Jump to content

na grote buikoperatie twijfel start IVF


Jellybean

Recommended Posts

Hallo meiden,

 

 

Na bijna anderhalf jaar aanmodderen (Clomid en Puregon/Pregnyl-injecties) is men mijn eileiders gaan onderzoeken. Nu blijkt dat beiden verstopt zitten door verklevingen door een grote buikoperatie, nu bijna 10 jaar geleden. De artsen durven mij niet aan de verklevingen te opereren en raden nu IVF aan. Ik twijfel enorm, omdat mijn slagingspercentage juist door die verklevingen, nóg lager is. Alles voor niets geweest en intussen anderhalf jaar ouder en richting de 40. Wie heeft hier ervaring mee?

Link to comment
Share on other sites

Hoi Jellybean,

 

 

 

Wat vervelend dat ze je zo lang hebben laten aanmodderen! Persoonlijk heb ik geen ervaring met verklevingen door een grote buikoperatie. Mijn verklevingen zijn het gevolg van endometriose. Hierbij zitten je eileiders verstopt en zijn misvormd door ontstekingsreacties in je buikholte. Mijn ervaring is juist dat IVF dan DE methode is om goed zwanger te worden. Bij IVF neemt het ziekenhuis de functie van de eierleiders over, ik heb nog nooit gehoord dat je slagingspercentage daar dan dus lager door zou worden, juist met alleen verklevingen heb je een goed slagingspercentage!

 

 

 

Heel veel succes met je behandeling!

Link to comment
Share on other sites

Hoi Jellybean,

 

 

 

Net als Daruma schrijft heb ik juist ook van de artsen begrepen dat IVF juist een hoog slagingspercentage heeft bij vrouwen met verkleefde eileiders. Alleen als er vocht in de eileiders zit (hydrosalpinx genaamd) dan is het slagingspercentage kleiner omdat dat ervoor kan zorgen dat het embryootje(s) worden weggespoeld. In dat geval halen ze de eileiders eerst weg of klemmen ze deze af en starten ze daarna met ivf, zoals ze bij mij gaan doen. In het geval je geen vocht maar enkel verklevingen hebt lijkt het dus een goed advies zsm met ivf te starten.

 

Maar goed, ik ken niet precies jouw situatie, dit is wat ik erover weet. Hopelijk heb je er wat aan!!

Link to comment
Share on other sites

Hoi Jellybean,

 

 

 

Zelf heb ik een aantal (+10) grote buikoperaties gehad in het verleden, de laatste in januari. Door deze operaties ook helemaal verkleefd en is het helaas niet mogelijk om op de normale manier zwanger te raken...

 

Ze willen mij ook niet aan de verklevingen opereren omdat ze bang zijn om alles nog verder kapot te maken.

 

Mij is vertelt dat IVF de enige mogelijkheid nog is en dat ik juist meer kansen zou moeten hebben. Je heb immers een gevonden oorzaak van je kinderloosheid. Het zaad is verder top en je hebt niet onverklaarbaar onvruchtbaar (voor zover bekent!)

 

Morgen heb ik een afspraak bij de kliniek en hoop snel te mogen beginnen!

 

Heel veel succes met je beslissing!

Link to comment
Share on other sites

Hallo Jellybean!

 

 

 

Welkom op dit forum! Wat ongelooflijk balen dat ze je zo hebben laten aanmodderen voor niets! Jammer dat ze dit niet eerst hebben gecontroleerd dan was je een hoop ellende en tijd bespaard gebleven... Verder kan ik me alleen maar bij de rest aansluiten, als deze verklevingen het enige probleem zijn staat niets je in de weg om via IVF zwanger te worden. Ik zou er voor gaan!

 

 

 

Succes ermee in ieder geval! Neus lekker rond hier op het forum, je bent niet de enige en dat geeft vaak wel een beetje troost. Genoeg succesverhalen hier!

