Jump to content

groote follikels


Dilithium

Recommended Posts

Hoi allemaal. Had vandaag weer een follikel meting. Ze waren afgelopen zaterdag nog allemaal 17 mm of kleiner, maar ze hebben een groeispurtje gehad, de grootste was 24 mm, een van 23 mm en nog een stuk of 4 van ongeveer 18mm. Dus vanavond mag ik pregnyl zetten en woensdag is de punctie.

 

 

 

Maarre, 24 mm, is dat niet wat al te groot? heb ergens hier op dit forum gelezen dat eitjes ook overrijp kunnen raken.......

 

 

 

iemand daar een idee van?

 

 

 

groetjes,

 

Dil

Link to comment
Share on other sites

Hoi Dil,

 

 

 

Ik heb ook meerdere follikels gehad van 24 mm en met een cryo tp had ik met 22 mm nog geen positieve ovulatietest en een dag later wel, ws was ie toen zo'n 23 mm.

 

Ik denk dus niet dat het kwaad kan.

 

 

 

Veel suc6 met de punctie woensdag!

 

 

 

Groetjes Nathalie

Link to comment
Share on other sites

Hoi,

 

 

 

Volgens mij kan dit geen kwaad.Ze zijn aan het onderzoeken ofdat follikels tussen de 21 en 24 mm juist niet van betere kwaliteit is!! Ik denk dat als ze groter worden ze idd wel springen.Succes met de punctie!

Link to comment
Share on other sites

hai Dil.

 

 

 

Ik weet het niet precies, maar voor zover ik weet is de eisprong niet alleen afhankelijk van de grootte van de follikel(s) maar ook van je bloedwaarden, ik meen je LH-gehalte.

 

 

 

Heeeel veel succs!

 

 

 

groetjes

 

Babeth

Link to comment
Share on other sites

Hoi Dil,

 

 

 

Bij mijn 2e ICSI had ik zelfs follikels van 30 en 28 mm (in totaal 23, allemaal boven de 20 mm)

 

Volle bak in mijn (pijnlijke) eierstokken.

 

Toch is er geen eentje voortijdig gesprongen en dat heeft inderdaad, zoals Babeth al aangaf, te maken met de hoeveelheid hormoon (ik dacht dat het Oestradiol was??) in je bloed.

 

 

 

Succes en groetjes,

 

Nine

Link to comment
Share on other sites

Bedankt voor de bemoedigende reakties en de goede wensen:)

 

 

 

Nine, wow, 28 en 30 mm, wist niet dat ze zo groot konden worden, maarre, ben wel benieuwd, hoeveel van die 23 zijn uiteindelijk bevrucht?

 

 

 

In mijn ziekenhuis (Emmen) nemen ze geen bloed af voor het bepalen van de punctie, zal woensdag gelijk eens vragen waarom eigenlijk niet.

 

 

 

Dil

Link to comment
Share on other sites

hoi dil

 

ben toevallig vanmiddag ook in het sze geweest, maar jij zal vanmorgen wel geweest zijn want dr Tuinhof zat aan de koffie

 

bij mij werden de afspraken gemaakt voor de punctie als de follikels minimaal 22 mm waren

 

ben onder behandeling geweest in zwolle, zijn al 6 jaar bezig geweest

Link to comment
Share on other sites

Ha Dil,

 

 

 

Uit die 23 follikels kwamen 18 bruikbare eitjes, waarvan 12 goed bevrucht waren. Er werden er 3 teruggeplaatst (i.v.m. met mijn leeftijd, toen 42 jaar)

 

Helaas bij die ICSI geen zwangerschap en ook geen cryo's, ondanks de vele embryo's.

 

 

 

In het AMC werd bij elke follikelmeting ook mijn bloed gecontroleerd (dat was dan om de dag), zo kunnen ze nog beter overstimulering voorkomen.

 

23 follikels was te veel, maar de door de hormoonbepaling in het bloed konden ze zien dat ik geen OHSS (overstimuleringssyndroom) zou krijgen.

 

Volgens mij doen ze dit lang niet in alle ziekenhuizen!

 

 

 

Succes met het zetten van de pregnyl straks!

