Jump to content

Wie ook net op de wachtlijst voor 1e icsi??


jem1979

Recommended Posts

We zijn vandaag naar de gyneacoloog geweest om te evalueren na 3x iui. De eerste keer hadden we nog best een goede score wat de zaadjes betrof, zo'n 6,8 miljoen maar de laatste 2 keer waren het er maar 300.000. We zijn dus op de wachtlijst gezet vandaag en moeten dus vanaf nu wachten op de oproep.

 

Ook hebben we al bloed geprikt vandaag op hiv en hepatitis en bij mijn man op chromosomen.

 

Zijn er nog meer meiden die nog helemaal van niks weten en binnenkort gaan starten in het traject van ivf/icsi??

 

Het lijkt mij fijn om zo samen af te wachten en de behandelingen te ondergaan...

Link to comment
Share on other sites

ey Jem,

 

 

 

Wij wachten ook op een ICSI maar moeten eerst nog voor een TESE gaan. Waar ga je de behandelingen doen? Wel spannend, helemaal als je al 3x iui gehad hebt!!

 

Maar heb je al een intake gehad? Als ze al eea geprikt hebben..?

 

Gr Rosaly

Link to comment
Share on other sites

Hoi Rosaly,

 

Wat is een TESE?? ben er nog niet helemaal in thuis hoor haha..

 

 

 

We hebben vandaag alleen te horen gekregen dat we over moeten op icsi en ze wilde gelijk bloed prikken want dit moest gebeuren voordat we kunnen starten. Stel dat we HIV zouden hebben dan doen ze zoieso geen icsi. Ook het chromosoomonderzoek moest voor het volgende bezoek binnen zijn volgens mij.

 

Dit was dus nog niet echt een intake volgens mij, tenminste als ik de website lees daar staat dat je bij de intake je receptjes enzo meekrijgt maar dan zullen we vast eerst de brief binnen moeten hebben.

 

Wij hebben de iui gehad in het umc in Utrecht en daar blijven we dus ook voor de ICSi.

 

Waar lopen jullie in het ziekenhuis?? Jullie moeten nog even wachten zie ik in je lijstje staan. Mogen jullie na 5 augustus gaan starten of is dat afhankelijk van die TESE??

 

 

 

Groetjes,

 

Jolanda

Link to comment
Share on other sites

@ Jem > De intake krijg je dan nog denk ik.. dan doen ze ook lichamelijke onderzoek e.d. maar die hebben jullie misschien al wel bij de IUI gehad... Bij ons houdt de intake een bezoek aan de uroloog en gyneacoloog in, normaal met zaadonderzoek maar die hebben we al gehad. We wisten eigenlijk al dat er geen zaadcellen te vinden waren.. vandaar TESE. Dat is een operatie waarbij ze een biopt van de zaadbal nemen om te kijken of er cellen in zitten. Als dit zo is, kunnen we via ICSI proberen zwanger te worden.

 

5 Augustus krijgen we de intake, mijn man heeft al een intake gehad. Beetje verkeerd gegaan, dus nu hebben we 5 augustus opnieuw een afspraak staan bij de uroloog. Zouden m af kunnen zeggen, maar op zich vind ik t wel lekker als we nog wat vragen kunnen stellen. Moeten er sowieso voor de echo en voor mij zijn dus :) Dan gaan we daarna op de wachtlijst, hopelijk dit jaar nog een TESE. Dan kunnen we volgend jaar starten met de ICSI..

 

We lopen trouwens in Nijmegen, vind t een super ziekenhuis alleen zo'n eind rijden :S

 

 

 

@ Joekie > kom je ook op de wachtlijst voor ICSI?? En heb je al wel eerder onderzoeken e.d.?? Hopen dat de tijd een beetje gauw gaat :) hoorde dat ze in het AMC een nieuwe afdeling aan het maken waren voor voortplanting... als ie nog snel open gaat :)

Link to comment
Share on other sites

Ze hebben bij ons nog niks gezegd over lichamelijk onderzoek en de uroloog. Denk daarom niet dat ik dat zo krijg want er staat ook niks over op de site van het umc. Mocht het wel nodig zijn dan horen we dat wel denk ik. Heb voor de iui inderdaad wel alle onderzoeken gehad die er maar zijn volgens mij..

 

Wat klinkt dat nog ver weg dan he volgend jaar hopelijk starten... Ik vind het nu al lang klinken dat we over 3 maanden kunnen starten maar aan de andere kant is dat ook zo om natuurlijk.

 

 

 

Ik ga me zo eens even aankleden en de kleine meid wakker maken want moet straks werken. (Heb al een dochtertje van 22 maanden).

 

 

 

Fijne dag!

 

Groetjes,

 

Jolanda

Link to comment
Share on other sites

Hey allemaal.

 

Was effe niet meer hier geweest ;)

 

Maar wij hebben 22 juni ons intake gesprek dus we wachten het even af.

 

Er zullen zowiezo nieuwe onderzoeken gedaan moeten worden.

 

We hopen in januari te kunnen starten met ICSI want dat zal er wel weer van komen denk ik..

 

In 2008 hebben we ook een ICSI gehad..

 

 

 

De wachtlijst is voor ons niet zo erg. Ik wil wel graag snel starten maar dat komt niet uit met mijn diplomauitreiking...

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use