Jump to content

even voorstellen


wens

Recommended Posts

Hoi allemaal,

 

 

 

Even kort voorstellen..

 

ik ben 31 jaar en inmiddels ruim 4 jaar 'actief' met kinderwens bezig. Loop nu een jaar hiervoor in het ziekenhuis. 1 Jaar geleden endometriose met cystes geconstateerd, aug. vorig laparascopische verwijdering cystes, vervolgens 3x iui zonder resultaat. inmiddels 7 wk aan lucrin ivm teruggekomen cystes. 2 weken geleden dmv punctie 2 cystes weggezogen. Nu nog 6 weken lucrin en hopelijk daarna start 1e poging ivf.

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Hallo lotgenootjes, ik ben Karin, 41 jaar en deze maand begonnen met de 1 ste IVF poging. Wij lopen in het MCK in Leiderdorp.

 

Het is voor ons allemaal vrij snel gegaan en door mijn leeftijd zijn we meteen met IVF begonnen zonder voortraject.

 

Ik ben nu 9 dagen aan het spuiten met puregon 300 ie en moet zeggen dat de hormonen nu aardig beginnen te werken wat betreft de bijwerkingen. Ik ben erg moe en heb ontzettende hoofdpijnen. Ik kreeg dag 5 een bloeding en heb toen ook een echo gehad. Nog niks te zien en de bloeding was een van de bijwerkingen van de decapeptyl. Afgelopen vrijdag weer een echo gehad en er waren nog maar 3 kleine follikels te zien.

 

Een beetje teleurgesteld hebben we de kliniek verlaten en we hopen nu maar dat dinsdag de follikels gegroeid zijn, anders moeten we de behandeling staken:crybaby2:

 

Zijn er meer mensen die maar 3 kleine follikels hadden op dag 8 van het stimuleren?

 

Groetjes

Link to comment
Share on other sites

@ Ka69, ook welkom hier en heel veel succes! Het komt wel vaker voor dat er maar weinig follikels aangemaakt worden. Ik hoop voor je dat ze alledrie meegroeien en er al met al toch 3 mooie eitjes gevonden worden.

 

Ikzelf heb de poging in april gestaakt (eigen keuze) omdat er maar twee follikels groot genoeg waren. De kans dat het goed zou komen, leek ons te klein. De keuze die we toen gemaakt hebben, voelde wel goed omdat de poging hierdoor nog niet mislukt was.

Link to comment
Share on other sites

Hoi Martha,

 

dank je voor je reactie.

 

Inderdaad maar hopen dat we dinsdag beter nieuws krijgen.

 

Als ik de berichtjes lees bekruipt mij het gevoel dat ik een groentje ben en dat de meeste toch wel een tijd bezig zijn, voordat er een zwangerschap onstaat. Vind het best pittig met die hormonen.

 

groetjesssss

Link to comment
Share on other sites

Hallo Martha en Wens,

 

 

 

Allebei welkom!

 

 

 

Ik wil even reageren op het stukje van Ka; Sommige denken dat IVF/ICSI ed

 

een soort tovermiddelen zijn en dat het dan allemaal wel goed komt.

 

Maar idd dat is het dus NIET.

 

Het blijft gewoon ieder keer een wonder, je hebt zoveel procent kans, wanneer het wel lukt.

 

 

 

 

 

Succes.

 

 

 

Liefs van Amel

Link to comment
Share on other sites

Hoi Amel,

 

 

 

Ik wilde je even laten weten dat ik me niet nu net pas voorgesteld heb, maar gereageerd heb op het stukje van Ka.

 

 

 

Mij is zelf al lang (ruim 8 jaar) bekend dat IVF geen wondermiddel is, maar misschien heb je dat inmiddels al gelezen in m'n handtekening/weblog...

 

Maar dat neemt niet weg, dat je de hoop voor een ander al de kop in moet drukken, voordat ze zelf een volledig traject hebben doorlopen (en ook natuurlijk daarna niet). Want de mogelijkheden zijn er wel degelijk en het percentage van slagen dat daar aan vast zit, daar kan ook "jij" bij horen, ook al zijn ze nog zo klein.

 

Een succeswens naar degene toe die dit nu ondergaat en hierover nog veel vragen heeft, is daarom goed op zijn plaats lijkt mij. Evenals de antwoorden op vragen die diegene gesteld heeft.

 

 

 

Zelf heb je ook al het een en ander meegemaakt en ook dat is niet niks, maar de wens en de hoop blijft toch nog steeds even groot.

 

En zonder hoop, kunnen we er beter maar niet mee beginnen toch?

 

 

 

In ieder geval wens ik ook jou heel veel succes!

Link to comment
Share on other sites

Hallo Martha,

 

 

 

Dan heb je mij niet goed begrepen jammer genoeg.

 

Tuurlijk:Hoop doet leven (vertel mij niets).

 

Maar ik blijf erbij dat je wel realistisch moet blijven.

 

 

 

Nogmaals iedereen veel succes.

 

 

 

liefs v Amel

Link to comment
Share on other sites

@Ka, welkom hier, de hormonen zijn inderdaad pittig, al vond ik zelf de wachtweken na de tp het allermoeilijkste.

 

Ik heb veder geen ervaring metweinig follikels op dag 8 met stimuleren maar het is je eerte poging begrijp ik, wie weet hoe je volgende meting eruit zien en het kan goed zijn dat ze nu of een andere keer je medicatie gaan aanpassen, bv. ophogen of wijzigen.

 

Wat deze poging betreft, houd goede hoop, ik weet dat er dames zijn met weinig follikels maar wel met mooie embryo´s uiteindelijk.

 

Op naar dinsdag,wordt vast een spannende dag voor je!

 

 

 

liefs

 

Babeth

Link to comment
Share on other sites

Hoi babeth,

 

dank je voor je reactie. Het is inderdaad mijn eerste poging. Wat de hormonen betreft kunnen we die niet meer verhogen, want ik spuit al 300 ie puregon en dat is volgens mij de max. We houden hoop voor dinsdag en als het tegen valt gaan we met goede moed op naar de 2 de poging :-)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use