Jump to content

kosten gehele behandeling


witje

Recommended Posts

Ik heb eens een vraagje. Wij zijn onder behandeling in het UZ Gent.

 

 

 

Ik heb net de rekeningen binnen van mijn laatste ICSI behandeling die bestond uit: 2echo's, 1 punctie, 1 terugplaatsing en 1 bloedtest.

 

De totale kosten hiervoor waren €3342.33. Dit was nog exclusief de medicatie.

 

 

 

Hoe ligt dat bij andere klinieken, daar ben ik wel benieuwd naar. Omdat wij onze volgende poging zelf moeten betalen (wat hopelijk niet nodig is).

 

 

 

Weet iemand ook of de te spuiten medicatie goedkoper is in Begië of hier in Nederland?

 

 

 

Groeten

Link to comment
Share on other sites

Hai Sandra,

 

 

 

Loop je niet een beetje op de zaken vooruit?!! Ik hoop toch echt dat poging vier niet nodig is!!

 

 

 

Maar wat ik ervan weet: in het EMC werd ons een bedrag genoemd van 2400,- euro exclusief medicatie. In Voorburg zeiden ze 1800,-. Dat is dus nogal een verschil! Uiteindelijk zullen we nu af moeten wachten wat de rekening aangeeft haha. Maar ik heb al wel opgemerkt dat bijvoorbeeld de follikelmetingen in Voorburg door een verpleegkundige worden gedaan, dat zal best schelen in de kosten!

 

 

 

Medicatie verschilt wel dacht ik. Volgens mij is Menopur bijvoorbeeld in Belgie goedkoper dan in Nederland. Ik had gelukkig nog vrij veel over van de vorige pogingen en ben ook gesponsored door een aantal hele lieve meiden in mijn ivf-netwerk :whistling_girl: Ik heb deze poging alleen nog wat pregnyl bij hoeven kopen en dat is niet zo'n enorm bedrag.

 

 

 

Wij zijn deze keer dus vrij 'goedkoop' uit geweest.

 

 

 

Henne

Link to comment
Share on other sites

in Dusseldorf zijn de kosten voor ICSI 2300,- dit is inclusief echo's maar excl. narcose, bloedonderzoeken, medicatie.

 

 

 

@Henne: ik zie opeens de resultaten van afgelopen maandag: geweldig!!! gaat de goede kant op. Nu hopen op een positieve test

Link to comment
Share on other sites

Guest estrhalita

Ik begin in juni met de 4de ivf poging in het EMC en krijg dus ook dan rekeningen voor mijn kiezen. Paar weken geleden met een stel in de wachtkamer zitten kletsen en zij zeiden dat de behandelingen inclusief medicatie rond de 3000 Euro kost. Ik heb nog 1000 Euro medicatie liggen dus ik ben benieuwd. Heb alleen nog 300 eenheden Puregon nodig, 1 doos Decapeptyl, Ovitrelle en de bolletjes. Dus die kosten zullen wel mee vallen. De behandeling bestaat bij mij uit 2 echo's, punctie en tp.

Link to comment
Share on other sites

Hallo meiden,

 

 

 

Ik heb van mijn 4e poging de kosten van de medicijnen ingediend bij mijn zorgverzekeraar en dit is wel vergoed. Wel fijn want dat was toch bijna 2.000 euro. Overigens alleen van de hormonen die ik in Nederland heb gekocht.

 

De kosten van de behandeling zelf in het ziekenhuis (Dusseldorf) heb ik zelf betaald.

 

 

 

Succes met jullie behandelingen!

Link to comment
Share on other sites

Mijn verzekeraar heeft expliciet in de voorwaarden staan dat ook medicijnen voor een 4e poging niet vergoed worden. MAAR: tegelijk vergoedt de aanvullende verzekering wel medicijnen op recept die buiten de basisverzekering vallen. Dus tja... het is maar net hoe ze het interpreteren he. Ik had het gelukkig niet nodig.

Link to comment
Share on other sites

Hallo Sandra

 

 

 

de kosten van medicatie liggen in Belgie inderdaad lager.

 

Ik verkrijg de medicatie via NL, gewoon op recept van de arts uit Belgie en ze worden dus door de verzekeraar vergoed.

 

 

 

Bij onze eerste poging waren onze medicatiekosten zo´n €1550,- en datzelfde pakket kwam in Belgie op € 750,- als ik het zou aanschaffen in het ziekenhuis.

 

 

 

de icsi-behandeling is in Brussel overigens wel duurder vergeleken met Gent.

 

€ 4200,- excl. medicatie en excl. bloedafnames en echo´s.

 

 

 

Maar ik hoop voor jullie dat een nieuwe pogign echt niet nodig is!!

 

succes met de slopende wachtdagen!!

 

 

 

groetjes

 

Babeth

Link to comment
Share on other sites

dan is België best wel duur vergeleken met NL en Duitsland. De kosten voor medicatie verschilt echt per persoon natuurlijk. Ligt er maar net aan of je een duur hormoon gebruikt en in watvoor dosering. Ik kom al op ruim 2000,- aan medicatie alleen al.

 

 

 

@Jootje: wat apart dat je de medicatie wel vergoed hebt gekregen voor de vierde poging. Had je de nota van de behandeling ook ingediend of dat niet? welke verzekeraar heb je als ik vragen mag? ik zit bij Univé en wacht nu nog op de vergoeding van een nota die in eind januari heb ingediend..

