Jump to content

Kosten en teruggaaf kinderopvang


Simba

Recommended Posts

Arg.... zijn net voor een kenismaking bij een kdv hier in de buurt geweest.

 

De eerste indruk is goed hoor, begrijp me goed....

 

Maaruh.... je moet zo ongeveer voordat je ook maar aan een poging begint je kind alvast aanmelden.

 

Maar hoe zit dat met de kosten en de teruggaaf? Dat is voor ons nog even een bos met heeeeeeeeel veeeeeeel bomen......

 

Hoe zit dat bij jullie? En hoe bereken je dat allemaal?

Link to comment
Share on other sites

hoi hoi simba

 

Via de toeslagen website van de belastingdiens

 

kan je bij aangifte kinderopvangtoeslag het berekenformulier invullen van 2011

 

daar vragen ze jouw inkomen en die van de papa

 

ook het aantal uren dat het kindje naar het KDV gaat

 

noa van ons gaat 2 hele dagen en dan beeken en ze 102 uur per maand

 

en dan komt er een berekening uit

 

het gaat dus naar inkomen

 

de bereking is 1, 3de deel van het hele bedrag.

 

bij ons houd het KDV elke maand dat bedrag af van onze rekening.

 

succes

 

liefs Claudia

Link to comment
Share on other sites

Hoi Simba,

Het berekenen kun je doen op de website toeslagen.nl van de belastingdienst. Bereken het aantal uren per jaar dat je kleine naar de opvang gaat (hou er rekening mee dat het kdv vaak bepaalde vaste contracten hanteert bv 48 weken of 52 weken, en dat je vast zit aan dagdelen: of je je kindje om 3 u of om 5 u ophaalt: het telt voor een heel middagdeel). Zoek jullie belastingaangifte of jaaropgave van vorig jaar op (of schat dit jaar als dat een heel ander bedrag is), en dan kun je makkelijk alles invullen in een proefberekening. Tenminste: als jullie allebei werken. Als één van jullie thuis is, dan heb je geen recht op kinderopvangtoeslag.

Kijk evt ook eens naar gastouderopvang in jullie buurt. Vanwege de jaarcontracten en vaste uren bij het kdv was het voor ons uiteindelijk goedkoper om toch naar een gastouder te gaan (en in het begin, als die kleine een babytje is vond ik dat ook fijner). Gastouderopvang is ook iets flexibeler. met name prettig als je wat onregelmatig werkt.

Succes!

Link to comment
Share on other sites

Hoi Simba,

 

Die wachtlijsten zijn inderdaad een enorm probleem. Vaak kun je voorrang krijgen bij een kdv waar je heel dicht bij woont of werkt.

Wat de kosten betreft: je krijgt van het rijk een vergoeding die afhankelijk is van je toetsingsinkomen. Dit is het 'verzamelinkomen' van jou en je partner samen, zoals dat uit je belastingaangifte is gerold. Tabellen van het percentage dat je terug krijgt (meestal wel rond de 80%) zijn op internet te vinden, bijvoorbeeld hier: http://www.belhameltje.com/doc/tabel_kinderopvangtoeslag_2009.pdf (de link heet 2009, maar het document is echt van 2011!).

 

Dat percentage geldt voor een maximum bedrag van 6,36 per uur; als je hele dure opvang hebt moet je de rest wel 100% zelf betalen.

Voorbeeldje: als je kindje 2 hele dagen per week gaat, dus 8 dagen per maand = 80 uur (een dag is eigenlijk altijd 10 uur, ook als je je kind een uurtje eerder ophaalt! Halve dagen kunnen vaak wel) bij een kdv dat 6,36 euro per uur kost, is dat 6,36*80= 508,80 euro per maand.

 

Stel dat jullie inkomen 45000 is, dan krijg je (zie tabel) 77% terug: 391,78 euro. Dan betaal je dus 117 euro zelf. Als je kdv duurder is, bijvoorbeeld 7 euro per uur, moet je die extra 64 cent per uur helemaal zelf betalen: 0,64*80=51,20 per maand.

 

Ik hoop dat het duidelijk is zo!

groetjes,

Barbara

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use