Ga naar inhoud

schrijfgroepje: begin traject ECD


Gast kera

Aanbevolen Berichten

* Breek ff in*

 

Corina is het misschien een idee om de volgende keer prenisolon te gebruiken? Als het

2 keer op dezelfde tijdstip mis gaat, ligt het misschien wel aan je immuunsysteem.

Sterkte want dit is vreselijk!

 

Sas fijn dat het goed gaat nu!

 

*breek uit*

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Reacties 5,1k
  • Aangemaakt
  • Laatste Reactie

Top Posters in dit Topic

Top Posters in dit Topic

  • 3 weken later...

ach Corina, wat sneu en verdrietig nu toch weer...k denk, ik kom nog eens loeren, en zag je mooie berichtje dat je zwanger was en dan toch weer een mk...echt heel heel rot.

Heel veel sterkte meid!!!

 

Sas, fijn dat S. het zo goed doet!

 

Freggel, nog een paar weekjes meid, hoe gaat ie?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo lieve meiden,

 

Ik ga jullie hier verlaten.

Mijn man en ik hebben besloten om niet meer met elkaar verder te gaan en dus stopt ook automatisch het hele IVF traject.

 

We zijn vollop bezig met de scheiding op dit moment.

Aan de ene kant voelt het als een enorme opluchting, geen onzekerheden meer of ik zwanger ben of niet. Aan de andere kant is het nu ook erg definitief dat er geen kindje gaat komen.

 

Ik wil iedereen heel veel sterkte toewensen en geluk en ik hoop dat iedereen zijn droom waar kan maken en uit kan laten komen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi Sannemiek,

 

Ik ken je verder niet maar las je berichtje en het raakte me, daarom wil ik even reageren.

Ik wens jullie heel veel sterkte in deze moeilijke periode! Ik las je handtekening en daarom raakt het me misschien ook wel. Zo'n lange weg afgelegd samen en nu een scheiding.. Wat erg voor je!

Sterkte!

 

Groetjes Nathalie

Hallo lieve meiden,

 

Ik ga jullie hier verlaten.

Mijn man en ik hebben besloten om niet meer met elkaar verder te gaan en dus stopt ook automatisch het hele IVF traject.

 

We zijn vollop bezig met de scheiding op dit moment.

Aan de ene kant voelt het als een enorme opluchting, geen onzekerheden meer of ik zwanger ben of niet. Aan de andere kant is het nu ook erg definitief dat er geen kindje gaat komen.

 

Ik wil iedereen heel veel sterkte toewensen en geluk en ik hoop dat iedereen zijn droom waar kan maken en uit kan laten komen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

lieve Sannemiek,

 

wat een triest bericht schrijf je.

Heel veel sterkte wil ik je wensen voor de komende tijd, met de genomen beslissing om te scheiden, en daarmee ook de beslissing om te stoppen met je kinderwens.

De beslissing om te stoppen is al moeilijk en dan in combinatie met dit, zal beslist nog moeilijker zijn.

 

Veel geluk, liefde, sterkte en wijsheid voor de toekomst!

:positive energie:

liefs,

Tool

Link naar reactie
Delen op andere sites

Lieve Sannemieke,

 

Wat een moeilijke beslissing hebben jullie genomen. En wat moet het moeilijk zijn om ook je kinderwens niet te kunnen vervullen.

Heel veel sterkte gewenst en ik hoop dat je op een andere manier je geluk(weer) gaat vinden!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi meiden,

 

Hier gaat het goed!! Sam is sinds donderdag thuis. Wel nog met een sonde waar hij snachts flesvoeding mee krijgt via een pomp. Overdag drinkt hij sinds hij thuis is opeens veel beter en meer per keer. Nog niet voldoende om snachts helemaal te stoppen maar wel om "snachts minder voeding te geven. Verder heeft hij nog een naaldje in zijn beentje waar wij 2x per dag een bloedverdunner in spuiten. Dit omdat hij in zijn buikje een stolsel heeft, overgehouden aan de infuuslijnen in zij navel toen hij op de ic lag. Elke 3dg komt de kinderwijkzorg het naaldje verwisselen. Ook al ben ik verpleegkundige, ik wilde het niet zelf doen. Ook als er iets is met de sonde dan komen zij daarvoor. Verder hebben we fysio aan huis. Sam heeft een voorkeur voor rechts dus we stimuleren nu de linkerkant meer. Maar ook dit gaat steeds beter en volgens de fysio ontwikkeld hij zich helemaal normaal

Hij reageert heel adekwaat, kijkt en volgt je. Lacht voortdurend van glimlach tot brede smile. Beweegt zijn armen en handjes en probeert ook al echt te grijpen naar dingen. Het is een heerlijk makkelijk en lief mannetje. Heel tevreden en amper huilen.