 

 

 

Liefs Pien

Link to comment
Share on other sites

Hallo meiden,

 

Wat ontzettend fijn, dat jullie zo snel hebben gereageerd!!:blob1: Ik zit normaal nooit op forums, maar dit is zo'n belangrijke beslissing voor de rest van mijn leven... Heb heel veel aan jullie reacties gehad en het heeft me een stukje verder geholpen. Ik mis mijn hele dikke darm (vandaar alle verklevingen), heb een ingebouwd stoma, die gecreeerd is van de dunne darm (pouch genaamd) en moet juist om vocht vast te houden zouttabletten slikken, waardoor ik zeer hoge bloeddruk heb (óók weer medicijnen voor; aparte, waar ik wél zwanger mee zou mogen worden). Daarnaast heb ik een gekantelde baarmoeder, die aan de zeer kleine kant is. Nee, alleen PCO heb ik niet..... Mijn lichaam is verder verre van gezond en door alle hormoontroep van de afgelopen tijd enigszins uitgeput. Maar of dit alles in de weg staat....? Ik weet het niet.... Hoop het van de IVF-arts te mogen vernemen. Ga iig met mijn man naar de voorlichtingsavond.

 

 

 

Daruma en Yolande2009: Hoe gaat het nu met jullie? Eve: Hoe was jouw afspraak vandaag verlopen? Pien; bedankt voor je lieve reactie, wat geweldig dat Morris in jullie leven is gekomen!! Hoe gaat het nu?

 

 

 

Iig heel veel succes met alle behandelingen!!

 

 

 

Liefs Jellybean:icon_clown:

Link to comment
Share on other sites

Hey Lellybean,

 

 

 

Dat is niet niks zeg! Zelf ook een stoma...en een gekantelde kleine baarmoeder. Volgens mijn gyn moest het geen probleem opleveren, rekt wel mee, net zoals elke baarmoeder!

 

Mijn afspraak is goed verlopen, had vorig jaar al een intake en stond al ingepland, maar toen werd ik ziek (stoma werkte niet meer) Nu weer helemaal opgeknapt en mag vandaag direct aan de pil en als ik mazzel heb begin ik snel! Maandag mag ik bellen naar de planner en die zou mij meer kunnen vertellen. Ben echt een beetje nerveus, mag nu eindelijk beginnen!

 

Wanneer is de voorlichtingsavond?

Link to comment
Share on other sites

Hee die Eve,

 

 

 

Wat toevallig zeg, jij ook een stoma! Heb je Crohn? Heb 'm ook een tijdje op mijn buik gehad, dus weet hoe het voelt en wat het met je lijf doet. Ik mag nog van "geluk" spreken, dat er bij mij uiteindelijk een inwendige gemaakt kon worden...

 

 

 

Wat spannend allemaal voor je zeg!! Ben nog niet helemaal thuis in hoe het allemaal in zijn werk gaat (snap niet zo goed waarom je de pil -menstruatieopwekker?- moet bijvoorbeeld en in het boekje staat iets over M1 en M2: 2x menstruatie afwachten?), maar dat hoop ik allemaal te horen te krijgen op 5 juli a.s., want dan is de voorlichtingsavond. Ook heb ik al de bevestigingsbrief binnen, dat we op een wachtlijst van 3 maanden staan, vanaf 9 juni jl. gerekend.

 

 

 

Meid, ik duim met je mee en ik kan me goed voorstellen dat je een beetje nerveus bent; je mag ein-de-lijk starten!!!! Hou je me op de hoogte?

 

 

 

Go for it girl!!

 

 

 

Liefs,

 

Jellybean

Link to comment
Share on other sites

Hey Bean!

 

 

 

Idd erg toevallig! Maar heb een blaasstoma ivm spina. Ook een inwendige, ik neem aan dat jij er 1 hebt voor je darmen ivm Crohn...

