Jump to content

eug; dalend hcg hormoon maar...


tsja

Recommended Posts

Wie weet of je met een onbepaalde eug/MA in pril stadium ( 5,5 week zwanger), waarbij een dalend hcg is geconstateerd, uiteindelijk altijd een met krampen gepaarde miskraam krijgt? HCG is nu inmiddels gezakt van 1100->200. Heb al weken last van bloedverlies en buikpijn, maar vraag me af of ik als kers op de taart ook nog een miskraam kan verwachten.

 

Iemand ervaring met hoe lang de buikpijn ( mn bij abrupte bewegingen/fietsen/onrustige darmen) nog aan kan houden, ook als HCG inmiddels

Link to comment
Share on other sites

Ik weet dat een EUG niet altijd helemaal loslaat. En dat kan volgens mij ook bij een miskraam zo zijn. Dus dan moet het misschien alsnog opgewekt worden....

 

 

 

Bij mij nam de buikpijn snel af, toen de EUG eenmaal verwijderd was. Ik voelde toen ook m'n hcg gewoon dalen... Voelde me al snel niet meer zwanger.

 

 

 

Ik zou denk ik maar even met het ziekenhuis overleggen. Want zo lang bloedverlies is erg vervelend!

 

 

 

Sterkte!

Link to comment
Share on other sites

Bedankt voor jullie reacties. Het probleem is dat ik na ontslag uit het ziekenhuis (spoedopname ter observatie) was blijven hangen aan de zaalarts i.o. aldaar, die nogal vaag is. Geen woord teveel, dat maakt telefonische consulten uiterst moeizaam. Gelukkig belde het ivf centrum mij vandaag uit zichzelf om te zeggen dat zij mijn behandeling weer liever zelf overnemen, dus volgende week een afspraak aldaar en hopelijk meer duidelijkheid/antwoorden!

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Update: bij het laatste consult bleek dat het definitief een eug is (nu wel op echo te zien: niet verwacht; schrikken). De pijn is normaal bij de ontstane beschadiging, en het nog aanwezige bloed/vocht in de buikholte. Het herstel kan in dit soort situaties nog wel maanden gaan duren (ook al neemt HCG af):-(

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

die zaalarts is volledig uit beeld gelukkig.

 

hcg ook helemaal uit bloed nu. bij de recente echo bleek echter nog steeds vocht(bloed) in buikholte en restant "ellende" bij eileider zichtbaar (en voelbaar). alles moet eerst volledig hersteld zijn, voordat ik met een nieuwe poging mag starten, begrijpelijk, maar wat duurt het wachten lang:-(!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use