We zijn echt dolgelukkig en beseffen nu steeds meer dat we hem echt bijna kwijt waren geweest. Maar dat is geweest. Focus op nu en genieten dus!!

Alleen nog even regelen met mijn werk, want ik ga echt niet als mijn verlof over is op 31 okt weer aan het werk.

Link naar reactie
Delen op andere sites

he Sas,

 

fijn dat S. weer thuis is en het steeds beter doet! Als je nog niet terug hoeft, zou ik ook nog niet terug gaan naar je werk. Hopelijk krijg je het geregeld. Misschien anders parttime?

 

Hier gaat het gelukkig steeds beter. Ben na onze vakantie in september weer gestopt met de pil. Was namelijk weer aan de pil omdat ik rust wilde hebben, maar ik was op het einde meer met de pil bezig om niet te vergeten deze in te nemen, en dus toch weer teveel ermee bezig. Ik vergat hem soms op tijd in te nemen en dat was (geloof het of niet) vaker nadat we intiem waren geweest. Niet express, maar goed. Met als gevolg dat mijn lichaam weer van die leuke signalen ging afgeven (NOT), waardoor ik dus weer hoop kreeg. Dat werd me weer teveel, dus ik ben er maar mee gestopt.

Verder hebben we ook niet echt meer hoop dat het spontaan gaat lukken. Mijn immuunsysteem zal steeds geactiveerd zijn, dus alles wat niet lichaamseigen is, wordt afgestoten...en bij een embryo is dat toch wel het geval meestal...niet lichaamseigen...

Dus, langzaam komt de rust weer terug waar we zolang naar op zoek zijn geweest. We gaan met zijn tweetjes verder en proberen zoveel mogelijk van onze neefjes en nichtjes te genieten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Sas wat fijn dat Sam eindelijk thuis is. Heel veel geluk en geniet van alles zo intens mogelijk, voor je het weet zijn ze groot. Het gaat echt zo hard.

Zo af en toe lees ik hier nog wel is mee. Hier is het tenslotte allemaal begonnen.

 

Corina, wat verschrikkelijk weer meis. Al eens immuunsysteem laten testen?

Tool, wat een moeilijke maar dappere keus zeg! Diep respect!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo allemaal,

 

Ik zal ook weer eens wat van me laten horen.

 

Ik schrik van het nieuws van Sannemiek. Jee wat een beslissing, dat zal er wel inhakken! Heel veel sterkte!

 

Fijn Sas, dat Sam thuis is. Niet te veel achterom kijken, al besef je soms dan nog meer hoe kostbaar jullie kleine ventje is. Hoe gaat het nu inmiddels? En heb je op je werk nog wat kunnen regelen?

 

En doorzettertje, wat lees ik daar in je onderschrift?? Zwanger??! Wow, gefeliciteerd! Cyprus is wel in een keer raak bij jullie, wat geweldig! Hoe voel je je?

 

Tool, toch weer gestopt met de pil? Tja als je er geen rust door krijgt en je voelt jezelf er ook nog minder happy door, dan is het dubbel rot. Maar vraag me af, ga je dan niet onbewust toch extra klussen rond de vermoedelijke eisprong? Tenminste, kan me voorstellen dat ik dat wel zou doen. Hebben jullie hulp gezocht voor de verwerking? Dan kun je het misschien afronden. Een van de moeilijkste dingen in je leven en die je eigenlijk helemaal niet WILT afronden. Moeilijk hoor. Ik leef met je mee.

 

En Corina, jij wordt gewoon zwanger nog dit jaar, dus daar maak ik me geen zorgen om ;-)

 

Waar ik me wel zorgen om maak, is Mees. Nooit meer iets van gehoord. Vind ik erg raar omdat ze altijd heel actief was. En ze was toen hartstikke ziek en misselijk met een heeeel hoog hcg...Ik weet niet. Hoop dat alles goed gaat.

