Jump to content

TP van een cryo vraag


Juulke
 Share

Recommended Posts

Hallo dames,

 

 

 

 

 

Ik heb weer een vraag die voor mij nieuw is, maar voor enkelen van jullie misschien wel te beantwoorden.

 

Ik heb op dinsdag 1 juni een TP van een 2 cellige en een 4 cellige cryo gehad. Ik weet dat de kans minimaal is om hiervan zwanger te raken, maar ik ben tot nog toe niet ONGI geworden.

 

Volgende week dinsdag moet ik testen, maar ik kon me niet meer inhouden en heb vanmiddag een thuis test gedaan, deze was negatief. Nou, hebben ze ons in het AZM gezegd dat we pas na 3 weken kunnen testen ipv 2 weken na een verse TP. Zijn jullie hier bekend mee? Waarom is dit? Is het dan nog niet op te sporen of in zwanger zou kunnen zijn? Kan ik op dit moment waarde hechten aan deze thuistest denken jullie?

 

Ik heb al een weekje last van mijn buik, maar voelt niet als ONGI, erg raar allemaal. Help!?!

 

 

 

Tevens ben ik aan het denken over de 3e IVF poging (indien nodig) ook in het AZM te laten plaatsvinden en daarna naar een Belgisch ziekenhuis te gaan, gelden dan nog 3 pogingen vroeg ik mij af, omdat ik weet dat ze daar 6 pogingen vergoeden. Heeft hier iemand ervaring mee? En moet ik dit in het AZM in Nederland regelen?

 

 

 

Groetjes.

Link to comment
Share on other sites

Hoi Juulke,

 

 

 

een cryo van 2 en 4 cellig moet toch goed genoeg zijn om zwanger van te worden, anders zouden ze niet ingevroren zijn en hadden ze het niet overleefd. Normaal kun je bij een cryo eerder testen als bij een verse tp omdat de cryo verder doorgedeeld is na het uitvriezen.

 

 

 

Helaas kan het altijd zijn dat je ontregeld bent door alle toestanden waardoor je ongi uitblijft.

 

 

 

Je woont en bent verzekerd in Nederland dus helaas worden er maar 3 pogingen vergoed ook al ga je naar het buitenalnd.

 

 

 

Veel succes.

Link to comment
Share on other sites

Hoi Juulke

 

 

 

wellicht adviseren ze je om later te testen omdat de emmies nog niet uit heel veel cellen bestonden op het moment van terugplaatsing.In ieder geval een goed teken dat je nog niet ongi bent!

 

Wat de verzekering betreft:

 

 

 

Je bent in NL verzekerd, als je hier 3 pogingen gehad hebt en je hebt vanuit je aanvullende verzekeringen ook geen recht meer op een 4de of 5de poging dan bekostig je de volgende behandeling zelf, ongeacht ofg je deze in NL gaat doen of in het buitenland.

 

 

 

Je kunt alleen in Belgie 6 pogingen ondergaan indien je daar woont en verzekert bent

 

(weet verder niet hoe het zit met evt.acceptatie...).

 

 

 

Je kan altijd zelf contact opnemen met een ziekenhuis in het buitenland en eventueel je dossier uit NL opvragen en meenemen.

 

Tevens kun je ervoor kiezen om de tussentijdse echos en bloedafnames bij je in de buurt uit te lateb voeren, maar let op, hier zijn natuurlijk ook kosten aan verbonden en je zult dan een ziekenhuis moeten vinden dat er aan meewerkt.

 

 

 

Ik duim voor je dat tenminste 1 cryootje lekker aan het groeien is

Link to comment
Share on other sites

Hoi Chantal,

 

 

 

Gefeliciteerd meid, wat een hoopvol bericht. Ik hoop dat je erg gaat genieten van de komende tijd.

 

Wij zijn 5 jaar bezig... ik hoop dat ik morgen goed bericht krijg.

 

 

 

groetjes,

 

surf

Link to comment
Share on other sites

Hoi Juulke,

 

 

 

ik ben ook onder behandeling bij het AZM en vorig jaar hebben wij 2 cryo's van 5 en 8 cellen terug geplaatst gekregen

 

ook ik moest dus 3 weken wachten tot ik mocht testen, dit omdat de cryo's wat meer tijd nodig hadden om goed in te nestelen (werd ons zo verteld)

 

 

 

nu zijn we in afwachting van teruplaatsing nummer 2 en dan wordt het weer drie weken duimen draaien en nagels bijten

Link to comment
Share on other sites

Hallo Nirak,

 

 

 

Was jij wel al ONGI voordat je moest gaan testen?

