Jump to content

Help, ik ben vergeten mijn spuit spuitklaar te mak


tinusje

Recommended Posts

Hallo allemaal,

 

Mijn eerste spuit was op dus ik moest aan mijn tweede spuit Gonal beginnen.

 

Nu ben ik vergeten de spuit eerst spuitklaar te maken door hem op 37,5 in te stellen en er een belletje uit te aten komen.

 

Ik heb de spuit meteen op 112,5 ingesteld en ben gaan spuiten.

 

Heb ik nu te weinig binnen gekregen? Wie heeft hier ervaring mee.

 

Ik hoor het graag.

 

 

 

Groeten van Martine

Link to comment
Share on other sites

Hallo Tinusje....

 

 

 

Ik heb gonal gespoten maar ik heb dat nooit hoeven doen......ik spoot altijd gelijk wat ik moest spuiten.....maar als je het echt zeker wil weten kun je ook naar een dienstdoende apotheek of de dienstdoende gyneacoloog in het ziekenhuis bellen......

 

 

 

succes!

Link to comment
Share on other sites

Oei, dat zal schrikken voor je zijn geweest.Jammer meid, Ik kan je nu niet helpen, inderdaad, als je een gyn. te pakken kan krijgen zou dat mooi zijn. Zo niet, dan morgen. Hoe vervelend ook voor je, je kan de situatie voor nu niet veranderen en ik hoop dat je de rust er in kan vinden. Je hebt ieder geval iets gespoten, begrijp ik? Joy1

Link to comment
Share on other sites

Hallo,

 

Ik heb de apotheek gesproken. Die konden er weinig over zeggen. Vervolgens nog een vriendin van mijn zus gebeld. Zij is gynecoloog. Zij heeft geen ervaring met gonal maar denkt dat het geen probleem is. En anders is de consequentie dat ik misschien een dag langer moet doorspuiten. Nou ja, er is nu even niets aan te doen en morgen had ik toch al een afspraak in het ziekenhuis dus dan vraag ik wel om advies. Wel ontzettend stom van mijzelf en balen :-(

Link to comment
Share on other sites

Ja, meis. ook dit soort dingen gebeuren dus. Ook ik ben niet altijd bij de les geweest....ik kon mezelf dan wel voor de kop slaan maar ik denk dat het gewoon door alle toestanden komt hoor. De boog staat zo gespannen. Fijn dat je, lijkt me, wat gerustgesteld bent door de vriendin van je zus. Je hebt nu denk ik gedaan wat je kon. groetjes Joy1

 

ps. ben toch ook wel benieuwd wat de gyn. morgen zegt. Zal ook een bak zijn als hij /zij gewoon de schouders ophaalt...pff. en jij je maar druk maken....

Link to comment
Share on other sites

Hallo Tinusje,

 

 

 

Ook ik heb altijd de spuit direct ingesteld op het aantal voorgeschreven eenheden. Wist niet eens dat je er standaard een belletje moest uit laten lopen. Een belletje kan geen kwaad, omdat je niet in je spieren spuit.

 

 

 

Goed om het morgen even na te vragen inderdaad..

Link to comment
Share on other sites

ik heb ook gonal gebruikt maar er is mij uitdrukkelijk gezegd dat je hem niet moet ontluchten. Ze ging dit zelfs doorhalen in de beschrijving die erbij zat.

 

 

 

en even over je vraag of je nu te weinig hebt gespoten: je zegt dat je hem moest instellen op 37,5 maar dat je per ongeluk 112,5 hebt gedaan... dat is dan toch meer?

Link to comment
Share on other sites

vergeet even het tweede gedeelte wat ik heb geschreven, ik heb je berichtje nogmaals gelezen en begrijp dat het puur om het ontluchten gaat. Dat heb ik dus op aanraden van het ziekenhuis nog nooit gedaan. Dus volgens mij hoef je jezelf nergens druk om te maken hoor

Link to comment
Share on other sites

Helemaal niets aan de hand hoor! Ik heb het zelf ook nog specifiek een keer nagevraagd aan de artsen en het hoeft niet, ook al staat het wel op de bijsluiter! Echt, echt geen probleem! Ik heb alle Gonal-spuiten op jouw manier gebruikt.

Link to comment
Share on other sites

Ondanks al jullie geruststellende berichtjes heb ik toch even het ziekenhuis gebeld zodat ik straks lekker kan slapen. Mijn eigen arts had dienst en werd opgepiept, heel fijn. Het was inderdaad geen probleem. Ik heb gewoon de goede hoeveelheid ingespoten. Het is inderdaad alleen voor het ontluchten en je krijgt gewoon alles binnen. Nu kan ik straks gelukkig gewoon heerlijk slapen zonder te stressen. Bedankt voor al jullie berichten!

Link to comment
Share on other sites

Ook hier geruststellende woorden van mijn kant.

 

Ik heb ook nooit hoeven te ontluchten bij de Gonal.

 

Ook de bijsluiter erbij gepakt en toen begon ik te twijfelen omdat ik het niet bij de uitleg gehoord had maar het stond er wel in.

 

Na een telefoontje naar de verpleegkundige was het opgelost.

 

De Gonal pen hoeft niet ontlucht te worden!

 

 

 

Succes verder!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use