 

Dan even over mezelf... Wij hebben op 3 oktober onze laatste 2 embryootjes laten ontdooien en terugplaasten. Allebei goed ontdooid gelukkig en 10-12 cellig. Al 6 dagen na tp had ik een heel licht streepje met de kv testen. Deze werd langzaamaan elke dag wat donkerder. Ja hoor, zwanger! Voor het eerst in mijn leven gebeurde er iets daarbinnen! Na de achtste tp... Dit keer heb ik het helemaal op mijn manier gedaan. Advies van umc om alles weer hetzelfde te doen in de wind geslagen. Zelf op zoek gegaan naar huisarts die wel al mijn bloed wilde checken. Weer vertrouwen gekregen in mijn lijf. De rustperiode heeft ook goed gedaan. En het schema van Cyprus gevolgd (met prednison, ab en aspirine). En voor het eerst zwanger! Toeval??? Ik voel me hartstikke goed. Alleen mijn borsten waren pijnlijk en gezwollen, verder geen last. Afgelopen vrijdag heb ik een echo bij een verloskundige gehad (onofficieel) en daar zag ze 1 vruchtzakje met dooierzakje. En iets in de wand wet embryootje zou kunnen zijn maar nog geen kloppend hartje te zien. Afgelopen maandag kreeg ik ineens minder zere borsten, dus ik werd onzeker. Kruidvat test werd lichter. Ik een clearblue test gedaan om te zien of deze nog steeds 3+ was, maar nee hoor, hij was gezakt naar 2-3. Ikke helemaal over de emmer. Ik had vandaag pas echo, dus 24 uur in de stress gezeten. Net de echo gehad en ik lag al te janken voordat ze begon omdat ik zo overtuigd was dat het niet goed was. Maar ze zag een kloppend hartje! Weliswaar een traag kloppend hartje, dus dat kan nog alle kanten op, maar toch! Het is er nog en doet zijn/haar best! Ik snap er helemaal niks van. Kloppen die testen dan niet? Zei zegt dat met wat ze op de echo ziet, ik veel hcg in mijn lijf moet hebben. Die testen mag ik van haar niet meer doen en ik krijg volgende week weer een echo om te checken hoe het gaat. Het blijft dus nog heel spannend maar vooralsnog is dit het beste nieuws wat we ons konden wensen! Het KAN nog!

 

Groetjes voor allemaal,

Lizzy

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hai Lizzy,

 

Ja dat heb je goed gezien: weer zwanger en weer in Cyprus. Afgelopen september zijn er 7 dames van een ander forum bij Dogus in Cyprus geweest en daarvan zijn er 6 zwanger geworden. Ik was er half september met 3 van hen tegelijk. We hadden op dezelfde dag (steeds half uur na elkaar) de tp. Dus hebben de afgelopen tijd de super spannende weken samen mee kunnen maken, erg bijzonder! Ik ben nu alweer 8,5 week. Over 2 weken weer een echo. Weer lekker misselijk maar dat hoort erbij, zal je mij niet over horen klagen. Als het allemaal goed blijft gaan krijgt Indy (nu 10 maanden) volgend jaar juni een broertje of zusje. Bijzondere aan het verhaal is (daarom zijn we ook weer zo snel terug gegaan) is dat we dezelfde donor konden krijgen en ze straks dus 100% zus/zus of broer/zus zijn. Mocht het in je bereik, zowel financieel als emotioneel, liggen kan ik Dogus echt iedereen aanraden, ze doen daar erg goed werk. Maar heb ik het goed gelezen dat je ook zwanger bent? Gefeliciteerd! Hoe is het met je?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Jeminee, van de 7 zijn er 6 zwanger! We doen dan toch echt iets verkeerd in Nederland? Wat bijzonder om het met elkaar zo mee te hebben mogen maken. Is dat via het freya forum?

En had iedereen dan een andere donor? Of weet je dat niet van elkaar?

Hier goed, totaal geen klachten. Woe echo en tot die tijd laat ik het even los. Goed he? ;-)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hey Liz!

 

Ja dat is op Freya idd! Echt zo super! Dames zijn dolblij!

Idd heeft iedereen haar eigen donor.

We schreven daar intensief en ook via whatsapp. Heel bijzonder.

 

Ook hier: gefeliciteerd met jullie zwangerschap!!! Ben zooo blij voor jullie!! :-)))

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is niet goed. We kwamen vandaag voor echo bij 7w3d en het vruchtje was niks gegroeid ten opzicht van vorige keer (nog steeds 4.5 mm) Het hartje klopte nog wel, maar nog langzamer dan de vorige keer. Dit gaat niet goed.

