Jump to content

wie is er bekend met dusseldorf


diaro
 Share

Recommended Posts

Hoi Diaro

 

 

 

Ik hoop je over een paar dagen meer te kunnen vertellen. Ik heb namelijk komende week de punctie en tp in Dusseldorf ook voor de eerste keer.

 

Vrienden van ons zijn er ook geweest en zij zeggen er is geen betere ivf kliniek als daar. Hier waren ze uitbehandeld en nu is ze via hen 6 weken geleden bevallen van een gezonde zoon. Ik wil niet zeggen dat het bij iedereen zo gaat maar het geeft wel hoop.

 

 

 

Ik zal van de week wel even laten weten hoe het gegaan is.

 

Succes.

Link to comment
Share on other sites

wij gaan ook overstappen.

 

heb binnen twee weken een afspraak gekregen en dat is de 27e.

 

heb ons verhaal gemaild naar dokter Scholtus nederlandse arts, kreeg meteen bericht en ze wilden een gesprek met ons.

 

ik heb er goede berichten over gelezen en gehoord, dus wij gaan ervoor

Link to comment
Share on other sites

Wij krijgen alles vergoed alleen de assisted hatching niet. Maar wij moesten een behandelplan opgeven bij de menzis en aan de hand daarvan hebben zij een bedrag op gesteld wat vergoed word. En ik meen dat dat ongeveer €1100 was maar wij doen alleen de punctie en tp daar dus de medicijnen en echo's en bloedprikken enz doen wij gewoon in Nederland en dat word deze poging zowieso nog vergoed.

Link to comment
Share on other sites

ey meiden er zijn hier al diverse meiden hier die in DD worden/zijn behandeld en er is ook al veel over geschreven in andere topics. Gewoon even dusseldorf invullen bij de zoekfunctie et voila :)

 

 

 

Nog even over de kosten: als je in de vergoede pogingen zit, dan krijg je een vergoeding naar nederlandse maatstaven. Dat bedrag is helaas beduidend lager dan wat je aan kosten kwijt bent in DD. Hou er rekening mee dat je in DD een aparte rekening krijgt voor: intakegesprek (let op: in het weekend/avond duurder dan tijdens kantooruren), bloedonderzoek, assisted hatching, PICSI e.d. Dit komt vaak als een verassing dus wees hierop voorbereid!!!

 

 

 

Verder kan je inderdaad de echo's in NL laten doen. Je moet dan wel een ziekenhuis vinden dat hiertoe bereid is. Vaak doen ze het niet als ze bijv. een eigen ivf afdeling hebben. Gewoon even rondbellen!

 

 

 

Succes meiden en als jullie nog vragen hebben... shoot!

Link to comment
Share on other sites

Het is ook mogelijk dat je met dubbele kosten komt te zitten omdat DD standaard bedragen rekent voor een complete IVF-behandeling, terwijl je t/m de punctie alles in NL hebt gedaan en alleen voor de AH naar DD bent gegaan.

 

Mijn tip is dus: laat van tevoren een offerte maken zodat je precies weet waar je op moet rekenen en achteraf niet voor verassingen komt te staan (zoals ik dus...).

Link to comment
Share on other sites

Hallo,

 

 

 

Hier beetje bekend met dd. 1e icsi=>rechtstreeks doorgestuurd naar dd omdat onze gyn hier goede ervaringen mee heeft.

 

Tot nu toe zeer tevreden. Zord idd wel dat je niet voor verrassingen komt te staan met rekeningen/zorgverzekering.

 

Heb de combinatie dd/ned. gedaan en beviel goed.

 

Zit nu in wachtweken.

 

Had 6 follikels, bij punctie (onder narcose, echt heerlijk..) 6 eicellen, volgende dag kon ik bellen, 5 bevrucht (yesss..) waarvan nu 2 teruggeplaatst.

 

Je bent snel aan de beurt, ze zijn kundig maar wel zakelijk. Zorg dat je je vragen gereed hebt en denk zelf goed mee, twijfel niet om te bellen/overleggen met hun.