 

Ik heb al 1,5 week last van mijn buik, maar snap er niks van. Ik heb het idee dat de medicijnen mijn hele cyclus tegenhouden op dit moment.

 

Ik ben nog steeds niet ongi op dit moment, dinsdag moet ik voor de test gaan.

 

Ik moet eerlijk zeggen dat ik erg nerveus wordt over het feit dat als dit niet lukt we naar IVF poging 3 moeten en dan is het einde in zicht en dan???

 

 

 

Mijn man's zaad is het probleem, maar wij moeten wel alles ondergaan, ik doe het met liefde, maar wat als dit nu niet lukt? We hebben wel al gesproken over eventueel donorzaad, maar dan vraag ik mij af of dit via IVF moet of via IUI zal gaan. Weten jullie hier antwoord op? Wie heeft hier ervaring mee? En wat kost dit eventueel of wordt donorzaad ook via de verzekering vergoed. Ik zit op dit moment bij het VGZ.

 

 

 

Groeten

Link to comment
Share on other sites

Hoi Juulke,

 

 

 

nee ik was niet ongi voordat ik moest testen, na een dubieuze test (ze konden niet met zekerheid zeggen of ik zwanger was dus moesten ze nog een keer testen) was mijn HCG 121 dus zwanger.

 

helaas is dit mis gegaan en kreeg ik op 1 januari een miskraam

Link to comment
Share on other sites

Hallo Juulke,

 

 

 

De kans op een zwangerschap van een 2 en 4 cellige cryo is schijnbaar even groot tot groter dan van een morula of blaster.

 

Het is wel afhankelijk op welke dag deze zijn ingevroren.

 

Als het bv de tweede dag ingevroren is (dat is een hele mooie deling voor twee dagen) dan wil dat zeggen dat je een sterke emmy/cryo hebt.

 

Zijn de emmy's de 4e of 5e dag ingevroren zijn ze waarschijnlijk iets minder sterk...

 

Zo is het ons uitgelegd. De vorige keer hadden wij morula's en blasters en was ik een beetje teleurgesteld dat ze onze laatste cryo al met een kleine twee dagen ingevroren hadden ('s ochtens al) Mijn eerste reactie was toen ook; dat kan toch onmogelijk kans van slagen hebben? De vorige morula's zijn nog niet eens genesteld...

 

De loborante zei toen dat de kans aanwezig is dat er even een achteruitgang in deling kan zijn maar dat de andere cellen vaak heel goed doordelen.

 

Een morula of blaster zit al in een schilletje en heeft daardoor minder kans om goed te ontdooien....? Omdat je cryo misschien eerst in deling lichtjes achteruit gegaan is en daarna de deling weer hervat heeft mag je waarschijnlijk pas later testen.

 

 

 

 

 

Veel succes nog in de laatste wachtdagen!

Link to comment
Share on other sites

Hi!!

 

 

 

Ik ben ook onder behandeling van het azm. Ik heb laatst een TP gehad van twee cryo's, eentje 7 en eentje 8 cellen. Ik moest ook drie weken wachten met testen. Na twee weken wel zelf al een test gedaan en die was negatief en is ook negatief gebleven. Mijn vermoeden is eigenlijk dat ze je in het azm pas met drie weken laten testen om je te behoeden voor een vals positieve test ( dus na twee weken positieve test, maar dan al heel snel een miskraam deze kans is volgens mij groter bij een cryo). Maar zoals gezegd: dat is mijn vermoeden. Ik heb erg veel vertrouwen in het Azm, dus heb braaf gewacht met stoppen met progynova tot na drie weken. Bij mij was het zo dat menstruatie echt werd tegengehouden door de progynova.

 

 

 

Zelfs dusdanig tegengehouden dat mijn cyclus gewoon is doorgelopen (de progestan had bij mij niet gewerkt, waardoor de TP on eigencyclus heeft plaats gevonden), dat ik blijkbaar direct na de menstuatie ( na stoppen progynova) al een eisprong heb ghad. Mijn menstruatie was die keer trouwens wel erg heftig. Het baarmoedeijmvlies kan wel heel erg dik worden door de progynova, waardoor ik echt een heel stuk weefsel verloor.

