Jump to content

Ivf gecancelled door vroegtijdige eisprong


joisa

Recommended Posts

Hallo,

 

Ik ben nieuw op dit forum. Ik word volgende maand 40 en verleden jaar in juli is mijn zoontje geboren dankzij een geslaagde IVF.

 

 

 

We zouden echter dolgraag nog een tweede baby hebben en zijn intussen al 2 x een nieuwe poging gestart.

 

 

 

Vandaag is de behandeling terug voor de 2de maal gecancelled wegens vroegtijdig eisprong en te hoge progestronwaarde.

 

De eerste maal ben ik behandeld met decapeptyl en had al 2 dagen menopur gespoten. Bij de bloed en echocontrole bleek echter dat de eisprong reeds gebeurt was.

 

Deze maal moest ik proberen met suprefact neusspray en menopur. Afgelopen maandag had ik tot mijn vreugde al 10 eitjes klaarzitten maar het enige nadeel was dat mijn progestronwaarde al wat hoog stond. Bij de controle vandaag (intussen al 7 dagen menopur) waren er 10 goed groeiende eitjes te zien maar spijtig genoeg al een opengebarsen follikel. Mijn progestronwaarde was ook al gestegen tot 5,7...

 

 

 

Dus ik heb weeral zelfs geen pick-up gehaald... Ik ben er het hart van in...

 

Waarom de Decapeptyl en de Suprefact bij mij niet helpen de eisprong te onderdrukken is een raadsel... Ik moet maandag terug naar het fertiliteitscentrum bellen voor eventueel terug een andere medicatie om de eisprong te onderdrukken en de progestronwaarde laag te houden. Ik ben er echt voor te vrezen dat het niet meer zal lukken...

 

 

 

Heeft iemand al ervaring met dergelijk probleem????

 

 

 

Joisa

 

Alvast bedankt!

Link to comment
Share on other sites

Jeeeeej, wat een domper zeg!!! Ben niet bekend met jouw verhaal, wel met het staken van een poging.... en dat is echt een grote teleurstelling, alles voor niets!

 

Hopelijk is er gauw iemand die zich herkent in jouw verhaal!

 

Sterkte!!!

Link to comment
Share on other sites

Hallo Joisa

 

 

 

wat een ellende! ik heb er geen ervaring mee, onze pogingen waren ook met Suprefact en Menopur ( suprefact 6x daags een snuif) Menopur 225 eenheden per dag.

 

De aankomende poging gaat voor mij weer hetzelfde, mogelijk is er verschil als je het korte of het lange protocol volgt?

 

 

 

Heel veel sterkte, ik hoop dat ze je kunnen geruststellen en helpen!!

 

 

 

groeten

 

Babeth

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use