Jump to content

Teveel follikels???


Audrey

Recommended Posts

Ik ben bezig met IVF poging 2 en vanmorgen de 3de fm gehad.

 

Rechts gaat het goed: 7 van 15mm, 1 van 12mm en 1 van 13mm.

 

Links slaat een beetje op hol: 5 van 15mm, 3 van 14mm, 3 van 12mm, 1 van 11mm, 3 van 12mm en 5 van 10mm.

 

 

 

Donderdag moet ik terugkomen voor een nieuwe fm. De gyn zei vanmorgen dat ik er rekening mee moet houden dat het wordt afgeblazen.

 

 

 

Wat denken jullie, zou het nog goed komen?

Link to comment
Share on other sites

He Audrey, waarom zouden ze het afbreken? Overstimulatie?

 

Ik had bij onze 1e poging 26 follikels die aangeprikt zijn waaruit uiteindelijk 18 eicellen kwamen. Punctie was wel heftig daardoor, maar toch. De kans op een goede emmie en cryo's is dan wel groter lijkt me...

 

 

 

Succes!

Link to comment
Share on other sites

Audrey,

 

 

 

Bij mij hetzellfde verhaal als Fren! Ik zou er zeker op aandringen dat de punctie doorgaat.. en dan net voor de TP je bloedwaarden laten controleren of terugplaatsing verantwoord is. Zo is het bij mij 2x gegaan en toch elke keer net op het randje een TP gehad.

 

 

 

Liefs Pien

Link to comment
Share on other sites

Ik had er 30. Inderdaad wel een heftige punctie daardoor, na de tijd echt een week plat (mijn eierstokken waren 7x10 cm per stuk ipv 2x3 wat normaal is).

 

Om de dag goed in de gaten gehouden (bloed en echo's) ivm overstimulatie, maar de tp kon er wel om doorgaan

Link to comment
Share on other sites

heee.

 

 

 

Ik heb dit ook gehad alleen waren het er bij mij zon 28 en heeeeel veeeeeeel kleintjes.

 

Ik moest direct bloed gaan prikken en mijn waarde was 4x zo hoog als dat zou mogen dus bij mij is toen de hele poging afgeblazen!!!

 

Was een flinke teleurstelling!!Achteraf alleen maar maar je wilt niet weten wat de gevolgen kunnen zijn als je waardes te hoog zijn en je ondergaat toch een punctie!!

 

 

 

Maar goed verlies de moed niet en wie weet zijn jou waardes heel mooi en krijg je toch een punctie!!Wie weet blijven die kleintjes wel klein!!!!Hoop voor je dat je door mag!!

 

 

 

Liefs Bianca

Link to comment
Share on other sites

Hoi Audrey,

 

 

 

Bij mijn 2e iCSI had ik 23 follikels.(ik ben ook in het AMC) Aan de hand van de bloedwaardes bepalen ze of de poging wel of niet wordt afgebroken. Bij mij ging de punctie gewoon door, en dat idd wel heavy...

 

 

 

Groetjes, Nine

Link to comment
Share on other sites

Hai Audrey,

 

 

 

Ik had 33 folikels en het is inderdaad maar net of je het kan handelen.

 

Als de bloedwaardes goed zijn mag je doorgaan.

 

Ik mocht doorgaan en had daardoor 18 cryo's

 

De punktie viel ook mee, maar ik moest wel heel rustig aan doen ivm kans op overstimulatie.

 

Ik hoop dat je door mag.

 

 

 

succes

 

Rachel

Link to comment
Share on other sites

Hoi Audrey,

 

 

 

Vorige week is jammer genoeg de 3e ICSI afgeblazen i.v.m. overstimulatie. Ik had minimaal 23 grote follikels en nog redelijk wat kleintjes. Daarbij zat er vocht in de buikholte en de bloedwaarde was negatief dus geen punctie.

 

 

 

Als de punctie wel doorgegaan was had ik ws het overstimulatie syndroom gehad en in het ziekenhuis belandt dus nu ben ik toch wel blij dat de punctie niet is doorgegaan. Blijft het natuurlijk wel klote dat ik weer 2 maanden moet wachten voordat ik weer mag beginnen aangezien er uit de echo van gister bleek dat de eierstokken nog steeds erg groot zijn en ik nog steeds wat vocht in de buikholte heb.

 

 

 

Heb je al bloed af laten nemen dan??

 

 

 

Groetjes Nathalie

Link to comment
Share on other sites

Balen meid, ik had precies het zelfde het ging allemaal prima... maar al bij de eerste FM is mijn poging meteen afgeblazen ik moest bloed prikken en ze had me al gezegt er is te veel gegroeit ik denk dat de poging afgeblazen wordt en ja hoor... in de middag werd ik gebeld....

 

 

 

2e poging had ik weer heel veel en was het weer kiele kiele maar gelukkig is het goed gekomen..

Link to comment
Share on other sites

Hoi Audrey,

 

 

 

Wat een klote situatie!!!

