Jump to content

wat is het verschil??


sasje
 Share

Recommended Posts

ik heb een vraagje.

 

 

 

eind deze maand ga ik me aanmelden voor de eerste ivf poging super spannend natuurlijk.

 

op dag 1 moet ik me dan aanmelden en pas dan krijg ik mn medicijnen toegestuurd en dan mag ik pas op dag 21 beginnen met het spuiten van de decapeptyl +- 2 weken later als ik mn menstruatie heb gehad mag ik de puregon erbij gaan spuiten en dan +- 10 dagen later zal ik mn eerste follikel meting hebben met uiteraard aansluitend een keer de punctie en terugplaatsing.

 

maar nu lees ik verschillende berichten dat er ook vrouwen zijn die al meteen op dag 1 van de cyclus mogen beginnen met de hormonen nou vroeg ik me dus af wat hier het verschil in is dus waarom ik pas op dag 21 van mn cyclus mag beginnen met de hormonen en een ander al op dag 1??

 

 

 

alvast bedankt voor jullie antwoorden

Link to comment
Share on other sites

Hoi Sas,

 

 

 

Ik kan je hier helaas niet bij helpen daar ik al ruim een half jaar niet meer ongi ben geweest. Dit komt omdat ik endometriose heb. Bij mij konden ze dan ook gewoon beginnen wanneer ze maar wilde. Ik weet zeker dat er dames zijn die jou hierop antwoord kunnen geven.

 

 

 

Alvast succes met alles.

 

 

 

 

 

Groetjes Diana

Link to comment
Share on other sites

Hoi Sasje, spannend hoor!

 

Volgens mij is het volgende het geval. Jij volgt zo te lezen het lange protocol, waarbij eerst je natuurlijk cyclus wordt stilgelegd en pas in de daaropvolgende cyclus er gestimuleerd wordt. De dames die op dag 1 (of 2) van de cyclus beginnen met spuiten (zoals ik) volgen het korte protocol, waarbij dus niet eerst een cyclus wordt stilgelegd. Het één is niet beter dan het ander, maar het verschilt per ziekenhuis (en wellicht ook per vrouw?) welk protocol wordt gevolgd.

 

In elk geval veel succes gewenst!

Link to comment
Share on other sites

Ik ben er ook niet helemaal in thuis, maar het verschil dat jij nu ziet is volgens mij precies het verschil tussen het "lange" en het "korte" protocol.

 

 

 

Als je even 2 maanden neemt, maand A en maand B, dan begin je bij de ene op dag 21 van maand A met het spuiten van de decapeptyl. Dit is volgens mij het lange protocol.

 

 

 

Bij de andere (korte protocol) start je op dag 1 van maand B, zo bezien. Er wordt vaker gekozen voor het lange protocol. Geen idee waarom.

 

 

 

Als ik het fout heb uitgelegd, dan hoor ik het vast wel van andere dames.

 

 

 

Succes!

Link to comment
Share on other sites

dank jullie wel meiden!!

 

maar waarom doen ze dit dan?als er geen verschil inzit is een kort protocol toch veel handiger of zie ik dat verkeerd??en dan gaat het allemaal veel sneller denk ik ook fijner voor de vrouw of niet??

Link to comment
Share on other sites

Volgens mij is het vaak een plannings-ding (langere protocol is makkelijk in te plannen in de agenda) maar ik heb ook wel eens gehoord dat er bij het lange protocol vaak meer follikels ontstaan, van soms wat mindere kwaliteit en bij het korte protocol juist minder follikels van soms betere kwaliteit. Maar of dat nou echt waar is...? Er zijn vast nog andere overwegingen, maar die ken ik dan niet.

Link to comment
Share on other sites

Hoi Sasje,

 

 

 

Ik heb het korte protocol gevolgd en ga dit als het goed is volgende week weer doen. We zullen dan niet gelijk oplopen helaas, als ik tenminste mag starten. Wat jij zegt: ik begrijp het ook nooit! Het lijkt me ook veel fijner, ik denk altijd dat het te maken heeft met de cyclus van de vrouw: met de pil weten ze zeker dat ze het onder controle hebben. Aan de andere kant: ik start op dag 1 van de menstruatie dus dan weet je ook hoe het loopt. En wat het aantal follikels betreft zoals MarMira wel eens gehoord heeft dat geloof ik niet. Ik had er tenminste 24 met het korte, dus het zou bij mij niet opgaan! Denk eerder dat verhaal van de planning van het ziekenhuis.

