Jump to content

Wie heeft er ervaring met IVF-ICSI met transport ?


Guest Diane180

Recommended Posts

Guest Diane180

Hallo allemaal

 

 

 

Heeft er iemand ervaring met IVF met transport, in mijn geval is de p en tp in Deventer en de bevruchting in Zwolle.

 

Ben benieuwd naar de reacties.

 

 

 

groetjes

 

Diane

Link to comment
Share on other sites

Wij hebben ons hele traject gevolgd in Brasschaat, t/m de PU, maar de bevruchting vond plaats in Antwerpen. In Brasschaat geven ze de dames een roesje bij de PU en daardoor moest ik een 2tal uurtjes blijven liggen. Manlief kreeg koffertje mee met de buisjes waar de eicellen in zitten en hij moest dit koffertje aansluiten op de aansteker in de auto om alles op temperatuur te houden. (Bij het plotseling remmen is het koffertje zelfs gevallen,!! maar dit kon gelukkig geen kwaad. Zeg je man dat hij het koffertje bij de voeten moet plaatsen ipv op bijrijdersstoel!!) Mijn man moest dan in het ziekenhuis van Antwerpen een 'vers' staal aanleveren, waarna de bevruchting dmv ICSI heeft plaatsgevonden. De volgende dag werden we gebeld door UZA met het aantal bevruchtte eitjes. De TP was ook in dit ziekenhuis. Bij de tweede poging heeft mijn eigen gyn dit gedaan (in UZA op zondagmorgen) en hij heeft dit goed gedaan ;-)

 

 

 

Ik wens jullie heel veel succes!!

Link to comment
Share on other sites

Hoi Diane,

 

 

 

Mijn vrouw had haar punctie in Alkmaar en ik moest met de koffer naar Amsterdam. De punctie deed bij haar behoorlijk veel pijn (21 ei-blaasjes), en als je daar als man bij staat te kijken voel je je redelijk machteloos.

 

 

 

Ik was dus ook erg blij dat mijn moeder mee was om mee te rijden naar Amsterdam. Dan zit je toch niet alleen in de auto te denken hoe het met je vrouw gaat. Al moet ik ook toegeven dat het ff vreemd was om in een kamertje een potje te vullen, terwijl mijn moeder in de wachtkamer zat.

 

 

 

Maar hier kon ik me redelijk makkelijk overheen zetten (gelukkig). Verstand op 0 en gaan met die banaan zeg maar.

 

 

 

Mocht het nog een volgende keer gebeuren, dan zal ik zeker weer iemand mee vragen.

 

 

 

De koffer die ik mee had, hoefde nergens op worden aangesloten. Deze had een soort accu.

 

 

 

Ik hoop dat je wat hebt aan mijn ervaring.

 

 

 

Veel succes!

Link to comment
Share on other sites

Hoi Diane,

 

 

 

Ik heb er geen ervaring mee maar wij hebben ook de lab fase op een andere locatie dus ik ben zeker benieuwd naar de reacties. Ik denk dat het allemaal voor zich spreekt en dat je goede uitleg van het ziekenhuis krijgt. Bij het ene ziekenhuis gaan de eicellen in een koffertje maar soms moet de man ze ook tegen zich aanhouden om op temperatuur te blijven. Ik weet eerlijk gezegd niet hoe ze dat bij ons doen in het ziekenhuis maar dat zal ik morgen eens vragen, dan laat ik het wel weten.

 

 

 

Succes met je ICSI poging!!

 

Liefs Syl

Link to comment
Share on other sites

Hi Diane,

 

 

 

Ook hier ervaring met transport IVF tussen Alkmaar en het VU in Amsterdam en moet zeggen dat dat prima is bevallen. Na de punctie kun je lekker bijkomen in het ZH terwijl manlief onderweg gaat met de eitjes en op de terugweg kan hij je gewoon weer oppikken.. Zowel in Alkmaar als in A´dam niets dan vreselijk aardige, behulpzame mensen getroffen dus ik kijk er met een goed gevoel op terug (maar daar heeft de uitkomst natuurlijk ook aan bijgedragen.. )

 

 

 

Heel veel succes met je poging!

 

 

 

Liefs Pien

Link to comment
Share on other sites

Ook hier ervaring met transport tussen 2 ziekenhuizen, namelijk tussen 's-Hertogenbosch en Tilburg. Bij ons is het zo dat de punctie in Den Bosch word gedaan en dat de man buisjes op zijn buik krijgt geplakt waarna hij dan door gaat naar Tilburg om daar zijn "potje te vullen". Ik ben zelf beide keren na de punctie meegereden omdat ik me daarvoor goed genoeg voelde (en omdat ik anders op de afdeling moest gaan liggen aangezien het in het weekend was ;-) ). Dus geen koffertje ofzo maar gewoon op temperatuur houden door zijn eigen lichaamstemperatuur.

 

 

 

 

 

Groetjes Marjon

Link to comment
Share on other sites

Bij ons was de punctie in Almere en moest mijn man met een koffertje die op de sigarettenaansteker aangesloten moest worden naar het VU in Amsterdam rijden. Mijn arts had mij van te voren gezegd dat het het prettigst voor mij zou zijn als iemand anders mij naar huis zou brengen. Er was echter ook een mogelijkheid om te blijven, maar zelf vind ik het prettiger om dan in mijn eigen omgeving te zijn.

