Jump to content

Eisprong te vroeg!


Laika

Recommended Posts

Hoi allemaal,

 

 

 

Ik heb even een baalmoment en ik vraag me af of er hier mensen zijn die hier ervaring mee hebben. Ik ben op dit moment bezig met cryo's en bij de vorige cryo heb ik een buitenbaarmoederlijke zwangerschap gehad. Bij die cryo is mijn eisprong waarschijnlijk te vroeg geweest want ik heb toen op een donderdag mijn eisprong gevoeld (ik voel hem altijd) terwijl ik ook die avond de pregnyl moest spuiten. Ik heb toen gebeld maar dat kon geen kwaad zeiden ze in het ziekenhuis, het was vooral belangrijk dát er een eisprong had plaatsgevonden. Vervolgens dus op woensdag de tp gehad (terwijl dat naar mijn idee eigenlijk op maandag had moeten plaatsvinden) en 8 dagen later (dus precies twee weken na mijn vermoelijke eisprong) werd ik ongesteld. Paar weken later kreeg ik buikpijn en bleek de embryo van die poging ingenesteld te zijn in mijn rechter eileider.

 

 

 

Het leek allemaal een gevalletje domme pech maar nu ik voor mijn tweede cryo-poging sta, begin ik te twijfelen: Zaterdagochtend was mijn follkel 17 mm, de arts zei dat ik die avond de pregnyl moest zetten. en dan heb ik aanstaande vrijdag de tp. Ik had in de dagen daardoor al aangegeven dat ik mijn eisprong zelf op vrijdag of zaterdag verwachtte, gezien mijn regelmatig cylcus. Maar nee, dat kon niet want een follikel springt niet onder de 17 mm. Nou goed, toch me maar weer 'over laten halen'. Nu heb ik dus wederom mijn eisprong zaterdagmiddag gevoeld! Ik heb de pregnyl wel op zaterdagavond gezet maar dat heeft volgens mij niet echt veel zin gehad. Terugkijkend op de eerste poging vraag ik mij nou af of het wel verstandig is om door te gaan met deze poging. Ik heb het vermoeden dat vorige keer naar mijn idee de cryo twee dagen te laat is teruggeplaatst met als gevolg dat mijn bms waarschijnlijk niet goed genoeg meer was en de cryo zich in mijn eileider heeft genesteld. Dat wil ik niet nog een keer!

 

 

 

Ik begrijp niet waarom de artsen er zo van overtuigd zijn dat follikels niet eerder kunnen springen, ieder lichaam is toch anders? Zojuist maar weer het ziekenhuis gebeld en ik word straks teruggebeld door de arts...ben benieuwd wat ik te horen ga krijgen. Maar ik baal stevig!

Link to comment
Share on other sites

Ben net teruggebeld, de arts denkt dat mijn ei nog niet gesprongen is maar voor mijn gemoedsrust moet ik vanmiddag naar het ziekenhuis voor een echo. Als de follikel weg is, dan heb ik gelijk (en gaat de poging niet door!). Als de follikel er nog zit dan kunnen er twee dingen aan de hand zijn: ik heb nog geen eisprong gehad en alles gaat dus goed, óf ik heb wél een eisprong gehad maar de follikel heeft zich met vocht gevuld waardoor het lijkt alsof ik nog geen eisprong heb gehad. Mocht dat vermoeden er zijn dat wordt er waarschijnlijk nog een bloedtest gedaan om te kijken hoe het zit met het progesteron-gehalte in mijn bloed. Maar dat schijnt ook weer niet alles te zeggen...Mmm. Even afwachten dus maar weer...

Link to comment
Share on other sites

hoihoi, ze zeggen dat'tie niet kan springen bij 17mm en misschien is dat in de meeste gevallen ook zo maar het is niet uitgesloten hoor want ik heb het ook een keer gehad. We kwamen daar bij de FM opeens achter... zo van huh waar zijn de follikels nou??? dan zak je echt door de grond hoor.. dus ik weet hoe je baalt. Hoop dat je het dus mis hebt en deze poging gewoon kan doorgaan. Wens je heel veel succes!