Nu moet ik een week afwachten om te kijken of het vanzelf komt, of ik tabletjes moet of dat het een curettage gaat worden. We zijn helemaal uit het veld geslagen. Het kwam echt niet als donderslag bij heldere hemel, want ik voelde me niet meer zwanger. Maar dat was tijdens de vorige echo ook al en toen was er toch wat. Dus ergens hadden we toch een sprankje hoop. Maar gewoon weer zoveel teleurstelling...we zijn er kapot van. Daar gaan de mooie dromen. Het waren onze laatste twee cryos dus we blijven echt met lege handen achter. We weten het nu gewoon even niet meer...

Ik gebruik nog utrogestan maar ik weet nu niet zo goed wat te doen. Zolang er nog iets klopt, voelt het voor mij raar om te stoppen. Van de andere kant houdt de utro bij mij altijd bloeding tegen. Wat zouden jullie doen?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Lizzy...wat rot of &*^%$ voor je! En mijn utro heeft niet bijgedragen? Stom.

Maar ik heb hetzelfde gehad, bij acht weken. Kloppend hartje en daarna toch miskraam (te grote dooierzak en te klein vruchtje). Ik ben doorgegaan met utro en de miskraam brak erdoorheen. Wanneer dat start dan kun je uiteraard geen utro meer gebruiken. Ik hoefde toen geen tabletten en de keer ervoor wel. Maar fijner zonder.

En dan...eerst dit verwerken en verdrietig over zijn. je kunt naar PNO overstappen in december (vergoeden poging vier zonder selectie)...maar mogelijk wil je deze tips nog helemaal niet...

Ik wens je heel veel sterkte,

liefs, Moes

Het is niet goed. We kwamen vandaag voor echo bij 7w3d en het vruchtje was niks gegroeid ten opzicht van vorige keer (nog steeds 4.5 mm) Het hartje klopte nog wel, maar nog langzamer dan de vorige keer. Dit gaat niet goed.

Nu moet ik een week afwachten om te kijken of het vanzelf komt, of ik tabletjes moet of dat het een curettage gaat worden. We zijn helemaal uit het veld geslagen. Het kwam echt niet als donderslag bij heldere hemel, want ik voelde me niet meer zwanger. Maar dat was tijdens de vorige echo ook al en toen was er toch wat. Dus ergens hadden we toch een sprankje hoop. Maar gewoon weer zoveel teleurstelling...we zijn er kapot van. Daar gaan de mooie dromen. Het waren onze laatste twee cryos dus we blijven echt met lege handen achter. We weten het nu gewoon even niet meer...

Ik gebruik nog utrogestan maar ik weet nu niet zo goed wat te doen. Zolang er nog iets klopt, voelt het voor mij raar om te stoppen. Van de andere kant houdt de utro bij mij altijd bloeding tegen. Wat zouden jullie doen?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi ladies,

Nou ik ben met de bollen doorgegaan. Wel naar 3x2 ipv 3x3 en zaterdag begon het vanzelf door de bollen heen inderdaad. Zaterdagavond eigenlijk, al heb ik het idee dat er gisteren wat meekwam waarvan het iets zou geweest kunnen zijn. Precies op 8 weken dus.

Afgelopen dagen veel gehuild, op bed filmpjes gekeken, op de bank bij de haard. Ook nog 2 lesdagen gevolgd wat net ging, maar daarna afgewerkt. Ben nu ziekgemeld tot in ieder geval woe. Dan hebben we nog een echo. Wel een goede timing, kunnen we meteen zien of het leeg is. Aan de ene kant ben ik blij dat mijn lichaam het zelf regelt, aan de andere kant is het zo confronterend en verdrietig.

Moes en alle andere die me medicatie toe hebben gestuurd: bedankt! Het heeft toch mogen bijdragen dat ik even zwanger heb mogen zijn. En dat was voor mij al weer een nieuwe ervaring waar ik toch heel dankbaar voor ben.

Liefs Lizzy

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt als gast nu eerst posten en gelijk daarna registreren. Als u al een account hebt, meld u dan nu aan om te posten met uw account.

Gast
Reageer hier op dit topic...

×   Geplakt als RTF formaat tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in.




  • Berichten

    • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
    • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
    • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
    • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
    • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
  • Topics

×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Gebruikers Voorwaarden