 

Vroeger ook uitwendig gehad maar nu niet meer, veel OK's gehad hiervoor en nu blijkt dat ik er ook een flinke prijs voor moest betalen! Compleet verkleeft en niet meer te fixen!

 

Ik moet nu aan de pil zodat ze mij kunnen inplannen wanneer het hen uitkomt. Zo voorkom je dat de agenda te vol zit of dat er teveel mensen op dezelfde dag beginnen. Erg vreemd, jaren zonder pil gezeten om zwanger te raken en nu krijg je een receptje mee haha

 

 

 

Het idd erg spannend....maandag ga ik bellen en zouden ze mij kunnen vertellen wanneer ik ingeroosterd ga worden, hoop dat het snel zal zijn! Erg is geen wachtlijst voor IVF alleen voor ICSI

 

Dus jij hebt een voorlichtingsavond, lijkt me fijn zeg! Dan zie je dat je niet alleen bent terwijl dat soms wel zo voelt (voor mij dan..) Dat heb ik niet gehad, veel info opgezocht via het web (iets te veel punctie filmpjes gezien!! :cry2:) en hier veel gelezen, erg informatief! Maar merk wel dat je er ook te snel te veel mee bezig kan zijn. Vooral in de maanden na de diagnose kon ik het totaal niet loslaten. Heb me nu ook voorgenomen om er niet te obsessief mee bezig te zijn en alles met een positieve instelling te benaderen!:toothy2: Hoop dat ik dit heeeel lang ga volhouden!! haha

 

Hou je zekers op de hoogte!!

 

In welk ziekenhuis loop je als ik vragen mag?

Link to comment
Share on other sites

Ha die Eve!

 

 

 

Denk dat onze gezondheidsgeschiedenis zo te lezen enigszins te vergelijken is... Ook bij mij durft men geen enkele operatie meer aan. Lijkt me zeker vreemd om weer aan de pil te moeten. In het verleden is bij mij ook gebleken, dat die ook niet doet wat ie moet doen qua cyclus. Zo ben ik eigenlijk in het ziekenhuis -UMC Utrecht- terecht gekomen (wat dat betreft dan). Daarvoor heb ik 13 jaar idd voor mijn darmen daar gelopen voordat ik geopereerd werd. Heb een "broertje" van de ziekte van Crohn gehad, Colitis Ulcerosa. De ontstekingen komen dan alleen in de dikke darm voor en door die te verwijderen (met alle risico's van dien) ben je Colitis vrij. Dat wel ja... Wat is spina precies?

 

 

 

Ben benieuwd wat jouw telefoontje morgen oplevert! Laat je me het even weten?? Gelukkig dat je een positieve instelling hebt; houden zo hoor! Heb ik normaal gesproken ook. Natuurlijk ook door de vele operaties (wat een ander mankeert vond ik altijd veel erger dan wat ik had). Ik ben intussen wel veel onnodige behandelingen voor ovulatie inductie verder en vond het wel ff moeilijk hoor. Ben nog steeds aan het twijfelen, vandaar mijn discussie.

 

 

 

Heb ook de instelling om er niet obsessief mee bezig te zijn. Ben gewoon blij dat ik leef, omdat ik erg slecht heb gelegen. Zonder kindje is het ook goed. Maar dat kan ik niet iedereen in mijn omgeving duidelijk maken. Sta nu, samen met mijn man natuurlijk, gewoon voor de keuze en moet er nu wel intensiever mee bezig zijn of je wilt of niet.

 

 

 

Ik duim voor je enneh... positief zijn is het halve werk!

 

 

 

Liefs,

 

Bean

Link to comment
Share on other sites

Hello!

 

 

 

Ff een snel berichtje!

 

2 augustus ga ik beginnen! Ben helemaal blij voor ook wel erg spannend brr!

 

Zal later ff reageren op de berichtje heb niet zoveel tijd, maar wou je dit nieuwtje niet onthouden! hihi

Link to comment
Share on other sites

Ha Eve!