 

Al met al erg goede ervaringen daar. Zou het de volgende x zeker weer daar doen.

 

Als jullie vragen hebben hoor ik het wel!

 

 

 

Succes allemaal!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share • Posts

  • @Heleen79 Jeetje, wat een verdrietig bericht 😞 Hoopte zo dat jou het geluk ook was gegund! Dikke knuffel! Een miskraam hakt er -zoals Kitje zegt- altijd in: Maakt niet uit hoeveel weken je zwanger bent. Je bent aan de ene kant blij omdat je een positieve test hebt en aan de andere kant blijf je altijd die angst houden. Net als Kitje was die angst pas ook bij mij voorbij toen ik haar dagelijks ging voelen en een lieve echoscopiste zei: 'Owh, maar dit kindje gaat echt wel geboren worden hoor!' Pas toen durfde ik er een beetje in te gaan geloven.  Wat jullie zeggen: Misschien is het inderdaad nog eens goed om een gesprek met die fertiliteitsarts aan te gaan. Ik merk inderdaad dat zij nog vaak in mijn gedachten verschijnt. Zeker nu rond deze tijd weer.  Ze heeft me heel vaak het gevoel gegeven dat ik 'achterlijk' was, dat ik iets fout had gedaan, ik het gesprek over dat we maar 1 IVF poging zouden doen niet goed had onthouden, gezegd dat ik te oud was en maar eerder had moeten komen, want dat zij dan meer kansen had gehad etc. Nou durf ik wel te zeggen dat ik niet de domste ben en mijn man ook niet, maar dat zij ons het gevoel wel heeft gegeven dat het onze eigen schuld was, terwijl het om zo een gevoelig onderwerp gaat! Aan de andere kant hebben we toen tegen elkaar gezegd: Streep door dat ziekenhuis en we gaan verder kijken. Aan de andere kant zou ik er wel andere vrouwen mee kunnen helpen: Vrouwen die niet zo weerbaar zijn of die het geld niet hebben om verder te gaan bij een kliniek.  Heb zelfs nog even overwogen om in een ander ziekenhuis te gaan bevallen om deze reden. Gelukkig werkt zij op een andere afdeling en verwacht ik haar niet tegen te komen en anders is het misschien maar beter voor haar als ze niet bij mijn bevalling aanwezig is 😜  Inmiddels hier alweer 2 weken met verlof en een spannende tijd breekt aan. Het meisje is nog steeds te groot en ze heeft volgens mij nog genoeg te eten in m'n buik, want ze maakt nog geen aanstalten om uit huis te gaan 😉 Over 5 dagen krijg ik een doorverwijzing om te worden ingeleid. Ik vind het heel spannend, maar kijk er ook naar uit om haar te ontmoeten 💗
  • Te vroeg geroepen. Gisteravond en vanmorgen weer zeurende buikpijn en lage rugpijn... Ik denk dat dat een voorbode is van niet veel goeds.... Ik bewaar mijn rust en probeer vooral te berusten... Er is toch niks wat ik kan doen... geen bloed geeft moed, maar verwacht het een dezer dagen...
  • Zondag avond nog buikpijn en maandag ochtend maar verder niet meer. Ik ben nu wel heeel erg moe... dus so far, so good🤞🏻 Ik ben zooo benieuwd... ik hoop het zo enorm.
  • Wat spannend meis! Ben hard voor je aan het duimen dat deze mag blijven  Hoe voel je je nu? Nog buikkrampen?
  • Oei dat is balen zeg! Pijnlijk! Wat voorn werk doe je? Wat een heerlijke geruststelling dat alles goed is met de kleine! Ja dat hoop ik ook en dat het 9 mnd mag blijven groeien en gezond geboren mag worden. Het is wel echt een spannende tijd zo na de miskramen. Als ik zwanger ben dan zal ik tot en met 13 weken niet echt heeel relaxed zijn.... Maar goed, eerst maar eens een positieve test😇
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use