Jump to content

Deca voor spuiten uit koelkast ?


Krisje

Recommended Posts

Hallo allemaal,

 

 

 

Hier even een vraagje waar ik nergens het antwoord op kan vinden.

 

Moet ik de Decapeptyl voor gebruik nog even uit de koelkast leggen omdat het anders misschien te koud is om te injecteren, of moet het 'hop' uit de koelkast in de buik?

 

 

 

Geen idee...en ik kan het ook niet vinden in de bijsluiter!

 

 

 

x

Link to comment
Share on other sites

Ik kon er ook geen antwoord op vinden maar haalde hem zelf wel altijd zo'n 10 min. voor gebruik uit de koelkast, dat spoot iets prettiger dan wanneer de vloeistof nog heel erg koud was, ik denk dat je zelf even moet uitvinden wat voor jou prettiger is, succes met spuiten.

Link to comment
Share on other sites

Hoi Krisje,

 

 

 

Ik deed gewoon 'hop' uit de koelkast in mijn buik, nooit last mee gehad. Volgens mij moet je beide een keer uitproberen dan weet je wat jij het fijnste vind. Het staat waarschijnlijk niet in de bijsluiter omdat het niks uitmaakt.

 

 

 

Succes!

 

Caroline

Link to comment
Share on other sites

He Krisje,

 

 

 

Ik leg hem altijd een half uurtje van te voren eruit! Vind het zo koud rechtstreeks. Doe het dan later tegelijk met het stimulate hormoon uit de koelkast.

 

 

 

Las wel van iemand op dit forum die een oma met suikerziekte heeft, dat koude naalden beter "glijden". Sindsdien laat ik het naaldje van de Menopur tot het laatst in de koeling. En dat werkte prima.

 

 

 

Het is dus net wat jij zelf fijn vindt!

 

 

 

Succes, grtjs -M

Link to comment
Share on other sites

Volgens mij maakt het helemaal niet uit, soms vergat ik hem er iets van te voren er al uit te halen en deed ik hem meteen na dat ik hem uit de koelkast haalde. en soms haalde ik hem 10 min van te voren er uit.... is maar net wat je prettig vindt..

Link to comment
Share on other sites

Vanuit het ziekenhuis adviseerde ze om de spuiten 10/15 minuten van te voren uit de koelkast te halen. Ik heb dit ook altijd gedaan en dat ging goed. Het is meer dat je buik gevoeliger wordt hoe langer je prikt. Ook moeilijk steeds een nieuw plekje te vinden.

 

 

 

Ik deed wel met een ijsklontje van te voren op de plek waar we gingen prikken dit werkt goed. Dan bevries je de plek een beetje.

 

 

 

Succes alvast!

 

 

 

Liefs Peggy

 

 

 

6x iui mislukt

 

bezig met 1ste ivf

Link to comment
Share on other sites

Bij ons werd in het ziekenhuis uitgelegd dat de spuit een half uurtje voor het spuiten uit de koelkast gehaald moest worden, dit met alle hormonen die je toe gaan dienen, dit kan klachten zoals pijn na het spuiten, of een dikke schijf voorkomen.

Link to comment
Share on other sites

Hoi hoi,

 

 

Bedankt voor al jullie reacties, ik heb inmiddels zelf de tijd gehad om uit te kunnen vinden wat ik het fijnste vind, ik haal em ongeveer een klein half uurtje van te voren uit de koelkast en dat gaat prima.

 

Ik haal diep adem en tijdens het uitblazen prik ik, en zo voel ik helemaal niks. Alleen als de spuit eruit is prikt het een beetje, maar het is te overzien!

 

 

x

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use