Link to comment
Share on other sites

dan is België best wel duur vergeleken met NL en Duitsland. De kosten voor medicatie verschilt echt per persoon natuurlijk. Ligt er maar net aan of je een duur hormoon gebruikt en in watvoor dosering. Ik kom al op ruim 2000,- aan medicatie alleen al.

 

 

 

 

 

Hoi Sen

 

 

 

om Belgie is het inderdaad duurder.

 

Nu weet ik niet of het in ieder zkh in Belgie het er hetzelfde aan toe gaat maar in Brussel wordt je min of meer opgenomen, je krijgt een kamer tot je beschikking, op de ok wordt de punctie gedaan, je krijgt een infuus toegediend etc.

 

Maar het is een dure grap ja.

 

 

 

Wat de medicatie betreft het klopt, afhankelijk van welke je krijgt voorgeschreven.

 

 

 

in mijn geval bestond het pakket uit:

 

40 ampullen Menopur ( a 75)

 

3 ampullen Pregnyl a( a5000)

 

3 flesje Suprefact

 

45 utrogestan a 200mg

 

 

 

groetjes

 

Babeth

Link to comment
Share on other sites

thanks meiden.

 

 

 

Nee ik hoop het ook niet nodig te hebben en ben graag voorbereidt. Kreeg vandaag namelijk de rekeningen binnen en ben eens gaan optellen. Vroeg het me gewoon af.

 

 

 

In Gent hebben we te maken met een professor en alleen die titel geeft hun al het recht om meer te vragen. Vandaar dat ze misschien ook zo duur zijn?

 

 

 

Liefs

Link to comment
Share on other sites

Hoi Babeth en Sandra,

 

 

 

Het ene ziekenhuis/kliniek is natuurlijk het andere niet en het is denk ik ook afhankelijk van welke/hoeveel specialisten er tot je beschikking staan en alle bijkomende service zoals Babeth al zei eigen kamer enzo. Dat laatste vind ik persoonlijk meer een prettige bijkomstigheid maar geen prioriteit.

 

 

 

maar krijgen jullie het nog vergoed of niet meer?

 

 

 

groetjes

 

Sen

Link to comment
Share on other sites

@Babeth: sorry dat is waar ook daar stond ik even niet bij stil. Wat erg wat jullie hebben meegemaakt. Ik heb diep respect voor jullie kracht om door te gaan! knuffel

 

 

 

@Sandra: inderdaad, deze moet gewoon blijven plakken. Ik zal voor je duimen!

 

 

 

Ik heb trouwens nog ongeveer 5 x cetrotide over die deze maand verlopen... vraag me af of ik daar iemand mee kan helpen

Link to comment
Share on other sites

Hoi Witje,

 

 

 

Als ik jou was zou ik de kosten ook eens opvragen in brugge, die liggen volgens mij een heel stuk lager.

 

Ik weet ze niet precies , ze worden gelijk bij cz gedeclareerd.

 

 

 

Maar ik hoop voor je dat ze niet nodig zijn.

 

 

 

Groetjes suus

Link to comment
Share on other sites

Ik denk niet dat wij gaan overstappen naar een ander ziekenhuis. We worden in het UZ Gent zo geweldig bijgestaan en geholpen dat ik voor die "extra service" graag iets meer betaal. Ook al moeten we daar flink voor sparen.

 

 

 

Het bedrag wat ik noem is echt inclusief alles (behalve medicatie) dus ook alle kosten van iedereen die aan me gewerkt hebben enzo.

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Even een update in dit topic. Afgelopen week de factuur van het ziekenhuis gekregen: 1533, 34 euro! Misschien komt er nog een nabrander ofzo, maar de data die erop staan zijn wel tot en met de terugplaatsing dus het lijkt me dat dit een totaalbedrag is? Vind het zelf dan reuze meevallen, maar zoals gezegd, misschien komt er nog iets van het lab ofzo....

 

 

 

In ieder geval is dit wel een bedrag dat we nog een keer bij elkaar kunnen sparen mocht dat nodig zijn.

Link to comment
Share on other sites

Hoi Henne

 

 

 

nee hoor, dit zijn inderdaad de kosten die de ziekenhuizen in NL handhaven.

 

dit is incl. de tussentijdse echo´s en bloedafnames en excl. de medicatie.

 

 

 

ik heb dat nl. ook van de zorgverzekeraar bevestigd gekregen, dat is het bedrag dat ze maximaal vergoeden van een behandeling in het buitenland.

 

 

 

Voor 2009 kon je deze kosten ook nog aftrekken van de belasting, voor zover ik weet is er helaas voor 2010 nog niets over bekend

 

 

 

groetjes

 

Babeth

Link to comment
Share on other sites

Wij waren nogal verbaasd omdat ons eerder bedragen zijn genoemd van 2400,- en 1800,- euro. Door de ziekenhuizen zelf! Maar misschien dat we dit bedrag nu hebben gekregen omdat het rechtstreeks van het ziekenhuis komt? IK heb voor de punctie bij de administratie gemeld dat de factuur naar onszelf moest en het niet via de verzekering laten lopen. Lekker makkelijk in zo'n klein en informeel ziekenhuis, ben er gewoon even langs gelopen :-)

 

 

 

Nou ja, het maakt me ook niks uit, het scheelt gewoon lekker weer een paar honderd euro met wat we verwacht hadden en dat is wel erg prettig.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use