Jump to content

Imsi


karamanli

Recommended Posts

Momenteel zijn mijn partner en ik bezig met onze eerste icsi-poging. Wij zijn voor een weekje in Istanbul geweest en hebben daar ook een fertiliteitskliniek bezocht. Nu hebben wij van meerdere vrienden goede verhalen gehoord over IMSI, helaas blijkt deze techniek nog niet bekend te zijn in Nederland, wel in Dusseldorf maar de verhalen die wij hebben gehoord gaan over mensen die deze behandeling in Turkije hebben gehad. Wij vragen ons af of er ook mensen hier zijn die ervaring hebben met deze techniek en wat zij ervan vinden?? Alvast bedankt.

Link to comment
Share on other sites

hallo Karamanli

 

wij hebben onze recente behandeling in DD gedaan, icm. Imsi.

Tsja, wat zal ik zeggen, we zijn tevreden. Het zaad was met Imsi op het randje, kon nog net gebruitk worden dus ik vraag me af als we hier neit voor gekozen hadden wat dan het resultaat geweest zou zijn.

 

heel veel succes!

Link to comment
Share on other sites

Hey Karmamanli,

 

Jullie gaan dus naar Turkije? Human first?

Heb ik ook nog aan zitten denken, maar toch van mijn lijstje geschrapt.

Wij hebben nu gekozen voor Dusseldorf, daar passen ze deze techniek ook toe. Alleen is het voor ons nog even afwachten tot de punctiedag of het picsi of imsi gaat worden.

Dr. S. wil ons niet onnodig kosten op het lijf jagen en bekijkt het op het moment.

Wel vind ik het een erg fijn gevoel dat bij Imsi de zaadcel 6500x wordt vergroot ipv 200x waardoor de kenmerken van het zaad goed zichtbaar worden.

Voor ons is dit ook 1 van de redenen geweest waarom wij naar het buitenland zijn uitgeweken.

 

Ik wens je veel succes in Turkije en hopelijk brengt dit jullie dichterbij dan ooit.... jullie kleine wonder!

Link to comment
Share on other sites

Ja hoor, je kunt je zo aanmelden.... Heb gewoon gebeld voor een intake. Nog wat aanvullende onderzoekjes laten doen.

Vervolgens een uitgangsecho gehad en ik kan starten wanneer ik ongi word.

 

Het kan wel even duren voordat je de intake hebt, maar daarna kun je eigenlijk meteen starten.

 

Is dat de reden waarom jullie naar Turkije afreizen?

Link to comment
Share on other sites

Ja ik had op de site gekeken en zag staan dat je je alleen kon aanmelden als je al 2 mislukte icsi pogingen hebt gehad. Wij hebben eerlijk gezegd geen zin om te wachten totdat de 2e icsi poging ook mislukt om daarna pas imsi te laten doen :) natuurlijk is het niet zeker dat het mislukt maar wil toch gelijk de hoogste slagingskans hebben, aangezien ik erg heftig reageer op alle medicatie. Ga toch maar eens contact met zo opnemen.. bedankt voor de info..

Link to comment
Share on other sites

Imsi moet wel zin hebben, het verhoogt per definitie niet je slagingskans.

Bij ons wordt het op de dag van de punctie beslist, nav het zaadmonster wat mijn man dan inmiddels geproduceerd heeft.

Je kunt altijd een intake aanvragen. Dr.S. is een erg kundige arts en weet waar hij het over heeft. Hij zal je man ook zaadonderzoek laten verrichten en op basis daarvan zijn oordeel vellen. Misschien is imsi wel helemaal niet nodig.

Heb je al een poging in NL gehad? Dan raad ik je aan om je medisch dossier op te vragen + de zaadonderzoeken van je man. Dr. S. bekijkt dit samen met jullie uitvoerig tijdens de intake en krijgt zo ook een beeld van jullie.

Ik zou het in ieder geval proberen, het is het proberen waard en een stuk dichterbij. Als je meer vragen hebt, hoor ik het wel ;)

Link to comment
Share on other sites

Wij hebben van de eerste icsi poging van de 15 eitjes maar 3 embryo's gehad, eentje is teruggeplaats (miskraam) en nu nog 2 cryos in een rietje. Wij willen deze 2 eerst laten terugplaatsen voor we verdergaan. Wij hebben in turkije ook het zaad van mijn man laten onderzoeken en daar zij de arts dat imsi voor ons beter zou zijn dan icsi, ivm het uitvergroten van het sperma en de kwaliteit van het sperma. Ik hoop natuurlijk dat de 2 cryos ons wel een kindje schenken maar als het niet lukt wil ik eigenlijk niet nog een keer icsi in NL proberen maar imsi in het buitenland. Ga toch maar even contact met ze opnemen, bedankt voor de reacties :)

Link to comment
Share on other sites

Hallo Karamanli,

 

Ik heb 2 mislukte ICSI pogingen gehad in NL. Voor de derde poging zijn wij in januari naar Turkije gegaan. Dit keer is er IMSI toegepast. Helaas is deze poging ook mislukt. Ik denk dat we voor de volgende poging weer IMSI laten uitvoeren, omdat de zaad van mijn man heel erg slecht is. Met IMSI kunnen ze toch een betere selectie maken. Ik wens je veel succes met je cryo's.

Link to comment
Share on other sites

Hier nog iemand met ervaring met IMSI!

Voor de 4e poging naar DD gegaan en daar naar aanleiding van de SCSAzaadtest (ruim 20% fragmentatie) besloten om ook IMSI te doen.

Uit 1 en dezelfde poging nu dus voor de 2e keer zwanger. En dat na meerdere miskramen en 8 mislukte terugplaatsingen!

Je begrijpt dat wij heel erg blij zijn dat we de stap naar DD hebben gemaakt.

Veel succes!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use