 

 

 

Lang verhaal, maar waar het op neernkomt:

 

Azm is volgens mij het enige ziekenhuis waar pas na drie weken op cryo wordt getest

 

progynova kan menstruatie tegenhouden

 

het kan nog steeds heel goed zijndat je zwanger bent!!! Ik duim er iig voor!!

 

 

 

Groetjes,

 

ivfsh

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share • Posts

  • @Heleen79 Jeetje, wat een verdrietig bericht 😞 Hoopte zo dat jou het geluk ook was gegund! Dikke knuffel! Een miskraam hakt er -zoals Kitje zegt- altijd in: Maakt niet uit hoeveel weken je zwanger bent. Je bent aan de ene kant blij omdat je een positieve test hebt en aan de andere kant blijf je altijd die angst houden. Net als Kitje was die angst pas ook bij mij voorbij toen ik haar dagelijks ging voelen en een lieve echoscopiste zei: 'Owh, maar dit kindje gaat echt wel geboren worden hoor!' Pas toen durfde ik er een beetje in te gaan geloven.  Wat jullie zeggen: Misschien is het inderdaad nog eens goed om een gesprek met die fertiliteitsarts aan te gaan. Ik merk inderdaad dat zij nog vaak in mijn gedachten verschijnt. Zeker nu rond deze tijd weer.  Ze heeft me heel vaak het gevoel gegeven dat ik 'achterlijk' was, dat ik iets fout had gedaan, ik het gesprek over dat we maar 1 IVF poging zouden doen niet goed had onthouden, gezegd dat ik te oud was en maar eerder had moeten komen, want dat zij dan meer kansen had gehad etc. Nou durf ik wel te zeggen dat ik niet de domste ben en mijn man ook niet, maar dat zij ons het gevoel wel heeft gegeven dat het onze eigen schuld was, terwijl het om zo een gevoelig onderwerp gaat! Aan de andere kant hebben we toen tegen elkaar gezegd: Streep door dat ziekenhuis en we gaan verder kijken. Aan de andere kant zou ik er wel andere vrouwen mee kunnen helpen: Vrouwen die niet zo weerbaar zijn of die het geld niet hebben om verder te gaan bij een kliniek.  Heb zelfs nog even overwogen om in een ander ziekenhuis te gaan bevallen om deze reden. Gelukkig werkt zij op een andere afdeling en verwacht ik haar niet tegen te komen en anders is het misschien maar beter voor haar als ze niet bij mijn bevalling aanwezig is 😜  Inmiddels hier alweer 2 weken met verlof en een spannende tijd breekt aan. Het meisje is nog steeds te groot en ze heeft volgens mij nog genoeg te eten in m'n buik, want ze maakt nog geen aanstalten om uit huis te gaan 😉 Over 5 dagen krijg ik een doorverwijzing om te worden ingeleid. Ik vind het heel spannend, maar kijk er ook naar uit om haar te ontmoeten 💗
  • Te vroeg geroepen. Gisteravond en vanmorgen weer zeurende buikpijn en lage rugpijn... Ik denk dat dat een voorbode is van niet veel goeds.... Ik bewaar mijn rust en probeer vooral te berusten... Er is toch niks wat ik kan doen... geen bloed geeft moed, maar verwacht het een dezer dagen...
  • Zondag avond nog buikpijn en maandag ochtend maar verder niet meer. Ik ben nu wel heeel erg moe... dus so far, so good🤞🏻 Ik ben zooo benieuwd... ik hoop het zo enorm.
  • Wat spannend meis! Ben hard voor je aan het duimen dat deze mag blijven  Hoe voel je je nu? Nog buikkrampen?
  • Oei dat is balen zeg! Pijnlijk! Wat voorn werk doe je? Wat een heerlijke geruststelling dat alles goed is met de kleine! Ja dat hoop ik ook en dat het 9 mnd mag blijven groeien en gezond geboren mag worden. Het is wel echt een spannende tijd zo na de miskramen. Als ik zwanger ben dan zal ik tot en met 13 weken niet echt heeel relaxed zijn.... Maar goed, eerst maar eens een positieve test😇
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use