 

 

 

Maar waarom vraag je het niet in het ziekenhuis Sasje? Of kreeg je geen duidelijk antwoord?

 

 

 

Caroline

Link to comment
Share on other sites

Hallo Sasje

 

 

 

het korte protocol is wellicht aanlokkelijker tov. het lange protocol MAAR voor mij is het geen optie meer.

 

De eerste poging had ik 5 toppers, waarvan 4 cryos (helaas geen enkele innesteling)

 

Vanwege mijn klachten tijdens de eerste keer volgde ik nu het korte protocol, super fijn maar:

 

9 follikels, 7 eicellen,allen wel bevrucht maar slechts 2 konden er teruggeplaatst worden: 1 was goed en de andere was van mindere kwaliteit maar goed genoeg voor een tp.Verder geen enkele cryo.

 

De embryologe liet weten dat het delingsproces bij de meeste eicellen met horten en stoten was gegaan. Dit alles is zeer waarschijnlijk het gevolg van het korte protocol.

 

Indien deze poging niet gelukt zou zijn hadden we ook besloten om de volgendekeer weer voor het lange protocol te gaan.

 

 

 

Uiteraard zullen er ook genoeg positieve verhalen zijn hoor van het korte prot.

 

 

 

Veel succes in iedere geval!

 

groetjes

 

Meiske74

Link to comment
Share on other sites

Guest Diane180

Hoi Sasje,

 

 

 

Wij zijn ook bezig met ICSI en hebben een "lang protocol". Heb zelfs de pil moeten slikken om mijn eigen cyclus plat te leggen, daarna dmv hormonen de hele cyclus weer op gang. Wat ik begrepen heb van het zkh is dat de kans van slagen met een lang protocol groter is.... En het plannen in hun agenda is ook makkelijker.

 

 

 

groetjes

 

Diane

Link to comment
Share on other sites

Hoi Sasje,

 

 

 

Wij zijn ook bezig met ICSI en hebben een "lang protocol". Heb zelfs de pil moeten slikken om mijn eigen cyclus plat te leggen, daarna dmv hormonen de hele cyclus weer op gang. Wat ik begrepen heb van het zkh is dat de kans van slagen met een lang protocol groter is.... En het plannen in hun agenda is ook makkelijker.

 

 

 

groetjes

 

Diane

 

 

 

Yep, wij hebben ook iedere keer een lang traject.

 

En moest ook iedere keer eerst aan de pil (en dat terwijl je juist zwanger wil worden....) Hoe lang je aan de pil moet ligt eraan hoe de planning valt en hoe je cyclus verloopt. (Ik moest zelfs 1 keer bijna 7 weken aan de pil)

 

Beetje omgekeerd geheel, men pland eerst de te verwachten punctie etc en aan de hand daarvan word je cyclus geregeld om zodoende in de buurt van die datum terecht te komen. Ik begon altijd met spuiten 4 dagen voor het stoppen van de pil. Van "de zoveelste cyclusdag" is geen sprake.

 

 

 

 

 

Het plannen heeft er alles mee te maken dat wij in het Deventer Ziekenhuis lopen maar het IVF-lab in Zwolle zit. En "Deventer" maar 6 puncties per week mag doen van het lab in Zwolle. Ons ziekenhuis heeft dus niet alleen een eigen agenda maar vooral met de agenda van Zwolle te maken.

Link to comment
Share on other sites

Bij mij duurde het ook langer.

 

Moest eerst voor 3 weken aan de pil en heb daarna nog zo'n 20 dagen moeten prikken.

 

Dat is wel lang..heb geen idee waarom ze daarvoor kiezen.

 

Zal vast wel een reden voor zijn..ik zal het ze eens vragen de volgende keer (nu ik dit typ schik ik ervan...want er komt helemaal geen volgende keer meer...HOOP IK ZOOOOO.)

 

 

 

Succes

 

 

 

Niek

Link to comment
Share on other sites

Ik volg het lange protocol (zelfde als jij dus). Ik heb in het ziekenhuis gevraagd waarom ik niet in aanmerking kom voor het korte protocol. Het volgende kreeg ik als reden: Lange Protocol is meest gangbare, het gaat allemaal geleidelijker aan en dat zou iets beter te dragen zijn voor je lichaam. Daarnaast schijnt de kans op over stimulatie iets groter te zijn bij een kort protocol, en zeker als je onder de 32 bent geven ze de voorkeur voor een lang protocol......Ik lees veel verschillende berichten......maar dit is wat ik heb gehoord.

 

 

 

hoop dat je er wat aan hebt.