Link to comment
Share on other sites

Dank voor de reacties, jullie (en ik) hadden gelijk want op de echo van zonet was geen follikel meer te zien... Ik heb dus inderdaad mijn eisprong al gehad. Er is nu bloed afgenomen om het progesteron gehalte te bepalen en morgen wordt er in het artsenoverleg besloten wat er nu gaat gebeuren. Ik heb aangegeven dat wat mij betreft de poging nog gewoon kan doorgaan, maar dat de tp dan gewoon twee dagen eerder moet plaatsvinden. De arts was het wel mij eens, aangezien ik gisteren én vandaag een echo heb gehad en de eisprong dus in ieder geval ergens in de afgelopen 24 uur heeft plaatsgevonden (ik zei nog: 'om precies te zijn tussen 16 uur en 20 uur', maar volgens mij geloven ze nog steeds niet echt dat ik dat allemaal zo goed voel). Maar goed, eea is nu afhankelijk van de progesteron waarden en er moet ook nog wel plaats zijn op woensdag. Het zou ook donderdag kunnen worden maar de arts gaf aan dat dat echt niet zoveel zou moeten uitmaken. Nou ja, dat is al beter dan vrijdag. Morgen tussen 14 uur en 16 uur hoor ik meer.

 

 

 

Het is vervelend dat ik al een eisprong heb gehad maar ik ben wel blij dat ik naar mijn lichaam heb geluisterd.

Link to comment
Share on other sites

hoi hoi

 

 

 

helaas heb ik dit ook meegemaakt met de gemiste eisprong dan.

 

dat ik al vanaf mijn eerste menstr mijn eisprong kon voelen hadden ze geen boodschap aan. met het gevolg dat ze 2 keer de eisprong gemist hadden en ik niet eens een tp kreeg. gelukkig was er 1 arts die zij we proberen het met een ovulatie test.

 

wat ik voorspelde kwam uit op zondag me eisprong gevoeld en ook volgens de test.

 

terwijl ik een dag daarvoor nog een echo had gehad en ze zeiden nee niet morgen maandag of dinsdag.

 

gelukkig kreeg ik de telefoon nummers mee van het vu waar ik heen zou gaan voor een tp.

 

zondags meteen gebeld .ik hoefde geen pregnyl te prikken want ze wisten nu precies wanneer ik mijn eisprong had. donderdags heb ik toen de tp gehad . en hieronder het resultaat.

 

ik vind het nog steeds raar dat ze niet echt luisteren er zijn nou eenmaal wel vrouwen die hun eisprong voelen of gewoon weten wanneer het is .

 

ik hoop voor je dat het de volgende keer lukt .

 

heel veel succes groetjes silvia

Link to comment
Share on other sites

Hoi Sandra en Silvia,

 

 

 

Nee hoor, er is niets gezegd over ovulatietesten (en ik loop bij het VU Silvia!), maar ik ga het zeker zelf voorstellen voor de volgende keer. Eigenlijk hoop ik dat de tp deze maand gewoon doorgaat, maar dan eerder dan gepland. Het kan dus nog misgaan als de progesteronwaarde te laag is, en dat kan gebeuren als er een onrijp eitje is gesprongen. Afwachten dus.. Mijn bms was wel goed genoeg in ieder geval (8,5 mm).

Link to comment
Share on other sites

 • 5 months later...

Gaat Pregnyl de eisprong ook tegen. Ik heb gisteravond Pregnyl gespoten, maar af en toe het gevoel dat mij eisprong al geweest is. Had namelijk vreselijke buikpijn, maar sinds vanmorgen eigenlijk niet meer (af en toe wat gerommel alleen).

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use