Jump to content

van iui naar icsi...


jem1979

Recommended Posts

Hoi meiden,

 

Vanmorgen hebben we onze 3e iui behandeling gehad in het umc. Nu was ook deze keer de zaadscore erg slecht (300.000) en we moesten een afspraak maken bij de gyneacoloog. Daar kunnen we 14 juni al terecht..

 

Weet iemand wat voor onderzoeken je zo nog weer gaat krijgen voor je kan starten met icsi en of je dan opnieuw op de wachtlijst wordt geplaatst? Welke stappen gaan er dus nog komen tot aan de start?

 

 

 

Groetjes,

 

Jolanda

Link to comment
Share on other sites

Hoi Jolanda,

 

 

 

wij konden gelijk door van iui naar icsi op een bloedonderzoek na.

 

Ligt eraan welke criteria jou zkh hanteert, bij ons waren er geen wachtlijsten.

 

 

 

Als je via iui al in de molen zit gaat het allemaal wat sneller dan als je net komt kijken.

 

 

 

Veel succes met het verdere traject.

Link to comment
Share on other sites

Wij hebben 1 keer iui gehad omdat ze dan het zaad moeten bewerken/wassen en ze wilden weten hoeveel zaad er uiteindelijk 'over bleef' na het bewerken.

 

Hierna zijn we naar een ander ziekenhuis gemoeten (ivm icsi) en daar hebben we na 1 maand een afspraak gehad. Toen 3 mnd wachten op uitslag van een bloedonderzoek.

 

Dit bloedonderzoek is een standaard procedure, volgens mij wordt er dan gekeken naar chromosomen, hiv, geslachtsziekten etc.

 

In dit ziekenhuis moesten we ook op een info avond komen. Na die info avond konden we na 2 maanden starten met de behandeling.

 

Dus ongeveer een half jaar moeten wachten voordat we écht konden beginnen met het Icsi traject.

 

Dit zal per ziekenhuis verschillen.

 

Als ik jou was zou ik naar het ziekenhuis bellen om dit na te vragen.

 

Ik weet ondertussen wel dat ik alles vraag wat ik wil weten en ook altijd bel als ik een vraag heb die in mijn ogen niet kan wachten.

 

Wie niet vraagt die niks weet, toch?

 

 

 

Heel veel succes!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use