 

 

 

Groetjes, Nine

Link to comment
Share on other sites

hihi nu wilde ik het weten ook, heb het even opgezocht:

 

 

 

Oestradol (E2): Bij het groeien en rijpen maken de follikels E2 , waardoor het baarmoederslijmvlies dikker wordt. Dit hormoon helpt ook de FSH-spiegel in balans te houden , zodat deze niet te hoog wordt.

 

 

 

LH: Luteïniserend hormoon, dit hormoon wordt dor de hypofyse afgescheiden om de eisprong te stimuleren, he gele lichaam te vormen en de vorming van progesteron door de eierstokken te stimuleren. Een LH-piek in het midden van je cyclus wekt de eisprong op.

 

 

 

groetjes

 

Babeth

Link to comment
Share on other sites

Babeth, ik moet even graven in mijn geheugen... volgens mij stonden beide hormonen op het aanvraagformulier voor bloedprikken, E2 en LH...

 

Goed dat je het even opgezocht hebt!

 

 

 

Groetjes, Nine

Link to comment
Share on other sites

Hai Nine

 

 

 

ik heb mijn documenten erbij gepakt en bij aanvang moet ik het volgedne allemaal laten meten:

 

 

 

LH

 

E2

 

FSH

 

HCG (voor de zekerheid)

 

 

 

tijdens de stimulatie alles muv. HCG en na de pregnyl weer alles + het HCG

Link to comment
Share on other sites

Ja, idd, FHS, LH en E2 controle tijdens de FM's

 

 

 

We worden aan alle kanten lekgeprikt, he... zelf prikken, bloedprikken, punctie... en dan deed ik ook nog acupunctuur !:toothy10:

 

 

 

Sorry Dil, beetje off-topic is dit!

 

Ook veel succes met de punctie woensdag, hou ons op de hoogte!

 

 

 

Liefs, Nine

Link to comment
Share on other sites

Ja, idd, FHS, LH en E2 controle tijdens de FM's

 

 

 

We worden aan alle kanten lekgeprikt, he... zelf prikken, bloedprikken, punctie... en dan deed ik ook nog acupunctuur !:toothy10:

 

 

 

Sorry Dil, beetje off-topic is dit!

 

Ook veel succes met de punctie woensdag, hou ons op de hoogte!

 

 

 

Liefs, Nine

 

 

 

 

 

Klopt Nine.....en na de posi test ging het bij mij nog heel wat keren door om te zien hoe het me het HCG ging, toen met Pieneke samen !

 

Acupunctuur doen mijn man en ik samen ook..hij had vandaag de eerste behandeling, arme vent, aan de voorzijde en op zijn rug kreeg hij de naalden , ik mag de 26ste weer...

 

 

 

Dlilithium, sorry!!! heel veel succes woensdag, ik hoop op een mooi aantal bevruchtingen en als het kan wat cryootjes, zet ´m op!!

 

 

 

groetjes

 

Babeth

Link to comment
Share on other sites

Goh Sandra, das ook toevallig dat jij vandaag ook in het ziekenhuis was. Was trouwens bij dokter Pelinck. Ze doen pas vanaf woensdag de eerste puncties in Emmen en ik ben dus de tweede. Dokter Pelinck zei dat dat vast geluk brengt. Ik hoop het!

 

 

 

En dames, geneer je niet met off-topic verhalen hoor, bovendien, zo off-topic is het niet. Blijf het vreemd vinden dat het in Emmen niet wordt gecontroleerd bij de fm.

 

 

 

Enne, misschien zie ik Sandra nog woensdag; ik ben die meid die nog half dronken van de pijnstillers rondwaggelt, niet te missen dus ;)

Link to comment
Share on other sites

ik moet woensdag op de 4e verdieping zijn, denk dat jij ook naar boven moet aangezien beneden geen kamertje voor het rusten is geloof ik

 

maar als je een beetje optijd aan de beurt ben ben je allang weer thuis als ik kom

 

en ps als je half dronken bent zul je niet waggelen maar in een rolstoel moeten zitten

 

 

 

dr pelinck ken ik niet ik heb in emmen voor de icsi 12 iui gehad en omdat emmen toen nog niet verder was doorgestuurd naar zwolle voor de icsi

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use