Jump to content

Terugplaatsen 3 embryo's?


Mila

Recommended Posts

Ik ben 39 en heb 6 iui's en 2 ivf's achter de rug. In 2008 heb ik na de 3e iui gelukkig een zoontje gekregen. Ik 'kan' dus in principe zwanger worden, maar het blijkt nu dat de kans op een 2e wel erg klein is.

 

 

 

De ivf's geven een mager resultaat ondanks maximale dosering Menopur. Heb 5 eitjes, waaruit 2 niet heel goede maar redelijk prima embryo's komen en die ook teruggeplaatst werden.

 

 

 

Ik was tot nu toe optimistisch (zo van: heb maar 1 goede nodig...), alleen het ziekenhuis heeft me toch het harde nieuws gegeven niet veel van de 3e poging te verwachten. Ze vroegen me om na te denken over TP van 3 embryo's als ik er 3 zou hebben. Ipv TP van 2 en 1 in de vriezer (met risico op kwaliteitsverlies en minder kansen op uiteindelijke zwangerschap)

 

 

 

Heeft een van jullie advies? Wat zou jij doen, of heeft iemand er informatie over? Heel erg bedankt (en iedereen natuurlijk heel veel succes en sterkte). Groetjes, Mila

Link to comment
Share on other sites

Hoi Mila,

 

 

 

ik persoonlijk zou er voor gaan. De kans is ontzettend klein dat ze alle 3 nestelen.

 

Het zkh vindt dit ook anders hadden ze het waarschijnlijk niet voorgesteld.

 

Als er 3 kansen zijn zou ik ze optimaal benutten.

 

 

 

Veel succes met de beslissing.

Link to comment
Share on other sites

Hoi Mila,

 

 

 

Ik zou er ook voor gaan hoor!!! Er is hier ergens een topic met enquete waar dit onderwerp ook al eens ter sprake kwam. Bij niemand die 3 embryootjes heeft laten terugplaatsen zijn er ook 3 ingenesteld! En zeker als het zh het voorsteld...deze zijn meestal aan de voorzichtige kant!!

 

 

 

Ik zou het ook wel willen :) maar mag jammer genoeg niet.

 

 

 

Groetjes Nathalie

Link to comment
Share on other sites

Hoi Mila,

 

 

 

Gewoon doen! Ik heb 3 x 3 embryo's teruggeplaatst gekregen (ben 43) en ben 1x zwanger geworden van in eerste instantie 2, en toen 1 (en toen niets meer). In het AMC hadden ze mij verzekerd dat er nog nooit een vrouw van 38+ zwanger is geworden van een drieling, bij een TP van 3.

 

 

 

De kans op zwangerschap boven een bepaalde leeftijd is veel groter als je meer laat terugplaatsen (maar ik denk dat 3 wel het veiligste maximum is)

 

 

 

Gr. Nine

Link to comment
Share on other sites

Hoi Mila

 

 

 

Ik heb vorig jaar december zelfs 4 embryo's teruggeplaatst gekregen. (ik ben onder behandeling in Spanje)

 

In eerste instantie zouden het er 3 worden, maar de andere was niet van hele goede kwaliteit om in te vriezen.

 

Dus wat doe je................... die ene van matige kwaliteit weggooien!!!!

 

Hebben toen met de dokter afgesproken om ze alle 4 terug te plaatsen.

 

Helaas ben ik toen niet zwanger geraakt.

 

Dus ik zou er ook voor gaan. Kans is heel klein dat je een drieling krijgt.

 

Morgen krijg ik weer een TP en als de dokter voorstelt om er 3 te doen, dan ga ik ervoor.

 

Succes met je beslissing.

 

 

 

Groetjes

 

Daniella

Link to comment
Share on other sites

Dank voor jullie inbreng. Ook de uitspraak van het AMC geeft me een duwtje in de rug om het wel te doen. Temeer daar dit mijn laatste poging wordt (ziekenhuis zal niet meewerken aan een evt. 4e poging. Persoonlijk sta ik daar ook wel achter hoe moeilijk het ook is om dan de handdoek in de ring te gooien).

 

 

 

Ben benieuwd of er meer meningen zijn en ga op zoek naar de oude topic hierover. Ik had hem nog niet gevonden.

 

 

 

Nine, erg voor je dat je dat de tweeling het niet heeft gered. Veel succes allemaal en heel veel sterkte bij het verwerken van de tegenslagen.

 

Groetjes, Mila

Link to comment
Share on other sites

Hoi,

 

 

 

Ik dacht zelf dat, als ivf een keer gelukt is en je hebt een kind gekregen, dat je daarna voor een tweede (of derde kindje) weer opnieuw 3 pogingen vergoed krijgt.

 

 

 

Is dat bij jou niet zo?

 

 

 

Groetjes van Ebbe

Link to comment
Share on other sites

Hey Ebbe

 

In mijn geval ben ik in 2008 zwanger geworden na de 3e iui poging.

 

Ik zit nu dus voor het eerst in het ivf traject.

 

Maar voor zover ik weet zou ik deze 3 ivf pogingen vergoed krijgen, ook als ik al eerder zwanger ben geworden van een ivf poging.

 

Succes en groet, Mila

Link to comment
Share on other sites

Hoi Mila

 

 

 

sterkte met je te nemen besluit, ik neem aan dat als de artsen een tp van 3 voorstellen het wel verantwoord is.

 

Je hebt in ieder geval recht op 3 ivf-pogingen (vanuit de basisverzekering) en als er een zwangerschap tenminste 12 weken standhoudt ( 10 weken vanaf punctie gerekend) dan heb je weer recht op 3 nieuwe pogingen.

 

 

 

groetjes

 

Babeth

Link to comment
Share on other sites

Hoi Mila, sorry, ik had je berichtje niet goed gelezen. Ik had niet gelezen dat dit al je derde poging is.

 

 

 

Ik persoonlijk zou nooit meer dan 1 embryo terug laten plaatsen omdat ik de vorige keer na tp van 2 embryo's zwanger werd van een tweeling en veel te vroeg ben bevallen.

 

Dat is natuurlijk wel vanuit mijn situatie bekeken, ik heb dus een gekleurd beeld.

 

 

 

Het lijkt me heel lastig om in jouw situatie een keuze te maken.

 

Ik ben wel benieuwd: Wat zegt je gevoel? 3 terug plaatsen?

Link to comment
Share on other sites

Hoi Mila

 

 

 

 

 

ik kan er ook weinig over zeggen...moet zeggen dat ik voor de kans van slagen het liefste voor 2 emmies zou gaan maar indien ik zwanger raak is statistisch gezien de kans 20% dat het van 2 is en gezien ons verleden. De arts in Brussel geeft aan dat die zwangerschap wel goed zou Kúnnen gaan maar ik zal geen moment rust hebben...

 

 

 

Houd er wel rekening mee dat een emmie zich ook zou kunnen gaan doordelen..dat was bij ons gebeurd....

 

 

 

@Ebbe, erg heftig hoor!!!! mag ik vragen met hoeveel weken jij bevallen was?

 

 

 

groetjes

 

Babeth

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use