 

 

 

Wow; dat is goed nieuws! Ben ook blij voor jou. Wat fijn meid!!!! Aftellen naar 2 augustus maar.... Ga je nog niet feliciteren, dat hoop ik begin volgend jaar écht te mogen doen ;-)

 

 

 

Ben benieuwd naar de rest van je verhaal en hoe het gister allemaal is gegaan!

 

 

 

Liefs,

 

Jellybean

Link to comment
Share on other sites

@eve: wat super dat je 2 augustus mag starten! raar gevoel he, dat je graag zwanger wilt worden maar dan weer aan de pil moet... hebik ook erg lang last van gehad. Ik moet ook voor de ivf kunstmatig in de overgang en dat voelt ook zo onnatuurlijk!

 

 

 

Heel veel succes gewenst alvast, en je hebt ECHT kans om met ivf zwanger te worden. Mijn kansen zijn ook lager door cyste, maar zonder ivf heb ik helemaal geen kansen. Dusssss we gaan ervoor!!!!

Link to comment
Share on other sites

Hallo Dames!

 

 

 

Het is inderdaad een raar idee om weer aan de pil te moeten, maar het is voor een goed doel!

 

Gisteren is mijn afsprakenlijst binnen gekomen en nu is het officieel: 2 augustus gaat de eerste spuit decapeptyl erin! Heb wel een weekje eerder de spuitles maar dat zal wel gewoon NaCL zijn (neem ik aan)

 

Erg spannend allemaal...weet niet precies wat ik ervan kan verwachten. Theoretisch gezien wel natuurlijk, groot boekwerk van het ziekenhuis op tafel liggen, maar je moet/wil het nu toch gaan doen. Zal je er last van hebben? als ik al die hormoonklachten allemaal zo lees hou ik mijn hart vast (mijn man al helemaal haha)Maar misschien hoor ik wel bij de gelukkigen dat ik er fluitend doorheen loop! We zullen het gaan zien!

 

 

 

@ Jellybean:

 

Dus jij bent ook frequente ziekhuisbezoekster buiten de fertiliteit om...hoe zit dat eigenlijk met je stoma en een eventuele zwangerschap?

 

FF mijn verhaal in het kort:Ben geboren met een open ruggetje (Spina Bifida) Zit niet in een rolstoel en heb ook geen waterhoofd ofzoiets. Het is eigenlijk zo dat alles wat er onder mijn navel zit niet naar behoren functioneert, heb een inwendige blaasstoma en heb geen stoma voor mijn darmen, dat kan ik nog af moet spoelen aangezien deze ook niet werken zoals het moet. Wellicht is in de toekomst het wel nodig, maar daar ga ik me nu niet druk over maken. Ben dus erg vaak geopereerd en daardoor zijn mijn eileiders vergroeid en mijn baarmoeder een beetje misvormd, verder beetje moeite met lopen maar red me prima!

 

 

 

@daruma

 

Morgen heb je de uitgangsecho, hoop voor je dat alles goed is en dat je verder kunt. Heel veel succes!

Link to comment
Share on other sites

Hallo meiden!

 

 

 

@ Daruma: je snapt natuurlijk wel dat ik reuze benieuwd ben naar de resultaten van je uitgangsecho!!! Vertel, vertel!

 

 

 

@ Eve: jee meid, dat is niet niks allemaal! Denk, dat ook jij hebt geleerd hard voor je jezelf te zijn en een hoge pijngrens hebt of niet? (soms wel eens lastig voor artsen ;-) mijn inwendige stoma is gecreeerd van de dunne darm; de dikke is er immers helemaal uit en heet pouch. Het is een soort opvangzakje aan het eind van je darmenstelsel die de functie van de endeldarm vervangt. Dit ligt in de bekkenbodem en ik heb toen te horen gekregen dat door die pouch mijn kansen op zwangerschap verkleind zijn.