 

 

 

Moet je de decapeptyl ook door blijven spuiten tot de menstruatie? Dat moet ik nml wel.

 

Hoe lang moet jij nu weer wachten tot de nieuwe poging?

 

Ik moet na deze menstruatie nog een cyclus overslaan en daarna mag ik pas weer beginnen. Dat vind ik eigenlijk nog het ergste weer dat lange wachten...

 

 

 

Sterkte!

 

 

 

Groetjes Nathalie

Link to comment
Share on other sites

Nathalie: ik weet niet hoelang ik decapeptyl moet blijven spuiten. Ik weet wel dat ik meteen door mag gaan als alles rustig is van binnen. Doordat ik onder behandeling ben bij het Geminiziekenhuis in Den Helder en alleen de puncties en de tp'en heb in het AMC, heb ik nooit wachttijden. Dat moest er ook nog eens bijkomen...

Link to comment
Share on other sites

Hoi Audrey,

 

 

 

Er zijn bij ons bij MCK ook geen wachttijden alleen moet ik 1 menstruatie overslaan i.v.m. m'n vergrootte eierstokken door de overstimulatie.

 

 

 

Wist trouwens niet dat het gemini ook een ivf afdeling had (ben in dh geboren).

 

 

 

Groetjes Nathalie

Link to comment
Share on other sites

Hoi Meid,

 

 

 

Wat een tegenslag is dit he!!!

 

Ik vond dit nog veel moeilijker als toen bleek dat ik na een tp niet zwanger bleek te zijn!!!

 

Wat waren je waardes van je bloed???

 

Bij ons mag je idd ook door als alles rustig en alle rest follikels weg zijn en je eierstokken weer de normale grote hebben want die zullen nu bij jou ook wel super groot geworden zijn!!

 

Helaas moesten wij wel een maand wachten omdat er nog resten zaten en mijn eierstokken niet kleiner werden.

 

 

 

Heel erg veel sterkte!!

 

 

 

Liefs Bianca

Link to comment
Share on other sites

Nathalie: het gemini heeft juist geen ivf afdeling, daarvoor moet ik naar het AMC. De echo's en bloedonderzoeken zijn wel in het gemini. Ik heb geen cyclus (PCOS), dus ik kan wachten op een menstruatie totdat ik een ons weeg. Vandaar dat ik verder mag als het weer normaal is.

 

 

 

Bianca: er is bij mij geen bloed afgenomen, dat was niet eens meer nodig. En inderdaad, ik vond deze tegenslag ook veel zwaarder...

 

 

 

Wat ik me afvroeg, als ik nu volgende week bij de gyn kom voor een echo. En als blijkt dat er nog wel grote follikels zitten, maar niet zoveel meer. Kan ik dan alsnog een punctie krijgen? Ik heb dat nog nooit gelezen, dus dat zal wel niet. Ik vroeg het me gewoon af...

Link to comment
Share on other sites

Hoi Audrey,

 

 

 

O sorry, had dat stukje niet goed gelezen van het gemini.

 

Volgens mijn gyn kon dit niet, eigenlijk niet echt gevraagd waarom niet...misschien omdat je hele hormoonhuishouding wordt stilgelegd door de decapeptyl en je ovulatie naar zoveel dagen wordt ingezet??

 

 

 

Groetjes Nathalie

Link to comment
Share on other sites

Ik weet het ook niet. Het zal wel niet kunnen, want ik heb de gyn er ook niet over gehoord. Ik zal het donderdag eens vragen. Een punctie zou ik niet meer doen, want dan heb ik het gevoel dat het een "halve" poging is. Maar een soort van "rescue IUI" zou ik nog wel willen. Waarom niet?

Link to comment
Share on other sites

Ik hoop het zo voor je meid!!

 

Wil niet al je hoop de grond in boren maar bij ons deden ze dit niet.

 

Voor de iui zaten er al te veel follikels!!Wat gebeurd er als ze ineens allemaal bevrucht raken zeggen ze dan.En ik mocht geen punctie ook niet een paar dagen later.Want je eierstokken blijven waarschijnlijk ook erg groot.Mij is toen ook verteld dat ik geen gemeenschap mocht hebben want de eierstokken konden dan om hun as gaan draaien en dan raak je ze gewoon kwijt.Ook een inwendige echo kreeg ik om deze reden niet kreeg alleen maar een echo op mijn buik toen ik ongesteld werd om te kijken of alles weg was.Wan toen waren mijn eierstokken ook nog steeds bizar groot!!

 

 

 

Meid ik duim voor je!!Hopelijk zit er een engeltje op je schouder!!

Link to comment
Share on other sites

Nu je het zegt Bianca, bij mij zeiden ze ook dat ik absoluut niet zwanger mocht raken nu!! Ik mocht alleen wel gemeenschap hebben maar dan beschermd (nou maakt het bij ons niet uit want mijn man is gesteriliseerd) en op sex zat ik de eerste dagen echt niet te wachten met die dikke en pijnlijke buik!

 

 

 

Groetjes Nathalie

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use