Jump to content

hoeveel dagen na punctie begon menstruatie?


silvana81

Recommended Posts

Hoi allemaal,

 

 

 

Dit is onze eerste IVF poging, eindelijk na 3 jaar zijn ze erachter gekomen dat ik endometriosche heb.

 

 

 

Ik zit nu 11 dagen na terugplaatsing en 14 dagen na de punctie.

 

 

 

hoeveel dagen na de terugplaatsing of punctie begon bij jullie de menstruatie?

 

 

 

kan een thuistest negatief zijn en de bloedtest alsnog positief zijn?

 

Ik heb morgen een bloedtest in het ziekenhuis.

 

 

 

Groetjes Silvana

Link to comment
Share on other sites

bij poging 1 op dag 18

 

bij poging 2 op dag 12

 

bij poging 3 zwanger geen bloedverlies gehad, nog geen drup

 

ik kon er dus niks van op aan

 

bij de 12 iui's die ik gehad heb werd ik altijd ongi tussen dag 10 en dag 14

Link to comment
Share on other sites

Heb je thuis negatief getest dan? Hoeft niets te betekenen nog hoor!

 

 

 

Misschien kun je een poll aanmaken wie op welke dag ongi werd.

 

 

 

Ik kreeg de 1e keer 15 dagen na de punctie de rode duivels op bezoek. De 2e keer pas na het stoppen met de Utrogestan (dag 18 ofzo).

 

 

 

Dat morgen maar een goeie dag mag worden voor jullie!

Link to comment
Share on other sites

Hoi, ik heb 3 jaar geleden ivf gedaan en had al 9 dagen na de terugplaatsing een positieve test en nu een gezonde dochter van bijna 2,5 dus het verschilt per persoon denk ik. ik had namelijk een bloeding 8 dagen later en dacht maar even testen voor de zekerheid en ja hoor zwanger dus dat was een innestelingbloeding achteraf en duurde wel een dag of 4

 

deze maand zijn we voor een 2e kindje weer gestart met ivf weer spannend

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Hallo Allemaal,

 

 

 

Als ik zo vrij mag zijn hoe begon de ongi bij jullie?

 

 

 

Gelijk hevig met 'echt' rood bloed? Of begon het eerst te sluimeren met bruinachtig/roze afscheiding? Hadden jullie hierin zwarte draadjes zitten?

 

 

 

Ik vraag dit vanuit mn onwetendheid, zie evt. ook topic mei bankje. Zelf heb ik al 4 dagen afscheiding wat er niet uitziet als menstruatiebloed. Het is bruin/rozig. Het ene uur is het meer dan het andere uur. Ik gebruik ook de bekende bollen.

 

 

 

Tevens vraag ik mij af of jullie dan ook de bekende menstruatieklachten hebben, zoals ze elke maand aanwezig zijn?

 

Zelf heb ik dan altijd voor de ongi dag, de schoonmaakdrang, chocoladeaanval [anders nooit een choco eter] En de eerste 2 dagen behoorlijk wat kramp naar de benen toe en flink misselijk.

 

Omdat deze klachten er momenteel niet zijn, weten we hiero thus gewoon niet waar we aan toe zijn.

 

 

 

Ik hoop dat er dames zijn die vrijuit willen vertellen hoe het bij hun is gegaan.

 

 

 

Groetjes Lottepot

Link to comment
Share on other sites

Guest Miki

He Lottepot, wat vervelend dat dit aanhoudt! Om heel onzeker van te worden. Goed dat je het hier ff aankaart.

 

 

 

Ik had bij de 1e 2 ivf's een dag voor mijn menstruatie lichte spotting (geel/bruin verlies). Maar dat heb ik in mijn eigen cyclus ook en dus was het op zich herkenbaar. Pas als het echte bloeden doorbreekt, komt ook de kramp. Heel frustrerend, want tot die tijd hou je hoop.

 

 

 

Je had al getest toch? Maar wel erg vroeg dacht ik. Het zou ook een late innesteling kunnen zijn! Vooral dat roze doet me in jouw verhaal daar aan denken.

 

 

 

Helaas kan alleen een test echt duidelijkheid geven. Misschien dat die morgen of dinsdag op je testdag positief uitslaat? Ik kan de clearblue met plusje aanraden, die meet al vanaf lage waardes, Kruidvat 2 voor 5 euro is nog gevoeliger.

 

 

 

Ik hoop dat jullie snel duidelijkheid hebben. Een positieve! Hang in there.