 

 

 

@ Algemeen: hoe krijg je je geschiedenis onderaan al je berichtjes?

 

 

 

Groetjes,

 

Jellybean

Link to comment
Share on other sites

Hallo Dames,

 

 

 

Allemaal lekker aan het genieten van het zonnetje?? Hier wel!! Probeer een kleurtje te krijgen maar het enige wat ik krijg is ROOD!! haha

 

 

 

Daruma, hoe is het gegaan? Las in een ander topic dat je nog even moet doorspuiten? Wat wil dat precies zeggen (ben op dit gebied nog een leek...)

 

 

 

Jellybean, Het is idd niet niets allemaal, maar weet niet beter. Als de artsen er niet waren was het allemaal nog veel erger. De techniek staat voor niets, moet je nou eens kijken, jij een stoma van jouw dunne darm, ik een stoma van mijn dunne darm! Waar die darm wel niet goed voor is! haha. En door deze artsen ( ook al hebben ze door de vorige OK's alles kapot gemaakt in onze buik om onze levenskwaliteit te verbeteren) hebben we toch nog een kans om moeder te worden!! Och wat gaat mijn hart toch uit naar een lief klein frummeltje....

 

Heb inderdaad een vrij hoge pijngrens, maar denk dat je die ook wel ontwikkelt! Kan er niet tegen om vast te zitten in de situatie en wil er altijd het beste van maken. Ben nog jong en ik wil wat hahaha

 

btw dat lijstje onderaan kun je maken d.m.v. van een handtekening, die je kan vinden onder gebruikersinstellingen

Link to comment
Share on other sites

Hoi Dames!

 

 

 

@jellybean: de handtekening kan je maken onder gebruikersinstellingen en dan handtekening wijzigen, je kan daar alles zelf typen!

 

 

 

@eve: SPANNEND 2 augustus gaat heeeeeeeeeel snel, al is het voor je gevoel mss wel heel ver weg! Over 2 maanden ben je al een heel eind op weg!

 

 

 

@hier: mn uitgangsecho ws niet goed, of eigenlijk weer te goed ihhih nou ja uitslag was dus beetje vreemd. Mn cyste was ineens 9 mm kleiner (in 2 weken) en er waren follikels aan het groeien en baarmoederslijmvlies was zelf dikker aan het worden(!). Bloedonderzoek gaf aan dat ik nog wel onderdrukt ben, en het ziekenhuis snapt er dus geen hout van hiihhihi Nou moet ik er wel bij vertellen dat ik de afgelopen 2 weken acupunctuur krijg voor mn endometriose, en tja of het daar nou door komt.... ??? Sinds de behandeling is er wel veel veranderd in mn buik qua pijnen dus wie weet....iig volgende week nieuwe echo en doorgaan met de decapeptyl

 

 

 

Fijne avond!!!

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Ha meiden,

 

 

 

Vanwege het warme weer ff uit de lucht geweest. Allereerst bedankt voor de tip om je handtekening te wijzigen (heb een poging gewaagd, zoals jullie kunnen zien)!

 

 

 

Daruma: hoe gaat het inmiddels met je? Zeker na je verhaal over je vreemde uitslag al dan niet door acupunctuur?

 

 

 

Eve: hou je het wachten een beetje vol? Ben benieuwd of jij nog onder controle staat voor je stoma e.d.? Ik namelijk helemaal niet (vreemd genoeg)..

 

 

 

Vanavond de voorlichtingsavond. Ben zeer benieuwd. Heb wel wat vragen maar die zijn meer richting mijn persoontje, weet niet of ik ze al ga stellen of wacht op het individuele gesprek met de arts. Best spannend moet ik toegeven!

Link to comment
Share on other sites

Hey Jellybean!

 

 

 

Heb een poosje niets van me laten horen...dit omdat ik weer in het ziekenhuis lig.