Link to comment
Share on other sites

meiden super bedankt voor jullie reacties het klinkt allemaal eigenlijk heel logish!!

 

 

 

carolin de volgende keer zal ik het eens vragen in het zh dan weet ik zeker waarom ze bij mij het lange protocol volgen wellicht ligt het aan de leeftijd zoals femke1982 zegt.

 

 

 

wat ik wel weer raar vind is dat de meeste van jullie aan de pil moeten van te voren dat hoef ik dus weer niet!!maar dat is dus eigenlijk alleen om de boel wat beter te kunnen plannen??

 

 

 

niek ik hoop ook voor je dat er geen volgende keer komt heel veel sterkte in de wachtweken

 

christine71 &meiske gefeliciteerd met jullie zwangerschap

 

diana jij ook succes met wachten

 

 

 

meiden nogmaals bedankt

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share • Posts

  • @Heleen79 Jeetje, wat een verdrietig bericht 😞 Hoopte zo dat jou het geluk ook was gegund! Dikke knuffel! Een miskraam hakt er -zoals Kitje zegt- altijd in: Maakt niet uit hoeveel weken je zwanger bent. Je bent aan de ene kant blij omdat je een positieve test hebt en aan de andere kant blijf je altijd die angst houden. Net als Kitje was die angst pas ook bij mij voorbij toen ik haar dagelijks ging voelen en een lieve echoscopiste zei: 'Owh, maar dit kindje gaat echt wel geboren worden hoor!' Pas toen durfde ik er een beetje in te gaan geloven.  Wat jullie zeggen: Misschien is het inderdaad nog eens goed om een gesprek met die fertiliteitsarts aan te gaan. Ik merk inderdaad dat zij nog vaak in mijn gedachten verschijnt. Zeker nu rond deze tijd weer.  Ze heeft me heel vaak het gevoel gegeven dat ik 'achterlijk' was, dat ik iets fout had gedaan, ik het gesprek over dat we maar 1 IVF poging zouden doen niet goed had onthouden, gezegd dat ik te oud was en maar eerder had moeten komen, want dat zij dan meer kansen had gehad etc. Nou durf ik wel te zeggen dat ik niet de domste ben en mijn man ook niet, maar dat zij ons het gevoel wel heeft gegeven dat het onze eigen schuld was, terwijl het om zo een gevoelig onderwerp gaat! Aan de andere kant hebben we toen tegen elkaar gezegd: Streep door dat ziekenhuis en we gaan verder kijken. Aan de andere kant zou ik er wel andere vrouwen mee kunnen helpen: Vrouwen die niet zo weerbaar zijn of die het geld niet hebben om verder te gaan bij een kliniek.  Heb zelfs nog even overwogen om in een ander ziekenhuis te gaan bevallen om deze reden. Gelukkig werkt zij op een andere afdeling en verwacht ik haar niet tegen te komen en anders is het misschien maar beter voor haar als ze niet bij mijn bevalling aanwezig is 😜  Inmiddels hier alweer 2 weken met verlof en een spannende tijd breekt aan. Het meisje is nog steeds te groot en ze heeft volgens mij nog genoeg te eten in m'n buik, want ze maakt nog geen aanstalten om uit huis te gaan 😉 Over 5 dagen krijg ik een doorverwijzing om te worden ingeleid. Ik vind het heel spannend, maar kijk er ook naar uit om haar te ontmoeten 💗
  • Te vroeg geroepen. Gisteravond en vanmorgen weer zeurende buikpijn en lage rugpijn... Ik denk dat dat een voorbode is van niet veel goeds.... Ik bewaar mijn rust en probeer vooral te berusten... Er is toch niks wat ik kan doen... geen bloed geeft moed, maar verwacht het een dezer dagen...
  • Zondag avond nog buikpijn en maandag ochtend maar verder niet meer. Ik ben nu wel heeel erg moe... dus so far, so good🤞🏻 Ik ben zooo benieuwd... ik hoop het zo enorm.
  • Wat spannend meis! Ben hard voor je aan het duimen dat deze mag blijven  Hoe voel je je nu? Nog buikkrampen?
  • Oei dat is balen zeg! Pijnlijk! Wat voorn werk doe je? Wat een heerlijke geruststelling dat alles goed is met de kleine! Ja dat hoop ik ook en dat het 9 mnd mag blijven groeien en gezond geboren mag worden. Het is wel echt een spannende tijd zo na de miskramen. Als ik zwanger ben dan zal ik tot en met 13 weken niet echt heeel relaxed zijn.... Maar goed, eerst maar eens een positieve test😇
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use