 

 

 

Groetjes,

 

 

 

Meepratertje

Link to comment
Share on other sites

Hier ook ervaring. Punctie gehad in Rotterdam en terugplaatsing in Gent. Na punctie is manlief met koffertje (ingeplugt op de sigarettenaansteker) naar Gent gereden. Hij kon inderdaad ook een gordel omkrijgen met daarin de flesjes maar dat vond hij minder prettig met het autorijden. Zelf heb ik me laten ophalen in Rotterdam omdat het wachten in dit geval behoorlijk lang ging duren en ik toch liever in mijn eigen bedje lag.

Link to comment
Share on other sites

Wij hebben alle keren transport gehad. De eerste 2 pogingen van Breda naar Tilburg, de overige 4 pogingen van Breda naar Rotterdam.

 

 

 

De eerste keer kreeg ik zelf de buisjes op mijn buik geplakt. De 2e keer had ik teveel buisjes en kreeg ik ze in een koffer mee.

 

Toen we overstapten naar Rotterdam kregen we ze altijd mee in een koffer omdat Rotterdam dat blijkbaar eist.

 

De koffers hebben een accu....

 

 

 

Ik ben ook alle keren mee gegaan, vond het fijn om alles samen te kunnen doen.

 

 

 

Terugplaatsingen vonden ook plaats in resp. Tilburg en Rotterdam.

Link to comment
Share on other sites

Hey allemaal,

 

 

 

Bij ons was de punctie in het Sint Lucas Andreas ZH in amsterdam en de TP in het VU in amsterdam...beide keren was het rustig gegaan en de mensen waren ook heel aardig, vooral omdat ik echt bang ben voor pijn moest ik gekalmeerd worden i.v.m hyperventilatie...pfff maar echt aardige mensen hoor.

 

 

 

Groetjes Cin

 

Link to comment
Share on other sites

Guest Diane180

Bedankt voor jullie reactie's en ervaringen.

 

Joy1: we hebben de terugplaatsing is iid in Zwolle. Dat zal voor ons de 1e week van november zijn.

 

 

 

groetjes Diane

Link to comment
Share on other sites

Diane, Ik vond het al opvallend, Terugplaatsing in Deventer en bevruchting in Zwolle maar ja, ik ben ook niet echt een kenner natuurlijk. (Ik zag zo'n emmy al hopeloos alleen naar Deventer gaan en hij/zij lag zo lekker in Zwolle.......)Nou, wie weet treffen we elkaar want naar alle waarschijnlijkheid hebben wij in Nov. ook een terugplaatsing. Succes met spuiten, vind je het te doen?JOY1

Link to comment
Share on other sites

Guest Diane180

Joy1, emmy blijft dus in Zwolle. De 1e week is de p en de tp, (als alles goed gaat).

 

Net de 1e spuit deca gezet, en is wel te doen, hoewel ik deze vloeistof beter kon voelen dan de pregnyl.

 

(ondanks dat ik het een half uurtje voor het spuiten uit de koelkast had gehaald).

 

We gaan wel mooi gelijk op.

 

Hoe heb jij het ervaren met al die hormonen die je moet nemen ?

 

Geen bijverschijnselen of reactie's ? En hoe heb je de punctie ervaren ?

 

 

 

groetjes

 

Diane

Link to comment
Share on other sites

Diane, Ik vond het de eerste keer spannend en ik had een migraineaanval. Dat kan toeval geweest zijn hoor want dat heb ik wel vaker. De tweede en 3e keer had ik niet zoveel last van de hormonen. Prikken ging allemaal wel prima, echo's vond ik geen probleem, ik was ook wel nieuwsgierig of mijn lijf het wel goed zou doen, we wonen 5 min. van het ziekenhuis vandaan dus dat was ook geen toestand. Ik vond geen reden om van een poging af te zien. De punctie vond ik de eerste keer meevalllen de tweede en derde keer gingen wat meer meer zeer doen maar dat schijnt wel normaal te zijn omdat ze dan al vaker geprikt hebben. Ik kan me wel heeeel goed ontspannen dus misschien is het daarom ook wel goed te doen. Ik had ook geen gehijg in mijn nek van werkgevers mijn man nam drie dagen vrij na de puntie en zodoende was er daar ook geen zorg over. Dus al met al zit hier een te vreden vrouw die uitstekend tevreden is over ziekenhuis en behandelingen. Joy1 Ik hoop voor jou het zelfde!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Guest Diane180

Joy1, hopelijk gaat het ook zo bij mij, mijn man heeft van de dag van de punctie iig vrij en gaat zoveel mogelijk overal mee naartoe. Gelukkig doet zijn werkgever niet moeilijk.

 

Eerst dinsdag de startecho en het schema voor de rest van de medicatie.

 

 

 

groetjes Diane

Link to comment
Share on other sites

Heej Diane,

 

 

 

Ik heb net als Marjon (mamma27) een transfer gehad tussen Den Bosch en Tilburg. Mij en mijn man is het prima bevallen. Geen problemen gehad.

 

Ik hoop voor jou dat jullie net z'n mooi resultaat als wij krijgen :-)

 

 

 

Liefs Elke

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use