 

Afgelopen week voelde ik me al niet lekker en last van mijn litteken. Maandag maar even naar de huisarts gegaan en deze stuurde me door naar het ziekehuis in Groningen. Ben direct opgenomen met geopereerd de volgende dag. Had een abces bij mijn stoma/litteken en die moest eruit!

 

Baal echt als een stekker! Lig nu nog in het ziekenhuis en hoop echt dat ik deze week naar huis mag!! Het uiteraard mijn IVF af moeten bellen. Mag en durf nu niet meer te starten. Moet elke keer weer cancellen...

 

 

 

Hoe is je voorlichtingsavond gegaan?

 

 

 

Sorry dat ik nu niet op iedereen reageer, heb mijn hoofd er niet echt naar staan..

Link to comment
Share on other sites

Hè meid toch!! Zul je altijd zien: heb al een paar dagen niet ingelogd... en jij intussen in het ziekenhuis. Kan me zo goed voorstellen, dat je ontzettend baalt. Je was zo dichtbij, aan het aftellen eigenlijk. Wat vinden de doktoren er van dan? Ben je wel al een beetje aan het opknappen? Hoop zo dat het ooit voor je door mag gaan (maar ja, aan die woorden heb je helemaal niets nu)...

 

 

 

Als ik wat voor je kan doen, praat maar van je af hoor!! Kan me aan de andere kant voorstellen dat je ff geen zin hebt in dit forum.

 

 

 

Voorlichtingsavond viel een beetje tegen. Veel dingen wisten we al, mede omdat we al IUI achter de rug hebben (o.a. over de injecties). Tot aan de pauze gebleven; de vragen die ik heb zijn persoonlijk en die kon/mocht je daar niet stellen. Nu a.s. maandag dan intake met de IVF-arts....

 

 

 

Hou je me een beetje op de hoogte? Zodra je kan/wil?

 

 

 

Liefs en heel veel sterkte!!!

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Ha Jellybean!

 

 

 

Hoe was de intake bij de IVF arts geweest?

 

 

 

Ook ik heb diverse grote buikoperaties gehad i.v.m. colitis ulcerosa, die uiteindelijk tot een stoma hebben geleid. Tegen mij hebben ze gezegd dat een pouch geen optie is als je een kinderwens hebt, omdat ze zo diep in je bekken moeten opereren dat de kans groot is dat je onvruchtbaar wordt. Dus ik heb voor een stoma gekozen. Wel is mijn endeldarm blijven zitten om eventueel later een pouch aan te leggen. Ik moet eerlijk zeggen dat die operaties me zo zijn tegengevallen (en dat de stoma mij zo meevalt) dat ik niet denk dat ik het ooit zal doen, maar dat is voor latere zorg.

 

 

 

Toch moesten ook wij "aan de IVF". Hoewel er zowel bij mij als bij mijn vriend geen afwijkingen zijn gevonden, mochten we toch vanwege mijn medische geschiedenis aan IVF beginnen.

 

 

 

Het hele traject is mij super meegevallen. Er groeiden 22 blaasjes die met de punctie zijn weggenomen, daar bleken 9 eitjes in te zitten, waarvan er 5 zijn bevrucht. Afgelopen vrijdag is er eentje teruggeplaatst dus nu is het afwachten... super spannend!!!

 

 

 

Ik leef met jullie allemaal mee! Fijn (en tegelijkertijd ook droevig) om te zien dat er "gelijkgestemden" op dit forum zitten.

 

 

 

Groetjes,

 

 

 

An

Link to comment
Share on other sites

Hee die Ann,

 

 

Wat ontzettend fijn om meer te lezen over iemand die ook CU heeft gehad.

 

 

Het gesprek met de arts ging redelijk goed we zijn drie kwartier binnen geweest en ik/we hebben goed onze gal kunnen spuwen. We zijn iig doorverwezen naar een soort maatschappelijk werkster (heet anders hoor); is het niets voor ons, dan blijft het bij die ene keer. Dat vindt 9 augustus al plaats.