Link to comment
Share on other sites

ik had drie jaar geleden ook last van eerst bruinige afscheiding en later best veel roze bloed en nog een paar dagen licht bloedverlies(van dag 7 tot 11 ongeveer) en pijn in mijn onderrug met het idee ik wordt ongesteld, en toch zwanger en nu een gezonde dochter al van bijna 2,5 jaar oud, dus ik zou toch altijd voor de zekerheid een test doen ook al heb je last van bloedverlies, ik had trouwens toen op dag 9 al een test gedaan omdat ik zoiets had ik moet het weten of ik nu ongesteld ben of wel zwanger

 

 

 

ik zit nu op dag 4 na de terugplaatsing van mijn 1e ivf voor een broertje of zusje en ik vind het weer heel erg spannend, misschien nog wel spannender dan toen want nu weet ik dat het kan en verwacht je er veel meer van nou afwachten maar

Link to comment
Share on other sites

Hoi allemaal,

 

 

 

Wij zitten aardig met hetzelfde dilema geloof ik...

 

Ik las dit op een IVF-site. Misschien heb je er iets aan.

 

Ik vind het iig heel erg hoopgevend!!

 

 

 

Groetjes Riemke

 

 

 

3. Het resultaat.Er zijn 2 mogelijkheden: de menstruatie treedt op of de menstruatie blijft uit. Hoe de afloop ook is, wij willen graag dat u het ons zo snel mogelijk laat weten.

 

Als het embryo stopt met de celdelingen en niet tot innesteling komt begint de menstruatie 8 tot 12 dagen na de terugplaatsing. De lichaamstemperatuur zal dan ook dalen. Er bestaat een zeer kleine kans dat u ondanks bloedverlies toch zwanger bent. Het bloedverlies is dan veel minder dan u van een menstruatie gewend bent en de temperatuur blijft hoog.

 

Wanneer de menstruatie optreedt zult u de teleurstelling samen met uw partner moeten verwerken. Er zal een beslissing genomen moeten worden over "hoe verder?". Globaal zijn er 3 mogelijkheden:

 

1. wanneer er van de behandeling embryo's ingevroren zijn kunnen deze na een rustcyclus in een spontane cyclus worden ontdooid. Een aantal controles is nodig om te bepalen wanneer ontdooiing en terugplaatsing het beste plaats kunnen vinden. Vaginaal echo-onderzoek om te beoordelen of er al een follikel tot ontwikkeling komt en zo ja, hoe groot deze is. Bij een follikelgrootte van 18 tot 20 mm wordt 1 ampul Pregnyl 5000 IE toegediend. Twee dagen later vindt de ovulatie plaats. De ovulatie bepaalt wanneer er ontdooid kan worden. Het ontdooien van embryo's houdt niet automatisch in dat er ook teruggeplaatst kan worden. Vaak is de embryokwaliteit zoveel achteruit gegaan dat besloten wordt om niet terug te plaatsen.

 

2. natuurlijk zijn er niet altijd embryo's over. Na een rustcyclus, die over het algemeen langer is dan uw normale cycluslengte, zou u een volgende behandeling kunnen ondergaan. U kunt zich dan weer aanmelden, maar het is echter niet zeker dat u weer direct kunt starten

 

3. U kunt stoppen met de IVF-behandeling. Dit kan zowel om persoonlijke redenen zijn als op advies van de IVF-arts/gynaecoloog.

 

Wanneer de menstruatie 14 dagen na de punctie nog niet is opgetreden mag u een beetje hoop hebben dat de behandeling is gelukt. U kunt dan zelf een zwangerschapstest doen met geconcentreerde ochtendurine. De avond voor de test vanaf 20.00 uur niets meer drinken en de eerste urine van de volgende ochtend gebruiken voor de test. Het is ook mogelijk om in het Diaconessenhuis een zwangerschapstest te laten verrichten.

Link to comment
Share on other sites

"Er bestaat een zeer kleine kans dat u ondanks bloedverlies toch zwanger bent."

 

 

 

Bij ons in Gent wordt er duidelijk gezegt dat als je mutsenbollen gebruikt of eigenlijk bij elke tp dat je ondanks bloedverlies zwanger kan zijn. De laatste keer zeiden ze tegen mij dat ik de mutsenbollen ondanks bloedverlies moet blijven gebruiken tot de uitslag van de bloedtest bekend is. Ze zien er heel vaak vrouwen die zwanger zijn met bloedverlies. Dat bloedverlies vaker voorkomt bij vrouwen die ivf doen dan vrouwen die "gewoon" zwanger worden.

 

 

 

Lottepot het kan nog steeds hoor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

 

 

Liefs

Link to comment
Share on other sites

Hallo Smurfin en de andere meiden,

 

 

 

@ Smurfin: Inderdaad zitten we in een zelfde soort schuitje. Ik hoop voor jullie dat het goed komt en dat alle spanningen niet voor niets zijn geweest!!!

 

 

 

Over tempartuur gesproken. Mijn temp is 's avonds 37.5. Ik meende dat dit normaal is bij elke gezond mens.

 

Maar in de paperassen van het zh staat als je 38 hebt dat je dan gelijk contact op moet nemen met het zh.

 

Dus hoe of wat? Verhoging betekend dat je zwanger kan zijn; maar 38 is teveel.

 

 

 

Wie kan hier iets meer over vertellen?

 

 

 

Groetjes en Liefs Lottepot

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use