ruilen, dat zou ook een goede oplossing zijn als die mogelijkheid er is!

 

En als het echt niet anders kan, ik bedoel jij hebt ook geen keus als je naar het ziekenhuis moet, dan meld je je ziek. Hoewel dat dat mijn aller-aller-aller laatste keus zou zijn.

 

Succes iig!

 

 

x

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use