 

 

In september daarnaast een afspraak met een arts die is gespecialiseerd in kinderwens en ziektes bij één van de toekomstige ouders. Zij kan die linken leggen en meedenken hoe het beste alles aan te pakken. In bijv. mijn geval die pouch (mijn vraag is, of die inderdaad zo verkleefd is dat ie door een embryo in de verdrukking komt) en hoge bloeddruk. Tegen mij is dus nooit gezegd, dat mijn zwangerschapskansen door het voor een pouch kiezen verkeken zijn! Schrik er een beetje van… Ze willen misschien wel gaan onderzoeken hoe dat nu zit met die pouch).

 

 

Ook zijn we, op ons verzoek, doorverwezen naar een ivf-arts die al heel wat jaartjes meedraait, veel ervaring heeft en vier dagen per week werkt, zodat we grotere kans hebben altijd bij haar terecht te komen. De dokter die we maandag hadden ging zich nog specialiseren. Wilde dolgraag onze arts worden, maar kon ons niet garanderen dat ze er over een jaar nog zat. Denk wel dat ze ooit een hele goeie wordt, maar mist voor ons nu net de ervaring die we zo hard nodig hebben. Ze dacht echt goed mee en nam ons serieus. Was niet misselijk wat ik op papier had gezet: vertrouwen in het ziekenhuis kwijt (in welk ziekenhuis zijn jullie onder behandeling?) en wenste geen interessant object voor de artsen te zijn, ook al denken ze in hun achterhoofd: het wordt toch niets, maar we proberen maar wat bij haar; altijd interessant voor onderzoek!

 

 

Tenslotte hebben we, wat ik al schreef, geëist geen beginneling maar een ervaren arts te krijgen. Best gedurfd allemaal, al zeg ik het zelf, maar ik heb er grote mailing aan hoor. Het is en blijft mijn lijf!!

 

 

Jij nu in de afwachtende fase en die schijnt het langst te duren. Ik duim met jullie mee! Ontzettend spannend hoor. Hou me op de hoogte!!!

 

 

@Daruma: Hoe gaat het nu inmiddels met je? Laat wat van je horen!

 

Link to comment
Share on other sites

Hee Jellybean!

 

 

 

Wat superspannend allemaal! Fijn dat het een en ander nu in gang is gezet en je hebt groot gelijk dat je hoge eisen hebt hoor! Zeker in jouw geval met zo'n mediache geschiedenis, vind ik dat helemaal niet raar.

 

 

 

Ja dat afwachten is niet mijn ding. Dacht dat ik het wel fijn zou vinden omdat we nu niets meer hoeven te spuiten of te slikken, maar juist het niets doen, staat me tegen. Kon ik maar iets doen om het innestelen te bevorderen... aan de andere kant voelt het ook goed om na al dat medische gehandelde natuur zijn gang te moeten laten gaan.

 

 

 

Liefs!

 

 

 

An

Link to comment
Share on other sites

Ha An,

 

 

 

Ja, kan me goed voorstellen.. hoop je door af en toe via dit forum te "kletsen" er hier doorheen te slepen!

 

 

 

Bij een schema met Orgalutran/Cetrotide moet je na de punctie nog Utrogestan capsules (vaginaal) inbrengen om het innestelen te bevorderen (blijkt uit het boekje wat we hebben meegekregen hoor). Heb je misschien een schema met Pregnyl aangehouden? Dan is dat met die capsules niet nodig, begrijp ik.

 

 

 

Heb nog even op pouch.nl gekeken en daaruit blijkt weer dat er vrouwen zijn, die een goede zwangerschap doorlopen hebben mét pouch. Ik ben benieuwd...

 

 

 

Hou je haaks en tot schrijfs! Ik wacht en duim met je mee!

 

 

 

Liefs,

 

Jellybean

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use